Jimmy Kimmel vodit će ovogodišnju dodjelu Emmyja – serijala.com
Trenutno čitaš
Jimmy Kimmel vodit će ovogodišnju dodjelu Emmyja

Jimmy Kimmel vodit će ovogodišnju dodjelu Emmyja

ABC-jev late night komičar Jimmy Kimmel bit će domaćin ovogodišnje 64. po redu dodjele televizijske nagrade Emmy. Dodjela je na rasporedu 23. rujna, prenosit će je ABC, a objava nominacija očekuje se 19. srpnja. “Nadam se da ću na Emmyjima uspjeti postići isto ono što je Eddie Murphy postigao za Oskare,” u svom stilu je komentirao Kimmel, aludirajući na Murphyjevo odustajanje od vođenja dodjele Oskara nakon što je Brett Ratner bio prisiljen odustati od produkcije dodjele nakon homofobnih izjava.

Posljednji ABC-jev prijenos Emmyja vodila je nekolicina reality zvijezda — Tom Bergeron, Heidi Klum, Howie Mandel, Jeff Probst i Ryan Seacrest — NBC je preklani uposlio svog late night komičara Jimmyja Fallona, a lani je ceremoniju vodila Jane Lynch (Glee, Fox). Kimmelov late-night show (Jimmy Kimmel Live!) nije nužno naš prvi odabir, draži su nam Craig Ferguson i Conan O’Brien, no svejedno se radi o iskusnom i vrlo dobrom komičaru koji u svojoj emisiji nerijetko zna proizvesti prilično zabavne skečeve. Čini se kao vrlo dobar i potpuno logičan odabir, obzirom na ABC-jeve opcije.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=w3NwB9PLxss[/youtube]

I kad smo već na temi Emmyja, prošlog petka najavljeno je da će FX prijaviti American Horror Story u kategoriju mini-serije. Obrazloženje je sljedeće – AHS je “antologijska serija,” koja će mijenjati glumačku postavu i priču svake godine (ne i naziv te autore), stoga može konkurirati u kategoriji koja je lani objedinila mini-serije i televizijske filmove. Naravno, primarni razlog je manja konkurencija u odnosu na dramsku kategoriju, gdje ove godine poprilična gužva — Mad Men, Breaking Bad, Boardwalk Empire, Game of Thrones, The Good Wife, Downton Abbey i Homeland ističu se kao sedam glavnih kandidata za popunjavanje tek šest mogućih mjesta.

Kategorija mini-serija je ionako u posljednje vrijeme vrlo “labavo” shvaćena, pa je tako Downton Abbey lani osvojio Emmy, iako se radi o dramskoj seriji. Ipak, ove će se godine Downton natjecati s “velikim dečkima,” što je već ranije najavljeno. Teoretski, HBO bi također tako mogao prijaviti Luck kao mini-seriju, obzirom da je otkazana zbog niza nesretnih okolnosti.

Komentari (0)

Odgovori

Serijala je online magazin posvećen aktualnim i popularnim televizijskim serijama, kritici i novostima.

© 2009-2023 Serijala.com, sva prava pridržana

ISSN 2459-5861