Smrt laugh tracku! – serijala.com
Trenutno čitaš
Smrt laugh tracku!

Smrt laugh tracku!

Smrt laugh tracku, sloboda humoru!

Gawker.TV je složo zgodan video – Arrested Development sa laugh trackom. Blasfemija! I stvarno, nije li već krajnje vrijeme da laugh track iščezne sa televizije? Uvjerite se sami:

A sada bez:

CBS, pratite? Na vas se odnosi. Ovaj video The Big Bang Theoryja sa maknutim laugh trackom pojavio se pred par tjedana, a jučer je ponovo isplivao na diggu. Neeeugoooodnooo. Dobro, ruku na srce, praznina ne bi bilo kad se dosnimljeni smijeh ne bi dodavao, ali zbilja, treba li nam netko govoriti kad se trebamo smijati?

Prijatelji bez smijeha?

A evo i nekoliko suprotnih primjera, zezancije radi. Drama The Wire, plus smijeh:

Pročitaj još

Klasik Isijavanje i “Heeeeeeereeeee’s Joooohnnnnnny!!”, sa smijehom publike:

I ista stvar sa Star Trek: The Next Generationom:

6 komentara
 • Hehe, AD je smijesan i sa smijehom, ali daleko bolji bez. Big Bang je neugodan za gledanje bez smijeha. Friends takoder.

 • Ja ne vidim što ljudi imaju protiv laugh tracka. Štoviše, ako se serija snima uživo pred publikom, kao što je to slučaj s Big Bang Theory onda laugh track dodaje savršeni dodatni ugođaj i spontani smijeh onih koji su uživo pratili snimanje. Neke serije su bolje bez laugh tracka, neke definitivno sa laugh trackom. Uopće ne bih htio biti isključiv i potpuno ga ukinuti, ali ga ne bih ni stavljao u svaku seriju.

 • Stvar je djelomicno i psiholoska, ako se drugi smiju, smijat ces se i ti.
  Ali daj pogledaj malo trenutnu situaciju sa humoristicnim serijama. Koliko dobrih ima laugh track? TBBT i HIMYM. Sve ostalo sto valja nema.
  Mislim, slazem se da su stvari zapravo neusporedive i maknuti / dodati laugh track je kao vaditi izjavu van konteksta. No mislim da je klasicni sitcom dao svoje.
  BTW. Mislim da TBBT nije sniman pred publikom vec se radi o dosnimljenom smijehu.

 • Ma gle, ako je dobra serija i ako je nešto zaista smiješno, smijat ću se i ako ima laugh tracka i ako nema. Bilo je milijun serija s laugh trackom koje me nisu natjerale ni na najmanji osmijeh jer jednostavno nisu valjale. Inače slažem se da sve manje serija ima laugh track, očito se ide u tom smjeru da toga više neće biti, ali nekim serijama još uvijek jako dobro sjedne. Inače TBBT se sigurno snima pred publikom, imaš i ulaznice za nabaviti (http://www.tvtickets.com/fmi/xsl/shows/browserecord.xsl?&Show=bang+theory), a sad koliko smijeha iskoriste, a koliko puste s laugh tracka, to mi nije poznato.

 • Ha, kul. I stand corrected.
  Meni je previse napadno i namjesteno. Komentar, odgovor, punchline, smijeh. Dok bez smijeha radnja ide normalnije, bez prekida, ima manje glupiranja i gag humora.

Odgovori

Serijala je online magazin posvećen aktualnim i popularnim televizijskim serijama, kritici i novostima.

© 2009-2023 Serijala.com, sva prava pridržana

ISSN 2459-5861