HBO otkazao Luck – serijala.com
Trenutno čitaš
HBO otkazao Luck

HBO otkazao Luck

Mjesec i pol dana nakon obnove nove dramske serije Luck, HBO je odlučio povući tu odluku i otkazati seriju nakon smrti trećeg konja na setu.

Nakon što je vijest o smrti konja izašla u javnost, s HBO-a su poručili da će zabraniti korištenje konja u seriji, što je djelovalo poprilično neizvedivo s obzirom da je riječ o seriji koja se bavi upravo konjskim utrkama. Producentima je rečeno da koriste već postojeće snimke utrki. Međutim, ni nepuna 24 sata nakon toga, HBO je odlučio zaustaviti produkciju.

“Izvršni producenti David Milch i Michael Mann slomljena srca, zajedno s HBO-om, odlučili su trajno zaustaviti produkciju serije”, stoji u izvješću mreže. “Sigurnost je uvijek najvažnija. Održavali smo najviše standarde sigurnosti tijekom produkcije, bolje čak i od postojećih protokola za konjske utrke bilo gdje. (…) Nesreće se nažalost događaju i nemoguće je garantirati da se neće ponoviti. Sukladno tome, došli smo do ove teške odluke.”

Iz PETA-e su zadovoljni otkazivanjem Lucka: “Znajući da su stari, nesposobni i drogirani konji bili primorani utrkivati se za seriju, PETA-i je drago da je HBO napokon odlučio otkazati seriju.”

Produkcija je zaustavljena za vrijeme snimanja najavljene druge sezone, i to njene druge epizode. Premijerna epizoda druge sezone neće biti prikazana, dok će preostale dvije epizode aktualne sezone biti emitirane po planu, ove i iduće nedjelje.

30 komentara
 • Ironično je što sam ovaj tjedan mislio objaviti tekst o HBO-u i tome kako “ne otkazuju serije” – koji je bio napisan za Plan B još prije blic-otkazivanja triju komedija pred par mjeseci.
  (doduše, ne mislim da to puno mijenja poantu da je HBO streets ahead ostalih)

  Doduše #2, mislim da bi im odluka bila puno teža da su morali otkazati True Blood jer su im tri vampira umrla na setu.

  • Imaš tu jedan dobar članak o razlozima – http://bit.ly/ybwZqr

   Uglavnom HBO-u bi serija nanijela vjerojatno više štete nego koristi zbog loše slike u javnosti/buzza oko smrti konja.

   Njima su najvažniji (novi)pretplatnici pa imaju drukčije kriterije pri obnovi svojih serija (gledanost nije toliko bitna)

   • Iz sličnih razloga je serija prvotno obnovljena – ne zato što je imala dobru gledanost ili bilo što drugo, već jer su to Hoffman, Mann i Milch. Zato će i Simon dobiti 4 ili 5 sezona za Treme. Prestiž, reputacija i zadovoljstvo korisnika.

    Ali opet, to što je gledanost bila dosta slaba nije odmoglo u donošenju odluke.

     • HBO je vidio gledanost prvih dviju epizoda – i svejedno obnovio seriju. Nemam nekog razloga vjerovati da im je to sad bio dobar izgovor da povuku obnovu i otkažu seriju, ali da im je odluka bila olakšana – je.

      Osim toga, u redu je da preuzimaju odgovornost. Ne zato što lažni moralisti iz PETA-e to inzistiraju, već zato što je to etički korektna odluka.

 • Časna odluka.
  A vidim po nekim komentarima da bi na ovim prostorima mogli i masakri da se vrše nad životinjama, niko ne bi ni trepnuo :(

  • Mozes li argumentirati malo?

   (znam tocno zasto ti ne valja, jer je “spora.” ali dobro, ti si se nedavno cudio zasto ljudi ne vole Whitney, pa mi je jasno)

     • naravno da mogu obrazložiti,,,ja kao osoba sam izrazit ljubitelj hbo serija i jako ih volim i s velikim sam uživanjem ušao u gledanje ove serije no nakon dvije epizode serija se meni više jednostvno nije sviđala,,,ne sviđa mi se tematika serije,ne sviđa mi se radnja ništa jednostvno sam tip serije kako je napravljena meni se ne sviđa,i da ja i dalje stojim uz to da je meni whitney super serija i sve sam dosadašnje epizode pogledao sa svojom najboljom prijateljicom i uvijek umiremo od smijeha,i mislim da se ovde treba razmisliti da se ima različith mišljenja što se tiče nekih serija :D

     • hvala bogu da se neko i sa menom više složia,,,već sam ti reko NIŠTA MI SE NE SVIĐA U OVOJ SERIJI,APSOLUTNO NIŠTA NITI JEDAN DIO JA NE MOGU IZDVOJIT DA MI SE NE SVIĐA JER MI SE SERIJA KAO CJELOKUPNA CIJELINA NE SVIĐA!!!!!!!!!!!!!

     • ova mala lipotica je inače moja najbolja prija pa jese valjda ostalo ulogirano onako jer je valjda prije pisala al sve u svemu onako kako ti dole piše

 • Otkazati sasvim dobru seriju sa vrhunskim glumačkim imenima zbog pritiska jedne nedojebane i licemjerne para-organizacije kao što je PETA može učiniti samo moron. Izgleda da ih u HBO-u ima, i to kao salate. Šteta.

  • Moš mislit kak je samo to razlog. Da je serija hit obnovili bi ju i ne bi se previše obazirali na PETA-u, ali budući da je tematika komplicirana za praćenje svakom tko se ne razumije u svijet američkih konjskih utrka i kladionica, vjerovatno su odlučili da im se ne isplati sva gnjavaža za takvu seriju.

 • Seriju LUCK sam počeo gledati jer sam veliki ljubitelj HBO serija koje su po meni razlog zasto je televizija po kvaliteti presisala film.Nakon sto sam odgledao remek djela poput DEADWOOD,CARSTVA POROKA,SOPRANOSA i IGRE PRIJESTOLJA sa entuzijazmom sam iscekivao SREĆU…Koliko zbog HBO koliko zbog odlicne glumacke postave.Međutim,serija me razočarala…Vjerovatno zato sto nisam upoznat sa svijetom konjskih utrka…Naime,tempo mi je prespor,ima previse podzapleta i likova,a tu je i taj zargon koji laiku poput mene nije razumljiv.Nemojte me krivo shvatiti,drzim da je serija vrlo dobra no ispala je ispod mojih ocekivanja…Očekivao sam provokativniji i sokantniji sadrzaj te nesto brzi tempo.Glumci su,stovise,svoj posao odradili odlicno…pogotovo legendardni Hoffman(ocekivano),a i sama serija je lijepo snimljena(posebno utrke koje su fenomenalno snimljene) no ipak moram reci da je za klasu losija od navedenih remek djela.
  Na kraju cu ipak reci da unatoc nekim zamjerkama koje imam prema seriji mogu kazati da mi je zao sto je serija otkazana jer sam se naposljetku ipak na nju navukao te da je SREĆA po kvaliteti bolja od vecine filmova koje smo imali prilike vidjeti ove godine.

Odgovori

Serijala je online magazin posvećen aktualnim i popularnim televizijskim serijama, kritici i novostima.

© 2009-2023 Serijala.com, sva prava pridržana

ISSN 2459-5861