Poznate produkcijske kuće predstavile nove sadržaje na NEM-u Zagreb – serijala.com
Trenutno čitaš
Poznate produkcijske kuće predstavile nove sadržaje na NEM-u Zagreb

Poznate produkcijske kuće predstavile nove sadržaje na NEM-u Zagreb

Drugog dana NEM-a Zagreb u središtu pozornosti bile su neke od najprepoznatljivijih svjetskih produkcijskih kuća. BBC Studios i CBS Studios International predstavili su svoje najnovije sadržaje na ekskluzivnim screeninzima. 

BBC Studios pružio je uvid u svoju najnoviju seriju Sanditon, inspiriranu nedovršenim romanom Jane Austen. Osim u ekskluzivnom screeningu, sudionici su uživali i u razgovoru s glumcima Krisom Marshallom i Rose Williams. Pročitajte i našu recenziju serije.

U ovoj adaptaciji Austenina djela prisutan je određen element modernizma. Današnjoj publici ono će zbog toga biti privlačnije. Također, nijedan od setova nije izgrađen u studiju kako bi se postigla autentičnost”, kazao je Kris Marshall.

Teme koje Austen obrađuje i dandanas su važne. Tu je riječ ponajprije o mjestu žene u društvu i u obitelji. U adaptaciji Andrewa Daviesa Charlotte je predstavljena kao jedna snažna mlada žena. Meni je važno da gledatelji vide snažan ženski lik te da shvate da nije riječ o nečemu novom”, dodala je Rose Williams. 

Salim Mukkadam, Kris Marshall i Rose Williams

CBS Studios International predstavio je svoju novu seriju The Moodys i probudio blagdanske osjećaje uz pomoć ekscentrične obitelji Moody i njihove želje za savršenim Božićem.

Nakon prikazivanja Keshetove dramske serije The Trial of Christine Keeler Keren Shahar, izvršna direktorica distribucije u Keshet Internationalu, podijelila je svoje iskustvo televizijskih ekranizacija stvarnih priča: “Kad prikazujete stvarne ljude, imate dodatnu odgovornost. Kako bismo ovu priču ispričali kako i doliči, u produkciju smo morali uključiti pretežno žene. Ovom projektu privukla nas je upravo mogućnost da priču ispričamo kroz Christinine oči.

Sanja Božić Ljubičić i Keren Shahar

Harold Gronenthal, izvršni potpredsjednik programa i marketinga u AMC Networksu, podijelio je svoje stručno mišljenje o prilagođavanju promjenjivoj potražnji u pogledu TV sadržaja: “Ovu industriju otpočetka karakterizira neprestana promjena i AMC je rezultat tih transformacija. Tehnologija i publika neće se prestati mijenjati. Najvažnija je promjena ta da gledatelji sve više mogu sami birati što će gledati. AMC se iz filmskog kanala transformirao u kanal koji producira serije, a onda i u kanal koji i producira i posjeduje serije.

Gabrielle Tana, producentica nominirana za Oscar i nagradu BAFTA te suosnivačica produkcijske kuće Magnolia Mae Films, naglasila je kako budućnost nezavisne filmske industrije ovisi o publici: “Bez obzira na sve ostale promjene u filmskoj industriji, standardi i kvaliteta nisu se i ne bi se smjeli promijeniti. Streaming platforme podupiru nove glasove i održavaju industriju živom i kompetitivnom. Više nije riječ samo o kinoiskustvu nego i o audiovizualnom iskustvu. Kad samostalno snimate film, ne znate hoće li biti distribuiran ili neće. Kod nezavisnih filmova kvaliteta je uvelike važnija od studija i distributera.

Potražnja za originalnim sadržajem

Jedno od ključnih pitanja tijekom drugog dana NEM-a Zagreb ticalo se otkrivanja projekata s velikim lokalnim potencijalom i međunarodnom ambicijom. Na panelu “Neengleski sadržaj na globalnoj pozornici” izraelski yes Studios najavio je treću sezonu svoje uspješne serije Fauda. Premijerno će biti prikazana tijekom prosinca, a na Netflix dolazi 2020.

O neengleskom sadržaju na globalnoj pozornici, popularnosti nordijskih TV projekata i uspjehu grčke produkcije raspravljali su i iznosili svoja mišljenja iskusni profesionalci. Fokus je bio i na globalnoj produkciji u balkanskoj regiji te na uočavanju lokalnog sadržaja s globalnim potencijalom.

Boris Veličan, Dušan Bučan i Joško Lokas predstavljaju svoje nove radove

Također, neka od najprepoznatljivijih imena originalne hrvatske produkcije pružila su uvid u raznolikost i originalnost lokalne produkcije. Ponajprije je istaknuta kvaliteta tih projekata s obzirom na proračunska ograničenja. Više o najnovijim trendovima u financiranju i nabavljanju sadržaja saznat će se tijekom trećeg dana NEM-a Zagreb.

Kompletan program NEM-a Zagreb pogledajte ovdje: neweumarket.com/zagreb/agenda-2019/

Komentari (0)

Odgovori

Serijala je online magazin posvećen aktualnim i popularnim televizijskim serijama, kritici i novostima.

© 2009-2023 Serijala.com, sva prava pridržana

ISSN 2459-5861