Jersey Shore i dalje obara rekorde – serijala.com
Trenutno čitaš
Jersey Shore i dalje obara rekorde

Jersey Shore i dalje obara rekorde

Inače ne pišemo postove o gledanosti pojedinačnih serija, posebice kad se radi o reality showu, no ovo se ne viđa svaki dan.

Prije mjesec dana smo već i pisali o rekordnoj gledanosti MTV-evog realitya Jersey Shore, no ta je gledanost neusporediva s gigantom u kojeg se show pretvorio.

Ovotjedna epizoda privukla je 6,5 milijuna gledatelja, te dobila 3.3 rating u traženoj demografiji 18-49 godina. Time je show potukao apsolutno sve na kabelskim i broadcast mrežama te večeri, a vjerojatno će završiti i na vrhu tjedne ljestvice gledanosti. Za usporedbu, finale Futurame imalo je 1,7 milijuna gledatelja i 0.9 rating za 18-49. Najveća konkurencija Shoreu, Lifetimeov Project Runway, privukao je “samo” 4 milijuna gledatelja, a ovotjedna je epizoda bila najgledanija ove sezone, a nadmašila je i većinu epizoda prethodne.

Na broadcast mrežama, jedini pravi otpor pružio je CBS-ov Big Brother, koji je uspio nadmašiti ukupnu gledanost Shorea za nekih bijednih desetak tisuća gledatelja, no ipak, rating u traženoj demografiji nije bio ni blizu (2.3). Spomenut ćemo još samo kako je Big Brother bio najgledanija serija večeri na broadcast mrežama, ali i da show nije emitiran u 20% SAD-a, zbog čega je gledanost bila manja nego inače. Ipak, stvar ne bi ni bila puno bolja kad bi serija koja bi nadmašila Shore bio Big Brother, zar ne?

Jersey Shore, reality show na MTV-u, trenutno je u drugoj sezoni, a prati osmero guidosa iz Jerseya koji provode dane opijajući se, povraćajući, svađajući se i spavajući međusobno i sa strancima. Dosada je svaka epizoda nadmašila gledanost prijašnje, te će biti poprilično depresivno ako show i dalje nastavi taj uspješni niz i u idućih par tjedana, kada službeno počinje nova televizijska sezona.

Komentari (1)

Odgovori

Serijala je online magazin posvećen aktualnim i popularnim televizijskim serijama, kritici i novostima.

© 2009-2023 Serijala.com, sva prava pridržana

ISSN 2459-5861