Službeno je otvoren NEM Dubrovnik 2022. – serijala.com
Trenutno čitaš
Službeno je otvoren NEM Dubrovnik 2022.

Službeno je otvoren NEM Dubrovnik 2022.

Ključno regionalno događanje u TV industriji, smješteno u jedan od najljepših hrvatskih obalnih gradova, ponovno je okupilo vodeća imena televizijske profesije i biznisa. Na deveto izdanje poznatog TV marketa NEM Dubrovnik 2022, najbolji svjetski medijski stručnjaci, panelisti i prezenteri stigli su kako bi komentirali nove trendove, različite strategije i promjene u televizijskoj branši. Počevši jučer, Hotel Dubrovnik Palace postao je središte brojnih prilika za networking i relevantnih događanja.

TV market počeo je sa sastancima i druženjima u predivnim restoranima koji su bili idealna uvertira u prvi dan NEM Dubrovnika 2022, iza kojeg stoji hrvatska agencija za marketing i TV industriju Mediavision.

Svečano otvaranje u Dubrovniku ove je godine preuzeo ZDF Studios, produkcijsko-distribucijski odjel njemačke javne televizije ZDF koji je specijaliziran za internacionalne koprodukcije, preuzimanje licenca i promoviranje ZDF-ovih programskih brendova. Nakon pića dobrodošlice, Robert Franke (Vice President Drama, ZDF Studios) i Mirela Nastase (Director Drama, ZDF Studios) održali su uvodni govor i predstavili ekskluzivnu premijeru nove španjolske miniserije Boundless. Povijesna serija tematizira revolucionarnu plovidbu istraživača Ferdinanda Magellana koja će percepciju svijeta. „Kultni istraživač i moreplovac poput Magellana je sam po sebi brend“, objasnio je Franke. Visokobudžetna serija, čija se premijera očekuje 10. lipnja na Amazon Primeu, snimana je u Dominikanskoj Republici, Baskiji, Madridu i Sevilji.

Prije početka samog prikazivanja, gledateljima su se kroz Q&A predstavili i Susanne Frank (Director Drama, ZDF Studios) te glumci Gonçalo Diniz i Niccolò Senni, a virtualno se uključio i Miguel Menéndez de Zubillaga (Executive Producer). U seriji također glume Álvaro Morte (Money Heist) i Rodrigo Santoro (Westworld) u glavnim ulogama.

„Bila je prava odluka da producenti ostanu vjerni izvornoj priči i predstave je publici na originalnom jeziku. U suprotnom, mnogo se toga izgubi u prijevodu i izvedba gubi na snazi. Danas streaming platforme donose sve više lokalnog sadržaja što publika sve bolje prihvaća. Uvijek preferiramo autentičan sadržaj jer se publika snažnije s njim poveže“, izjavio je Robert Franke.

NEM Dubrovnik 2022 prvi je dan zaokružio partyjem na rooftop terasi, uz spektakularan pogled na Jadran, izvrsnu hranu, druženje i plesanje. Nezaboravna večer uspostavila je pravu atmosferu za nadolazeće intrigantne panele, govornike i ostatak programa u danima koji slijede. Što nas sve očekuje pronađite na službenoj stranici NEM Dubrovnik 2022. gdje se nalazi raspored događanja i popis potvrđenih sponzora i tvrtki koje prisustvuju.

Komentari (0)

Odgovori

Serijala je online magazin posvećen aktualnim i popularnim televizijskim serijama, kritici i novostima.

© 2009-2023 Serijala.com, sva prava pridržana

ISSN 2459-5861