Blic recenzija: Love Bites (Pilot) – serijala.com
Trenutno čitaš
Blic recenzija: Love Bites (Pilot)

Blic recenzija: Love Bites (Pilot)

Love Bites je prije godinu dana predstavljen kao jedna od velikih nada NBC-a – jednosatna romantična komedija autorice Cindy Chupack (Sex & The City), koja kroz niz kratkih, suptilno povezanih priča govori o ljubavnim poteškoćama u 21. stoljeću. No, mjesec dana nakon upfrontsa, Love Bites je zbog niza problema (od kojih nijedan nije imao veze s kvalitetom serije) maknut s rasporeda te zamijenjen još jednom sezonom Trumpovog Apprenticea.

Godinu dana kasnije, serija je napokon stigla na male ekrane. I usudio bih se reći da je ovo najbolje što se moglo dogoditi seriji. Zašto? Jer Apprentice je na tom istom mjestu na rasporedu maestralno propao (gdje je Trump igrao na feel-good kartu dovodeći ambiciozne biznismene koje je financijska kriza ostavila bez posla), što znači da bi Love Bites vrlo vjerojatno prošao još gore. Tako da bismo jesenas onda umjesto o propasti Lone Stara konstantno pisali o: “Love Bites the Dust.”

Becki Newton, Kryten Ritter - Love Bites (NBC)
Becki Newton, Kryten Ritter - Love Bites (NBC)

Dobro

Kao što sam već spomenuo, Bites je zapravo niz kratkih ljubavnih pričica smještenih svuda po SAD-u. U pilotu je riječ o tri storylinea – jedan u New Yorku, jedan u San Franciscu, te jedan u Los Angelesu. Svi ti storylineovi međusobno su povezani preko nekog lika u seriji.  U tome je i čar serije – vrlo originalan način pripovijedanja s vrlo simpatičnim likovima. U pilotu se pojavljuje glomazan broj poznatih glumaca – Krysten Ritter (Breaking Bad, Apartment 23), Becki Newton (Ugly Betty), Greg Grunberg (Heroes), Craig Robinson (The Office), Jennifer Love Hewitt (Ghost Whisperer), Lindsay Price (Lipstick Jungle), Pamela Adlon (Californication)… Iako možda njihov glumački potencijal nije doveden do maksimuma, definitivno je zanimljivo bilo vidjeti Craiga Robinsona izvan Officea ili Pamelu Adlon izvan Californicationa. Serija, nažalost, nema nikakvu budućnost (ne samo što je ljetni filler za NBC, već je i gledanost bila katastrofa), stoga samo možemo nagađati koje bi sve poznate glumce producenti uspjeli dovesti za epizodnu ulogu.

Loše

Glavni problem serije je nemogućnost izbjegavanja tipičnih rom-com klišeja: “Cura mi je nabavila vibrator i sad sam ja pao u drugi plan!”, “Izgubio sam posao taman prije vjenčanja i ne usudim se reći zaručnici!”, “Lagala sam da sam djevica!”. Serija također pati i od nekih nemogućih, hard-to-believe scenarija, posebice treća priča u pilotu, u kojoj lik Grega Grunberga završi na istom letu kao i Jennifer Love Hewitt (koja glumi samu sebe), koja je baš jedina poznata osoba s kojom želi spavati. Naravno, okorjelim fanovima žanra takve situacije neće smetati, ali u seriji ih, nažalost, ima pregršt.

Zaključak

Da je emitiran tokom regularne sezone, Love Bites bi vjerojatno bio jedna od onih serija koje uvijek ostavim za kraj tjedna kad sam već sve ostalo pogledao. No, ovako je odlična ljetna razonoda u moru ljetnih reality gluposti (Love in the Wild, The Bachelorette, Real Housewives,…) i katastrofalno loših igranih serija s ABC Familya i VH1/MTV-a (Teen Wolf, Single Ladies). Nadajmo se samo da NBC neće maknuti seriju s rasporeda nakon tri tjedna zbog slabe gledanosti. Kad vam to naprave preko ljeta, e to je onda poseban slap in the face.

5.4 10 1
5.4

Žanr: romantična komedija

Autor: Cindy Chupack

Mreža: NBC

Glume: Becki Newton, Greg Grunberg, Lindsay Price, Constance Zimmer

Datum premijere: 2. lipnja 2011.

5 komentara

Odgovori

Serijala je online magazin posvećen aktualnim i popularnim televizijskim serijama, kritici i novostima.

© 2009-2023 Serijala.com, sva prava pridržana

ISSN 2459-5861