Ted Lasso završava s trećom sezonom? Brett Goldstein kaže da da. – serijala.com
Trenutno čitaš
Ted Lasso završava s trećom sezonom? Brett Goldstein kaže da da.

Ted Lasso završava s trećom sezonom? Brett Goldstein kaže da da.

Prema informacijama s TVLinea čini se da će nadolazeća sezona Teda Lassoa ujedno biti i posljednja. Brett Goldstein, scenarist, ali i čovjek koji utjelovljuje Roya u samoj seriji potvrdio je da on i ostali scenaristi pišu treću sezona kao da je posljednja. “Planirana je kao serija od tri sezone, a mi je tako i pišemo. Spoiler: Svi umru na kraju.”, rekao je Goldstein u intervjuu za Sunday Times.

Autori serije Jason Sudeikis, Brendan Hunt i Bill Lawrence od početka su govorili kako imaju priču za tri sezone, a hoće li Apple dopustiti da treća sezona zaista i bude zadnja tek ćemo vidjeti. Mreža se još nije javljala u vezi informacija koje je Goldstein rekao u intervjuu.

Nakon izvrsne prve sezone, bilo je jasno da se na fasadi konstantnog optimizma dobroćudnog naslovnog trenera naziru sve veće pukotine. Jedino pitanje je bilo hoće li se u to mračnije područje zakoračiti u drugoj sezoni i hoće li serija upješno manevrirati karakterizacijom i odnosima kad stvari postanu zamršene i teške. I itekako jest. Druga sezona je bila fokusirana prvotno na odnose očeva i sinova, bilo da se radilo o Tedu, nogometnoj superzvijezdi Samu Obisanyi ili pomoćnom treneru Nateu, bilo da se radilo o dobrome ili lošemu.

Ono u čemu je epizodu za epizodom konzistentno bila izvrsna je gradnja konflikata među likovima, sukobljavanjima i katarzi koja im neizbježno slijedi. Hrabar odabir u tome da se ne ponavljaju već viđeni konflikti i priče iz ugodne prve sezone, nego da se ide dublje i sirovije u karakterizaciju i sukobe među likovima, kojima je prva sezona uspješno postavila temelje isplatio se. Ted se morao napokon suočiti s vlastitim problemima umjesto da od njih bježi pokušavajući riješiti probleme svih oko sebe. Nateova spirala prema dolje, prema onomu što on smatra uspjehom i muževnošću, pogonjena manjkom samopouzdanja i gorućom mržnjom prema sebi završila je tako da se odrekao svih ljudi kojima je bilo stalo do njega. Bilo je zanimljivo gledati evoluciju ove serije koja nam je pokazala kako se kvalitetno karakteriziraju likovi, rješavaju sukobi, a pritom serviraju i dobre šale i glupi gegovi. Fantastično.

Najbolje serije 2021. — 10. Ted Lasso
Komentari (0)

Odgovori

Serijala je online magazin posvećen aktualnim i popularnim televizijskim serijama, kritici i novostima.

© 2009-2022 Serijala.com, sva prava pridržana

ISSN 2459-5861