Najava: Happy Endings – Finale druge sezone – serijala.com
Trenutno čitaš
Najava: Happy Endings – Finale druge sezone

Najava: Happy Endings – Finale druge sezone

Happy Endings, ABC

Neobično rano, svoju drugu sezonu završava simpatična, šarmantna i obično potcijenjena komedija — Happy Endings. Ako ste pogledali samo prvih par (slabih) epizoda i potom odustali, vjerojatno ne znate da se radi o jednoj od tri najbolje komedije s američkih nacionalnih mreža. Između ostalog, imali smo je na 18. mjestu najboljih 30 serija protekle godine.

Još uvijek bismo dali prednost Communityju i Parksu, no Happy Endings je imao vrlo duhovitu, odličnu drugu sezonu. Dok je Modern Family ove sezone imao vrlo neujednačenu sezonu, nerijetko reciklirao materijal, a neke likove gurnuo do granice iritantnosti (khm, Cameron), Happy Endings pokazuje zavidnu konzistentnost. Serija je dosta dinamična, a viceve, fore i gegove nižu prilično neumorno — i vrlo često pogađaju.

Osim toga, ima jedan od najboljih humorističnih ansamblova na televiziji. Rijetko tko nije mrzio Kim Bauer u 24, no Elisha Cuthbert vrlo je brzo dokazala svoje komičarske sposobnosti, kao priglupa, jednostavna plavušica Alex. Damon Wayans, Jr. imao je ulogu u pilotu New Girl, a nakon samo jedne epizode bio je bolji lik nego Winston u narednih gotovo 20 epizoda.  Stvarno, koja je njegova svrha tamo? Elisha Cuthbert, Zachary Knighton, Adam Pally i Casey Wilson također su podjednako odlični.

I da, potpuno su svjesni da će svaka komedija s troje plus troje prijatelja biti uspoređivana s Prijateljima:

ABC je izgradio vrlo, vrlo solidan blok komedija, među kojima su Happy Endings, Cougar Town, Modern Family, Suburgatory i The Middle, plus nadolazeći Apartment 23, čije su prve dvije epizode sasvim solidne (puštene su u opticaj prije premijere). Uz pokoji spektakularni promašaj tipa Work It, Man Up ili Last Man Standing Tima Allena, ali nitko nije savršen, valjda.

Iako se ABC još uvijek nije službeno oglasio, očekuje se da će komedija dobiti treću sezonu, nakon što je lani jedva — i pomalo iznenađujuće — dobila znak povjerenja te obnovu za drugu sezonu. Pogledajte uvodne četiri i pol minute posljednje, 21. epizode druge sezone:

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=EJq83Wa9de8[/youtube]
8 komentara
 • Idealan sitcom blok bi (barem meni) bio Suburgatory/Happy Endings/Cougar Town/Don’t Trust The Bitch in Apt.23. Nažalost, niti ih ABC ima gdje smjestiti, niti bi taj blok imao ikakvu gledanost.

  Nadam se samo da se ABC neće u potpunosti okrenuti multi-cam smeću, koji ponovno oživljava zahvaljujući “velikim comebackovima” zvijezda starih sitcoma koji su očajni da ožive karijeru. Vidi: Roseanne Barr, Tim Allen, Kirstie Alley, Reba McEntire*.

  Jedini multi-cam pilot kojem se veselim (iako sam oprezan) je CBS-ov Partners. Čisto zbog casta kojeg čine glumci iz jedno 16 mojih bivših guilty pleasurea.

  *Reba možda ne spada u tu kategoriju, ali će privuć jednako gledatelja kao i ostali na listi, ako ne i više.

  • Interesantno kako je Modern Family vrlo brzo postao njihova četvrta / peta najbolja komedija. Meni je još uvijek dovoljno dobar, ali ovi ostali su kreativniji, duhovitiji, konzistentniji… bolji.

   Happy Endings si me ti nagovorio da gledam i taman sam ga počeo gledati malo prije kraja godine. Osim što imaju prezgodnu postavu, stvarno nemaju slabu kariku.

   • MF je počeo radit karikature od likova i ponavljaju jedno te isti one-two punch iz tjedna u tjedan. :/

    A HE stvarno nema slabu kariku. Prvo pomislim: Eliza Coupe i Damon Wayans Jr. su stvarno zvijezde serije. Onda se sjetim: U jebemti, pa i Adam Pally. Pa i Casey Wilson.

    Zapravo je lik Davea zadesio Ted Mosby sindrom – da je glavni lik najmanje interesantan i smiješan (ako se uzima da je on glavni lik po premisi iz pilota, jel). Mada je Zachary Knighton stoput smješniji od whats-his-face Mosbya.

 • Debilna serija, IMO.
  Pogledao sam prvu sezonu (natjerao sam se bukvalno, sve se nadajući da će biti bolje), i drugu sam do pete i konačno odustao :down:
  Ali vidim da ju dosta hvalite, stoga ok – očito da meni taj tip humora ne leži..
  Iako su mi vama ostala dva najbolja sitkoma Community i Parks odlični :D

  • Humor u sitcomima je postao toliko specifičan da za 90% njih vrijedi pravilo: You either love it or you hate it.

   Jer više se ne svodi sve na klasični obiteljski multi-cam sitcom humor – taj je zamro prije desetak godina, otkako su Frasier, Friendsi i kompanija završili.

   I iako poštujem svačije mišljenje (i sad ću vjerojatno pokopat vlastitu izjavu koju sam maloprije napisao), STVARNO ne vidim kako itko može naći išta humoristično u sitcomima kao što su Last Man Standing ili Rob.

 • Da, slažem se sa ovim zadjim.
  Niti kako ljudi i dalje gledaju 2.5 čovjeka, HIMYM pa čak i TBBT.
  Zapravo CBS :down:

  Al se ipak radujem jednom njihovom novom projektu: komediji sa Sophiom Bush od autora Will and Grace.

Odgovori

Serijala je online magazin posvećen aktualnim i popularnim televizijskim serijama, kritici i novostima.

© 2009-2023 Serijala.com, sva prava pridržana

ISSN 2459-5861