Californication: 3×07 So Here’s The Thing – serijala.com
Trenutno čitaš
Californication: 3×07 So Here’s The Thing

Californication: 3×07 So Here’s The Thing

Želim da prije no što krenemo dalje ovo uđe u zapisnik:

Hank Moody je jedan od najzanimljivijih likova u povijesti televizije, a Califonication je jedna od  najoriginalnijih  serija koje smo u posljednjih nekoliko godina mogli vidjeti na našim malim ekranima.

Osmislio sam  uvod, rukama i nogama rastjerivao kolege sa sitea kako bi se izborio za pisanje recenzija i kad se napokon upalilo zeleno svijetlo – dočekao me “ćorak”. Kvragu. Uvod će morati pričekati neku drugu epizodu ili sezonu.

Šteta što ću pisanje komentara epizoda treće sezone započeti priznanjem da je “So Here’s The Thing” jedna od najdosadnijih epizoda Californicationa u sve dvije i pol dosadašnje sezone. Nadajmo se da je ona samo iznimka, te da će se stvari vratiti u “normalu” već od iduće epizode. Tko zna, možda je scenaristima ova epizoda  poslužila za “čišćenje dvorišta” pred nastupajuće božićne blagdane  i pripremu za neki novi preokret u priči, nešto još skandaloznije i provokativnije.

Otvaranje treće sezone bilo je izvrsno, sa nekoliko zaista antologijskih epizoda, prepunih svega onog što Californication u samoj svojoj biti i jest; čokoladni bombon neobuzdanog praiskonskog seksa sa aromom skandala i intriga upakiran u fini papir međusobnih odnosa likova i duhovitih šala na račun istih. Dobro, možda su nas autori razmazili, te jedna sasvim obična “normalna” epizoda, nakon nekoliko izvrsnih djeluje poput peglice parkirane tik do Porschea. Tko će ga znati, no čudi da jedna “ovakva” epizoda dolazi nedugo nakon puštanje informacije da je odobrena i četvrta sezona serijala.

Kakogod, radnja epizode nastavlja se na prethodnu epizodu i “priču” o povratku obitelji Moody u New York. Hank se kroz cijelu epizodu trudi na što bezbolniji način “počistiti sve uzgojene” veze i vezice u ovoj sezoni. Hoće li i na koji naći uspjeti otkrijete sami.

Iako bih i sam želio vidjeti kako bi i koliko dugo Karen, Hank i Becca  “potrajali” u New Yorku, svima nam je jasno da od te priče neće biti ništa (osim možda na samom kraju serijala kad bi seoba iz  LA u NY mogla zaokružiti cjelinu) jer u tom slučaju više ne bi pratili Californication već NewYornication.

Jedno što iskače iz uspavljujuće epizode je dobri stari Runkle koji se definitivno vraća u sedlo. Njegov sve kompleksniji odnos sa šeficom Sue (usput, strašno je to u što se je pretvorila Kathleen Turner) uz šampanjac, porniće i kokain, te dvoboj sa “Klijentom” (Peter Fonda) bilo je gušt gledati. Sve ostalo nije vrijedno daljnjeg teksta. Hank Moody ? Hank?  O, to ste vi, uredu… Sjednite, kao za vas… Nategnuta trojka.

puna puna puna prazna prazna

3 komentara

Odgovori

Serijala je online magazin posvećen aktualnim i popularnim televizijskim serijama, kritici i novostima.

© 2009-2023 Serijala.com, sva prava pridržana

ISSN 2459-5861