Kada će se znati je li ta-i-ta serija obnovljena? – serijala.com
Trenutno čitaš
Kada će se znati je li ta-i-ta serija obnovljena?

Kada će se znati je li ta-i-ta serija obnovljena?

Zanima vas kad će konačno biti poznato je li vaša omiljena serija obnovljena za novu sezonu? Kao i obično, krajnji datumi poklapaju se sa službenim završetkom teleizijske sezone, sredinom svibnja. Lani su sve mreže tjedan dana prije samih upfrontova, odnosno službenih prezentacija programa za novu sezonu, otkrile sve karte i objavile popis obnovljenih, otkazanih i naručenih novih serija. Doduše, lani su u ovo vrijeme bile poznate sudbine većeg broja serija…

Dakle, krajnji datumi su:

  • 14. svibnja (ponedjeljak) — NBC (30 Rock, Community, Parenthood, Parks and Recreation, The Office…)
  • 14. svivbnja — Fox (Fringe, Alcatraz…)
  • 15. svibnja — ABC (Castle, Cougar Town, Happy Endings, Modern Family, Once Upon a Time, Revenge, Suburgatory…)
  • 16. svibnja — CBS (CSI: Miami, CSI: NY, Two and a Half Men)
  • 17. svibnja — The CW (Nikita, Supernatural, The Secret Circle…)

Ovo se tiče samo serija s nacionalnih mreža, dok one kabelske funkcioniraju po drugačijem modelu i obično “u hodu” donose ovakve odluke.

Upfrontovi su okupljanja na kojima mreže medijima i oglađivačima prezentiraju svoje programe za iduću sezonu. Iako se nerijetko vijesti o obnovi popularnijih serija objavljuju ranije, odluke u vezi serija “na rubu” obično se odgađaju do zadnjeg trena i pregleda finalnih pilota za iduću sezonu. Velik broj slabo gledanih serija tek tada biva službeno otkazan, iako je njihova sudbina kristalno jasna i ranije. Primjerice, od ovosezonskih serija: Pan Am, A Gifted Man, The Firm, I Hate My Teenage Daughter itd. Također, tada se predstavljaju nove serije, odnosno naručeni piloti. Glavna svrha upfrontova je zapravo prodaja oglasa unaprijed – “up front” – pa otuda proizlazi i naziv.

Zanima li vas kakve su šanse prije nego službene odluke budu objavljene, bacite pogled na našu analizu gledanosti i prognoze otkazivanja. Iako napisan pred mjesec dana, analize uglavnom stoje, a dopunjen je najnovijim informacijama o obnovama.

7 komentara

Odgovori

Serijala je online magazin posvećen aktualnim i popularnim televizijskim serijama, kritici i novostima.

© 2009-2023 Serijala.com, sva prava pridržana

ISSN 2459-5861