Running Wilde (pilot) – serijala.com
Trenutno čitaš
Running Wilde (pilot)

Running Wilde (pilot)

Running Wilde jedna je od serija kojoj smo se najviše veselili kad je predstavljena – naravno, na račun imena autora serije, Mitcha Hurwitza, Jima Valleya te Willa Arnetta, koji ujedno ima i glavnu ulogu. Trojac je prethodno radio na kultnom Arrested Developmentu, također na Foxu, no o tome već, vjerujem, sve znate. Naknadno su još doveli Davida Crossa za ulogu u prvih 13 epizoda, što je samo povećalo našu znatiželju i nestrpljivost.

Ideja je sljedeća. Will Arnett glumi Stevea Wildea, bezobzirog, egocentričog i sebičog nasljednika velike naftne kompanije. Wilde je od djetinjstva zaljubljen u Emmy Kadubic, ultra liberalnu ljubiteljicu prirode, čija je osobnost dijametralno suprotna Wildeovoj. U pilot epizodi, namješta si dodjelu nagrade za humanitarca godine (koju dodjeljuje njegova kompanija) kako bi ponovo privukao Emmy i natjerao je da se zaljubi u njega. Emmyina kćer Puddle ujedno je narator serije, iako glumi kako ne može govoriti jer joj je već dosta maminih ekoloških akcija po džunglama Južne Amerike.

GOB (Arnett) je u Arrested Developmentu sjajno funkcionirao kao samo jedan u nizu ignorantnih, sebičnih i urnebesnih likova, ali teško može isti takav lik nositi kompletnu seriju. Oba glavna lika, Arnettov i Russelličin, prilično su jednodimenzionalni, a sporedni likovi su baš grozni i nimalo ne doprinose humoru. Niti ičemu, u biti. Osim vrlo dobrog Petera Serafinowicza u ulozi Arnettovog susjeda i prijatelja, on je jedna od svijetlijih točaka pilota.

Svi pile o tome kako je Keri Russell miscastana ovdje, da nije komičarka, da joj ne odgovara uloga… I sve je to točno, ali kad je gledam, ja samo idem hurr durr… Ne bih rekao da je ona baš glavni problem pilota. Ima dosta stvari koje ne funkcioniraju i ne valjaju, no glavna je – pilot jednostavno nije (dovoljno) smiješan. Srećom, nije ni krcat glupim one linerima kao Mike & Molly, pa je samim time, barem meni, puno gledljiviji.

Dok je Arnettov lik vrlo sličan GOB-u iz AD-a, Crossov je puno… manje lajkabilan (termin © kolege Darija) od blesavog, smotanog Tobiasa. U ulozi Emmyinog još radikalnijeg suproga eko-terorista, zapravo je pomalo iritantan, iako nema nešto puno screen timea u pilotu. Baš kao i Arnett, ovdje glumi ono što najbolje zna, totalnog idiota.

Možda sam recenziju odradio u previše kritičnom tonu. Nisam zamrzio pilot, najbolja riječ jest da sam razočaran. Arnett, Serafinowicz i Cross mogu izvući seriju, humor nije infantilan, pilot ima svojih momenata, iako su rijetki. Zbog Hurwitzovog i Arnettovog pedigrea, teško je ne gledati na Running Wilde kroz prizmu Arrested Developmenta. U toj usporedbi Runnig Wilde definitivno podbacuje, no želim vjerovati i polako sam se uvjerio da serija ima potencijala, da nije loša. Tješi me da je sjajni, sjajni Parks and Recreation u prvoj sezoni (šest epizoda) bio vrlo loš sa jednako jednodimenzionalnim i nesimpatičnim likovima, a kad su scenaristi posložili likove, postao je jedna od najboljih komedija na televiziji.

6.7 10 1
6.7

Žanr: Single-cam komedija

Autor: Jim Vallely, Mitch Hurwitz, Will Arnett

Mreža: NBC

Glume: Will Arnett, Keri Russell, Stefania Lavie Owen, Mel Rodriguez, Robert Michael Morris

Datum premijere: 21. rujan 2010.

7 komentara
  • Opcenito je tesko suditi bilo kakvu seriju samo po pilotu, bar ja tako mislim. Iskreno se nadam da ce serija postati bolja.

  • A okviran dojam mozes dobiti, kod komedija mozda malo teze. Npr. sad sam se sjetio teksta na sajtu kojeg me sram, jer sam Cougar Town nakon prve 2-3 epizode ocijenio boljim od Communitya :)) Cougar sam prestao gledati nakon 7-8 epizoda, a Community mi je postao jedna od najboljih humoristicnih trenutno (jedva cekam sutra! :)
    Ali bojim se da ove sezone nema takve serije. Raising Hope je dobar, ali nije dobar kao Community ili Modern Family. Ostalo nije vrijedno spomena.

  • Ja bih rekla da JE loša. Prvih deset minuta, dok se nije pojavila Keri, nisam uopće shvaćala koja je to zaboga serija. Mislila sam da sam skinula nešto krivo. Nisam se nasmijala ni jednom. Glavni lik je iritantan, ali ne na “love to hate you” način. Situacije s njegovim pomoćnicima i slugama – debilne. Zaplet – debilan. Sve šale su mi isforsane. Čudim se da ima tako ok ocjene u vašem info boxu i to bi mogao biti jedini razlog da skinem drugu epizodu. Možda sam bila loše raspoložena dok sam ju gledala? Iako, sumnjam :D

  • Ruku na srce, jedini pilot humorističke serije koji me je momentalno kupio je bio pokojni Better Off Ted. Čak sam i za Arrested Development (u koji se kunem) bila prilično skeptična.
    Pa opet, serija kao što je Modern Family (sa odličnim pilotom) se vremenom ispostavila kao… paaa, “prosečna” humoristička serija. Dajem šansu RW, i to ponajviše zbog Gobias dvojca. ;)

  • Sluge su užasno loši. Par puta tokom pilota pitao sam se tko je to uopće odobrio? Da ima svojih momenata, ima. Keri Russell. Mmmmmm. Pete Serafinowicz FTW. Mislim da su jedina dva moguća razvoja događaja: postat će odlično, pa ukinuto. Ili će ostati bezvezno, pa ukinuto. Malom mazohistu u meni više se sviđa ovaj prvi.

  • scene sa ponijima su mi skroz cool – nasmijao sam se par puta, vidjet ćemo u slijedećim epizodama kako će se stvari kretati – u svakom slučaju puno bolje nego Accidentally on Purpose od prošle sezone koji je ukinut (s pravom), lošije od Better off Ted koji je ukinut (s nikakvim pravom) pa sad ti budi pametan…

Odgovori

Serijala je online magazin posvećen aktualnim i popularnim televizijskim serijama, kritici i novostima.

© 2009-2023 Serijala.com, sva prava pridržana

ISSN 2459-5861