Šef Losta, Damon Lindelof, planira povratak na televiziju novom serijom – serijala.com
Trenutno čitaš
Šef Losta, Damon Lindelof, planira povratak na televiziju novom serijom

Šef Losta, Damon Lindelof, planira povratak na televiziju novom serijom

Nedavno su prošle ravno dvije godine od kraja Losta — rasprave su se malo primirile, ali nisu izgubile mnogo žara. Dobro znate u kojem kampu smo mi, pa to nećemo ponovo potezati, već prenosimo vijest da je Damon Lindelof potpisao ugovor sa televizijskim produkcijskim studijem Warner Bros. u sklopu kojeg bi trebao raditi na razvoju nove serije. Ili serija.

Naravno, ovo je samo prvi i formalni korak, jer konkretne serije nema u planu, ali unutar iduće tri godine — koliko traje ugovor — očekuje se njegov televizijski povratak. “Spreman sam u potpunosti vratiti se na televiziju. Poanta ovog ugovora je stvaranje moje nove serije.”

Ali, ako ste se poveselili nekom SF-u, obzirom da je Damon usko vezan uz taj žanr, ništa od toga. Kaže da se “zasitio robota i svemirskih brodova” te da sigurno neće biti taj koji će smisliti neki “novi Lost“, dodavši da ga trenutno ne zanimaju serije sa kompleksnom mitologijom.

Vjerojatno ne trebamo posebno napominjati da je Lindelof kroz šest sezona bio su-showrunner uz Carltona Cusea, te jedan od najodgovorinijih za razvoj serije. Prethodne dvije godine posvetio je filmu — uskoro izlazi Prometheus, svojevrsni prequel kultnog Aliena, čiji je scenarij napisao, a radi i na scenariju drugog filmskog nastavka Star Treka. Dok Prometheus režira Ridley Scott, kao njegov prvi filmski SF nakon neponovljivog Blade Runnera, Star Trek će ponovo režirati Lindelofov Lostovski kolega, J.J. Abrams.

I jedna marginalno vezana stvar — pred mjesec dana pojavio se val članaka, čak i na domaćim portalima, o mogućem “povratku Losta”. Nismo tada pisali o tome jer je priča totalni bullshit, ali da usput spomenemo… Stvar se zakotrljala od ovog “članka”, koji se može sažeti u Lindelofov citat: “Vjerojatno nismo vidjeli kraj Losta, ali ja neću raditi na njemu”. Odnosno, Lindelof je samo usputno prokomentirao da je neizbježan reboot, nastavak ili prednastavak serije jer Hollywood jednostavno funkcionira na taj način. Ali apsolutno nikakvi planovi ne postoje za to. Dakle… Da.

3 komentara

Odgovori

Serijala je online magazin posvećen aktualnim i popularnim televizijskim serijama, kritici i novostima.

© 2009-2023 Serijala.com, sva prava pridržana

ISSN 2459-5861