Autori The Shielda, Awakea, Fringea i Sons of Anarchyja spremaju nove projekte – serijala.com
Trenutno čitaš
Autori The Shielda, Awakea, Fringea i Sons of Anarchyja spremaju nove projekte

Autori The Shielda, Awakea, Fringea i Sons of Anarchyja spremaju nove projekte

Shawn Ryan, Kyle Killen, J.J. Abrams J.H. Wyman i Kurt Sutter pripremaju nove serije, koje će — ako uopće budu naručene — biti neizbježno otkazane nakon 10 ili manje epizoda.

Shawn Ryan je najveći uspjeh karijere ostvario na FX-u, surovom i realističnom serijom o pokvarenom policajcu. The Shield je dobio sedam sezona, što je sedam puta više nego njegovi sljedeći projekti, The Chicago Code i Terriers, a sve se bojimo da isto čeka ovosezonski Last Resort, koji će ići na ABC-u. Nešto više sreće trebao bi imati sada jer a) surađuje sa nekad popularnim i utjecajnim Eddyjem Murphyjem i b) jer je CBS naručio pilot. Kao što je običaj kada filmske zvijezde zabilježe nekoliko filmskih neuspjeha za redom (ili, u Murphyjevom slučaju, 27 za redom), televizija izgleda kao prihvatljivo mjesto za novi početak. Murphy je odlučio oživjeti svoj najveći hit, Policajca s Beverly Hillsa, u potencijalnoj seriji koja će pratiti Axelovog sina Aarona Foleyja, a Eddie će producirati seriju, pojaviti se u pilotu te možda i u par narednih epizoda.

Kyle Killen, pak, je odlučan u namjeri da mu otkažu seriju na svakoj od četiri velike mreže. Nakon Foxa (Lone Star) i NBC-a (Awake), Killen je dobio narudžbu pilota na ABC-u. Nakon što skupi i CBS-ov štambilj, Killen će kao nagradu vjernosti javnim mrežama dobiti jedan besplatni sendvič, Coca-Colu i seriju na CW-u. Za ABC sprema seriju o dvojici braće, bipolarnom geniju i ekspertu ljudske psihologije, te spretnom bivšem zatvoreniku koji… idu uokolo i rješavaju slučajeve. Radi se o “put pilotu”, što znači da će ABC biti obavezan platiti određene penale, ako ne naruči seriju.

Kakva bi to sezona bila bez serije J.J.-a Abramsa? Revolution još nije počeo (NBC je već bacio pilot online, doduše), a Abrams već dila nove projekte. Fox je ponovo zagrizao te kupio projekt kojeg će Abrams opet samo “producirati”, a glavninu posla i mnogo manje publiciteta dobiti J.H. Wyman, polovica showrunnerskog dvojca sa Fringea. Opisana kao “futuristička buddy-cop serija”, smještena je u Los Angeles u vremenu kada svaki policajac ima androida kao partnera, pri čemu ne mislimo na smartphone. I dok je danas moderno mrziti Abramsa zbog serija koje uopće nije radio, mi i dalje želimo vidjeti nešto zbilja njegovo, umjesto stvari na koje samo stavlja svoj potpis i zbriše prije nego se tinta stigne osušiti.

I na kraju, čovjek čija serija ima najviše šanse da preživi sezonu… Kurt Sutter. Trenutni autor i showrunner bajkerske drame Sons of Anarchy nastavlja suradnju s FX-om, ali prelazi u humoristične vode. Čovjek čiji se karakter najblaže može opisati “osebujnim”, a graniči sa psihopatskim dobio je narudžbu scenarija za upravo takvu seriju. Diva. Clown. Killer. bila bi crnohumorna serija o bivšoj rock divi i njenom disfunkcionalnom sinu koji radi kao klaun, a fuša kao ubojica. Ulogu dive namijenio je svojoj supruzi, Katey Sagal, a ukoliko serija bude realizirana, Sutter će angažirati showrunnera da je vodi.

Komentari (0)

Odgovori

Serijala je online magazin posvećen aktualnim i popularnim televizijskim serijama, kritici i novostima.

© 2009-2023 Serijala.com, sva prava pridržana

ISSN 2459-5861