NBC na TCA turneji: “Imali smo lošu jesensku sezonu.” – serijala.com
Trenutno čitaš
NBC na TCA turneji: “Imali smo lošu jesensku sezonu.”

NBC na TCA turneji: “Imali smo lošu jesensku sezonu.”

Prvi na redu od velikih mreža na zimskoj turneji udruženja televizijskih kritičara bio je NBC. Novi čelnik mreže, Bob Greenblatt, nije zvučao previše zadovoljno i optimistično, te je novinarima jasno dao do znanja da ne očekuje značajnu promjenu što se tiče gledanosti u drugoj polovici sezone. “Imali smo lošu jesensku sezonu. Goru nego što sam se nadao, ali otprilike unutar mojih očekivanja”, Greenblatt je izjavio na samom početku panela.

Već smo vam u pojedinačnim člancima otkrili novosti o Communityu i 30 Rocku, stoga se na njih nećemo osvrtati, no evo što su s mreže imali za podijeliti o preostalim serijama:

  • Awake će se pojaviti na rasporedu do kraja sezone – Greenblatt polaže velike nade u seriju. Izjavio je kako mu je jasno da je riječ o “vrlo kompleksnoj seriji”, zbog čega je produkcija privremeno zaustavljena kako bi scenaristi imali vremena kvalitetno razraditi priču. Ipak, mjesto na rasporedu i datum premijere još nisu definirani.
  • Grimm je jedna od serija kojom je NBC posebno zadovoljan – vjerojatno jer im je jedina uspješna nova dramska serija. Na upit je li u planu pomak serije na neko drugo mjesto na rasporedu, Greenblatt je odgovorio da trenutno za to nema planova.
  • “Da se emitira na Showtimeu, Prime Suspect bi bio proglašen hitom, dobio bi zeleno svjetlo za drugu sezonu nakon tri epizode i ostao na malim ekranima četiri ili pet godine.” (Podsjećamo, Greenblatt je prije dolaska na NBC bio na čelu Showtimea.) Propast Prime Suspecta jedno je od najvećih razočaranja za mrežu, zbog potencijala kojeg je serija imala, ali i kvalitete.
  • Što se tiče zamjene Whitney i Up All Nighta na rasporedu, Greenblatt tvrdi kako su kreativno iznimno zadovoljni s UAN, kako serija postaje sve bolja i bolja te da su joj htjeli dati maksimalnu šansu za uspjeh iza Officea. Tvrdi kako je i Whitney uspjeh za mrežu, unatoč žestokom nezadovoljstvu kritičara serijom. Razlog nezadovoljstva po Greenblattu? Pozadinski laugh-track.
  • Mariska Hargitay potvrdila je povratak u Law & Order: SVU, ukoliko serija dobije zeleno svjetlo za snimanje nove sezone. Također, u seriji će se pojaviti Harry Conick Jr. – u četiri će epizode glumiti ljubavni interes za Hargitayicin lik.
  • O propasti Playboy Cluba: “Sam koncept serije automatski je odbačen od strane publike. Ljudi misle da smo svi kolektivno rekli: Hej, imamo seriju koja izgleda kao Mad Men, idemo ju staviti na raspored!” A to se nije dogodilo?
  • Najveće iznenađenje za mrežu i jedan od ključnih igrača u zimskom dijelu sezone jest pjevački show The Voice. NBC se nada da će show poslužiti kao kvalitetan lead-in za dramu Smash, u koju polažu velike nade. Greenblatt je potvrdio da će nova sezona The Voicea trajati 15 tjedana, a mentorima će se, između ostalog, pridružiti poznata glazbena imena kao što su Kelly Clarkson, Alanis Morissette, Lionel Richie i Ne-Yo.
  • Ben Silverman, producent nadolazećeg showa Fashion Star i čovjek koji je donedavno imao Greenblattov posao, tvrdi kako Star nije mogao dobiti bolje mjesto na rasporedu – iza Biggest Losera. Znate, ono mjesto na rasporedu kojeg još vrlo kratko ima Parenthood.
  • Zadnjih nekoliko dana kruže glasine kako bi Ryan Seacrest mogao zamijeniti Matta Lauera kao jednog od voditelja popularnog Today Showa. Naime, Seacrestov ugovor s American Idolom ističe nakon ove sezone te će se od njega vrlo vjerojatno očekivati da prihvati manju plaću (dosad je dobivao glomaznih 15 mil. $ po sezoni), stoga su počele kružiti glasine kako je NBC izrazio interes da ugrabi Seacresta. Međutim, Greenblatt je te glasine odbacio rekavši da im je “prioritet zadržati Matta Lauera.”
3 komentara

Odgovori

Serijala je online magazin posvećen aktualnim i popularnim televizijskim serijama, kritici i novostima.

© 2009-2022 Serijala.com, sva prava pridržana

ISSN 2459-5861