Gattaca kao serija – serijala.com
Trenutno čitaš
Gattaca kao serija

Gattaca kao serija

Gil Grant, čovjek koji je pisao serije NCIS i 24, radio kao producent na Painkiller Jane, Army Wives, NCIS (i NCIS: LA) i 24, povjerio se u intervjuu za MTV kako bi volio raditi na seriji inspiriranoj SF filmom, Gattaca.

Gattaca, koja je izašla 1997. jedan je od, s punim pravom, najboljih i najhvaljenijih SF filmova 90′-ih. U filmu Ethan Hawke glumi Invalida tj. Nesavršenog, čovjeka koji je rođen prirodnim putem. Njegova borba sa sudbinom i diskriminacijom od strane Valida tj. Savršenih (rođeni umjetnim putem) i činjenicom da mu život neće trajati više od tridesetak godina glavna je idejna vodilja filma i svijeta koji je Andrew Niccol (redatelj i scenarist) napravio. Kako bi funkcionirao kao serija Grant je objasnio ovako:

Došao sam na ideju da popunim svijet Savršenima i Nesavršenima, isto kao i u filmu, i stavim ih u okružje policijske uprave….

Policija zapošljava jednog mladog Nesavršenog, stavlja ga kao partnera jednom Savršenom veteranu i tu naša priča počinje.

Pročitaj još

Grant je također potvrdio da bi serija funkcionirala kao policijski procedural, smješten u svijet Gattace. Na upit hoće li serija imati sezonske arcove, Grant je potvrdio da vjerojatno neće i da je seriju zamišljao kao epizodnu, bez neke veće sveobuhvatne priče. Jeste li razočarani ili sretni što Gattaca dolazi u ovakvome formatu na male ekrane?

io9
MTV Movies Blog

Komentari (0)

Odgovori

Serijala je online magazin posvećen aktualnim i popularnim televizijskim serijama, kritici i novostima.

© 2009-2023 Serijala.com, sva prava pridržana

ISSN 2459-5861