Kreće Treći program HRT-a, “danski The Killing” u pristojnom terminu – serijala.com
Trenutno čitaš
Kreće Treći program HRT-a, “danski The Killing” u pristojnom terminu

Kreće Treći program HRT-a, “danski The Killing” u pristojnom terminu

Malo je blesavo da u naslovu moramo pisati “danski The Killing”, umjesto pravog naziva, ali koliko vas bi bilo briga za nešto što se zove Forbrydelsen? Hrvatska radio-televizija najavila je početak emitiranja Trećeg programa HRT-a za 15. rujna, a na njemu bi se trebalo naći mjesta i za stranu televizijsku produkciju.

I dok će friško otkupljeni atraktivniji programi poput Mad Mena, Sherlocka i Boardwalk Empirea i dalje odsjedati na Prvom i Drugom programu, Treći program trebao bi biti namijenjen, citiramo, “umjetnički najvrjednijim filmovima i serijama u prime time terminima”.

Za početak, svakim radnim danom osim petka, u 22 sata emitirat će se 20-dijelna danska serija Forbrydelsen (Ubojstvo), koju je nedavno adaptirao američki AMC, nazvavši ga The Killing. Sada imate priliku saznati ode li i danska verzija kvragu vrlo brzo nakon obećavajućeg starta te provjeriti kolike su zapravo sličnosti između originala i remakea, počevši od one najočitije — obje glavne junakinje vole nositi bakine veste.

Osim toga, HRT3 će radnim danom u poslijepodnevnim satima reprizirati britansku dramu Od Lark Risea do Candleforda (Lark Rise to Candleford), a u sitnim satima petkom i subotom ići će blok maraton od šest epizoda Žice (The Wire).

4 komentara
  • pitanje je koliko će to trajati. sjećam se početaka rtl-a 2. prvih godinu dana 12 sati programa punog novim serijama, emisijama itd., a onda paaaaad.

  • Zadnja 4 tjedna uživam u ovoj seriji. Pravo osvježenje za televizijski program. HRT3 je zaista odlično krenuo s tom serijom ali i čitavim programom. Samo su pretjerali sa 6 epizoda Žice u jednoj noći. Teško je to sve pogledati i uz sve snimanje na HDD

Odgovori

Serijala je online magazin posvećen aktualnim i popularnim televizijskim serijama, kritici i novostima.

© 2009-2023 Serijala.com, sva prava pridržana

ISSN 2459-5861