Novi projekti, drugi dio – serijala.com
Trenutno čitaš
Novi projekti, drugi dio

Novi projekti, drugi dio

Polako se zahuktavaju i potencijalni projekti za sljedeću godinu, prvi kratki pregled smo imali, u međuvremenu odvojeno pisali o nekoliko novih projekata, a sada vam donosimo novi pregled aktualnosti. Između ostalih imamo mađioničare, par adaptacija knjiga, filmova. Uglavnom, aktivno se radi na novim projektima, a detaljnije o njima pročitajte u nastavku.

 • Fox se upušta u mađioničaske vode. Projekt je baziran na popularnim fantasy knjigama Magicians autora Leva Grossmana. Premisa i nije ništa spektakularna, radi se o jednom mladiću koji otkrije da je svijet magije stvaran. Projekt će nadgledati dvojac Ashley Miller i Zack Stentz koji iza sebe imaju rad na serijama kao što su Fringe, i The Sarah Connor Chronicles. Sve u svemu malo magije neće nikome škoditi, naravno, ako bude dobro relizirano.
 • Kevin Wiliamson, jedan od showrunnera popularnih Vampirskih dnevnika, priprema vlastitu seriju. I to za Fox, gdje već ima “put pilot” ugovor (što će reći, Fox će platiti penale ako ne otkupi projekt), a radi se o serijskom ubojici, koji pomoću tehnologije stvara svoj vlastiti kult, i naravno FBI agentu koji ga lovi. Ne čini se ništa osobito, no Williamson zna kako se prave guilty pleasure serije, tako da vjerujemo da zna što radi.
 • Inče i nije prečest primjer da se filmovi adaptiraju u televizijske serije, no za sljedeću godinu u pripremi je adaptacija filma Source Code. I to na CBS-u, tako da se pripremite da ovaj dobar koncept bude istrošen do kraja u proceduralnom formatu. Producent je Mark Gordon, koji između ostaloga radi na još jednom proceduralu Criminal Minds.
 • Još se uvijek rado sjećamo prerano otkazane NBC-jeve serije Kings, a ovaj put autor Michael Green ima policijsku seriju sa elementima magije u pripremi, i to za ABC. Radnja prati policajca koji rješavajući naizgled nerješiv slučaj, naiđe na svijet magije. Ako će vizualno biti atraktivni kao Kingsi, i bar upola kvalitetni, i onda bi mogli biti optimsitični oko ovoga projekta.
 • Sherlock Holmes je adaptiran bezbroj puta, na bezbroj načina, a najnovija adaptacija dolazi na CBS. Bitno je za spomenuti da će to biti moderna reinkarnacija ovoga poznatoga detektiva, a autorski par su Sarah Timberman i Carl Beverly, koji rade i na ovogodišnjoj CBS-ovoj seriji A Gifted Man.
 • Leslie Morgenstein, alfa i omega skoro svih serija na CW-u, ukljućujući i Gossip Girl i The Secret Circle, seli na ABC, gdje će adaptirati još jednu knjigu, zanimljivog naslova 666 Park. Kao što naslov nagovještava, radnja prati stanovnike jedne zgrade na Upper East Sideu u New Yorku, koji su prodali dušu vragu, za ispunjenje svih njihovih želja. Hm, jeli ovo još jedan guilty pleasure sa nadnaravnim zapletom?
 • Paul T. Scheuring, kojega vrlo vjerovatno svi znaju kao autora Prison Breaka, vraća se na male ekrane, ovaj put na ABC. Zero Hour je naziv projekta, a čini se da će i ovaj put biti pokoji zaplet. U vrlo škrtom opisu nalazeze epiteti poput epic, mysterious, tako da nam su nam bar malo zagolicali maštu. A dodatan opis kaže da se radi o jednom običnom momku koji biva uvučen u jednu od najvećih svjetskih zavjeri.
 • Nakon što je AMC adaptirao seriju Forbydelsen (The Killing), NBC je otkupio prava na još jedne danske uspješnice, Borgen. Serija prati političara koji na izborima odnese neočekivanu pobjedu, te mu to polako promijeni život iz temelja. E sad, stvar postaje puno zanimljivija, budući da na seriji radi i dvojac Katims i Hudgins, koji iza sebe imaju rad na hvaljenoj seriji Friday Night Lights.
 • The Adjustment Bureau, vrlo zanimljivo filmsko ostvarenje dolazi na male ekrane. No nažalost, adaptacija je sletjela na SyFy, tako da stvarno ne znamo što očekivati. Vrlo vjerovatno dobar koncept, ali vrlo slabo realiziran. Na projektu rade Darren Swimmer i Todd Slavkin koji su između ostaloga radili i na Smallvilleu. No ipak, još se ne možemo oteti čuđenju da ovaj projekt dolazi na SyFy.
 • Sjećate se Carltona Cusea? Upravo je taj na kojega mislite. Jedan od ljudi koji je doveo Lost do kraja, upravo priprema svoj novi projekt, koji je opisan kao duhovna drama. Da ne bi ispalo da je to samo Carltonova umotvorina, na projektu će raditi i bivši svećenik, a radnja prava duhovna: profesor-pjevač u duhovnoj obnovi koji pomaže onima u nevolji.
 • Ethan Hawke će imati svoj novi pokušaj na TV-u. Blue Tilt, projekt u kojemu će on i Vincent D’Onofrio imati glavne uloge. Priča je naravno standardno policijska: dva detektiva balansiraju svoje privatne i poslovne živote. Znate već kako to ide sa vrlo lošim opisima serija. Zainteresirana mreža je NBC, koja će opet pokušati vratiti ugled.

Napomena: svi navedeni projekti još su u najranijoj fazi produkcije. Neki su dobili zeleno svjetlo za snimanje pilota, dok su neki još uvijek samo na scenariju. Za veliku većinu serija poznati su samo autori i producenti, dok o mogućim glumačkim licima još uvijek nema govora, no o daljenjem razvoju ovih projekata, tako i novih, biti ćete pravovremeno obavješteni.

em

Forbydelsen

Nakon adaptacije serije

4 komentara
 • Sve što mi izgleda imalo obećavajuće (Source Code, Sherlock Holmes), više ne izgleda kad vidim mrežu koja će emitirati… CBS? Seriously? :(

  Jedino ovaj Zero Hour, pošto je od Paul T. Scheuringa. :) Ali opet, ABC? :S

   • CBS-ova verzija bilo čega teško da može nadmašiti bilo šta.

    Od njihovih serija alergiju dobijam. Čast dva izuzetka – pre svega Good Wife koja je predobra serija i (ajde, za sada je još dobro, iako nije ni blizu kao na početku) Big Bang Theory.

Odgovori

Serijala je online magazin posvećen aktualnim i popularnim televizijskim serijama, kritici i novostima.

© 2009-2023 Serijala.com, sva prava pridržana

ISSN 2459-5861