Zlatni globusi 2012: Predviđanja, nadanja i ankete – serijala.com
Trenutno čitaš
Zlatni globusi 2012: Predviđanja, nadanja i ankete

Zlatni globusi 2012: Predviđanja, nadanja i ankete

Ricky Gervais

U noći s nedjelje na ponedjeljak bit će objavljeni pobjednici 69. po redu Zlatnih globusa, nagrade koju dodjeljuje Holivudsko udruženje stranih novinara (HFPA). Ceremonija počinje u 2 sata po našem vremenu, a nagrade obuhvaćaju filmsku i televizijsku industriju. Tepa im se da predviđaju favorite i nominacije za Oskare, koji će biti dodijeljeni 28. veljače, iako će zapravo nominaciju dati najvećoj zvijezdi koja je voljna doći na dodjelu i smiješkati se pred kamerama. Nije neka tajna da se na “selekcijski proces” može utjecati novcem – pardon, “lobiranjem”, a HFPA ima veliku sklonost poznatim imenima i lijepim novim stvarima. Povrh toga, televizijske kategorije redovito djeluju kao zbrda-zdola skupljen niz imena, pri čemu velike šanse imaju, ironično, prethodno etablirana filmska imena. Za razliku od Oskara ili Emmyja, Globusi se dodjeljuju na nešto neformalnijoj ceremoniji sa mnogo manjim brojem uzvanika u publici, sa gomilom besplatne cuge za one koji se pojave.

HFPA je zapravo jedna velika, da prostite, medijska kurva. Osim izbora nominiranih, potvrđuje to izbor voditelja. Treću godinu zaredom ceremoniju će voditi Ricky Gervais, iako je prošle dvije godine ismijao i izvrijeđao koga je god stigao, zajedno sa HFPA-om (i NBC-jem, koji prenosi dodjelu). No, Ricky je podigao gledanost prijenosa, Ricky im je donio dodatan publicitet, te je ponovo pozvan da bude meštar ceremonije, usprkos javnom lanjskom protestu nekih od članova HFPA. I Ricky je jedini razlog zašto ćemo gledati dodjelu.

Pokušali smo analizirati nominirane te izdvojiti glavne favorite po kategorijama – isključivo zabave i razonode radi. Izdvojili smo naše favorite, a vi za svoje možete glasati u anketama te nam svoje prognoze javite u komentarima.

Ukoliko ćete biti budni u noći s nedjelje na ponedjeljak, HBO Adria prenosit će ceremoniju uživo s početkom u dva sata. Ako niste pretplatnik, za prijenos ćete se morati snaći sami, jer od domaćih televizija nitko drugi nije osigurao prijenos. Mi ćemo (vrlo vjerojatno) biti budni te uživo pratiti dodjelu na Twitteru (@serijala), pa nam se slobodno pridružite u komentiranju. Obećajemo da ćemo tweetati samo cinične gluposti, umjesto suhoparnog tekstualnog prijenosa dobitnika.

Pages: 1 2 3 4 5 6 7 8 9
14 komentara
 • Ne znam zašto, ali imam osjećaj da će opet dat Best Drama Boardwalku. Ali ove godine neću biti ljut zbog toga. :)

  Claire Danes je uspjela promijeniti moje mišljenje o njoj zadnje dvije epizode Homelanda. Ali ne mogu ja kontra Julianne. Ma kog ja zavaravam. Madeline Stowe FTW!

 • Bit će zanimljivo. Makar ne sumnjam kako će nagrade biti konzervativnije dijeljenje i to definitivno u ruke razvikanijih glumaca velikih mreža (s jednom iznimkom da se pokaže da nije baš sve 100% ovako).

 • Samo neka ih Rikcy što više zahebava i komentarima sam pokaže na tragičnost ovih nagrada. A same nagrade ko će odnjeti.. koga briga!?

 • Ove godine na globusima i Emmyjima i svim ostalim nagradama, nagradu za najboljeg glumca u komediji bi treao dobiti Aziz Ansari

 • A ja ću reći BBT i Game of Thrones :) (al isto tako mislim da će otić nagrada za najbolju dramu BE)

  Inače, dajte molim vas ispravite “a pozivamo da za svoje GLASATE u anketama”, nisam grammar nazi, ali to “glasanje” je toliko krivo da bode oči. Glasaju se životinje kada se pare, pijani navijači na tekmama, Paris Hilton dok pjeva… Glasuje se na izborima, pri odabirima itd.

 • Ovako,smatrao sam da je homeland jedna od ponajboljih serija snimljenih u zadnjih par godina do sada…. pitate se zašto… pa eto upravo sam odgledao zadnju epizodu prve sezone i duboko ali baš duboko sam razočaran….
  Ova je serija toliko obečavala ali je pokazala točno ono što nažalost danas krasi 95% serija… scenaristi i oni zaduženi za serije nemaju muda napraviti pravi završetak. Već vidim tamo neku 6-tu sezonu za 5 godina i kada če svi pljuvati po ovoj seriji jer nas stalno zavlači jer non stop negatvci uzmiču i to rade nažalost naoćigled svih nas…. Po definiciji svaka bi serija,film knjiga trebala imat uvod zaplet vrhunac rasplet i kraj ali izgleda da se danas ta pravila serija ne tiču…. žalosno je uništiti ovako dobru seriju ovako govnarskim krajem sezone koji nam nije dao ništa. Da su barem onda i nas ostavili u neizvjesnosti da neznamo tko šta već gledatelji sada sve znaju a mi gledamo naše omiljene glumce kao glupe lutke koje nemaju pojma šta se dešava… i to je frustrirajuče, jako.
  Naravno da serija bilo koja ima afinitet da se prikazuje nekoliko sezona ali zar zaista se sve te serije moraju razvlačit i tjerat nas da ih prestanemo gledati jer oni koji su zadženi za seriju nemaju MUDA. i umjesto da sada ljepo čekam sljedeču sezonu sa nestrpljenjem da vidim tko če biti novi teroristi kakvi če biti novi zapleti, naravno da ne.. nebi me čudilo da se claire neče u drugoj sezoni uopće sječati svega što se dešavalo u prvoj i da če cijela druga sezona proči u njenom pronačaženju odgovora na neznam pogađam neke flashbackove dok če se lewis uspinjati na piramidi politike sad-a i raditi zavjere protiv svoje domovine.. zar nebi bilo bolje da ih je digo sve u zrak i da claire nakraju dobi posao i sadisfakciju da je bila u pravu… ili barem kad već to nisu napravili onda barem da su pustili da walker pobjegne kontaktira claire i sve prizna pa da se tu nastavi radnja u drugoj sezoni…ili naposljetku da su barem dali da se sjeti tog imena sina od nazira prije nego su joj sjebali mozak tim elektrošokovima ..naravno da ne…. totalno sam razočaran i siguran sam da ovu seriju više nikad neču pogledati….žalosno…stvarno žalosno!!!!!

   • Čestitam ja tebi što si uspio u komentaru od 7 riječi fulati jedino ć,č koje si postavio u toj rečenici.
    Možda nisam svaku crticu stavio točno al se isto tako nisam pravio pametan pa ispao glup kao ti.

 • Nevjerovatno je da u “Najboljoj drami” nema Breaking Bada, neznam što bi još trebali napraviti da se nađu na ovoj “prestižnoj” listi.

Odgovori

Serijala je online magazin posvećen aktualnim i popularnim televizijskim serijama, kritici i novostima.

© 2009-2022 Serijala.com, sva prava pridržana

ISSN 2459-5861