Blic recenzija: Big Lake – serijala.com
Trenutno čitaš
Blic recenzija: Big Lake

Blic recenzija: Big Lake

Priznajem. Imam predrasude. Čim vidim da se radi o multicam sitcomu sa laugh trackom, unaprijed osuđujem seriju. Ali probajte me razuvjeriti. How I Met Your Mother mi pada na pamet, iako su postali prilično naporni i repetitivni u zadnje vrijeme. O Big Bang Theoryu sam sredinom sezone napisao par ne baš pohvalnih rečenica, no još ga uvijek podnosim (ovime sam se vjerojatno pozdravio sa 70% ljudi koji su otvorili recenziju). Osim toga nemam više ideja.

Usprkos tome, ipak sam očekivao nešto od Big Lakea, koji je okupio, ako sam dobro prebrojao, četiri bivša komičara sa Saturday Night Livea. Will Ferrell je izvršni producent i kreator, za početak. Chris Parnell (dr. Leo Spacemen iz 30 Rocka) u jednoj od glavnih uloga i ujedno glavni razlog zašto sam Big Lakeu dao šansu. Plus, tu su i Ferrellov kompa sa SNL-a i Funny or Die, Adam McKay, te Horatio Sanz.

Big Lake glumačka postava

Premisa užasno podsjeća na Hanka (možda mi je to trebao biti prvi hint), slavni propali pokušaj Kelseya Grammera da se vrati na televiziju. Glavni lik (Chris Gethard), bio je mladi burzovni mešetar na Wall Streetu, čudo od djeteta, sve dok nije izgubio sve i bio prisijen vratiti se u rodni kraj. Starce (James Rebhorn i Deborah Rush) žica za smještaj, ponovo se sprijateljuje sa bivšim prijateljem, propalitetom iz srednje škole, te bivšim profesorom povijesti (Chris Parnell).

Dobro

Jedino dobro što mogu smisliti jest ponovo spomenuti Chrisa Parnella, čisto da popunim ovih par redaka, kad smo već ovako definirali formu blic recenzija. Jedino on uspijeva izvući par koliko toliko zabavnih trenutaka iz očajnog materijala. Primjerice raspravu o tome je li striptiz klub bolji u ranijoj smjeni, jer su striptizete pristupačnije, ili u kasnijoj, jer su očajne.

Loše

Uglavnom sve ostalo. Materijal je loš, pokušava biti eksplicitniji i uvrnutiji od običnog sitcoma, no teško je sakriti staromodne izlizane sitcomaške korijene. Chris Gethard, glavni glumac, je užasan. Dobričina koja nimalo ne djeluje kao neki opaki mešetar koji je okretao milijune na Wall Streetu. Nisam upućen u njegove nastupe van ovog krša, navodno se radi o solidnom mladom stand up komičaru,  no bilo zbog materijala ili neodgovarajuće uloge, ovdje djeluje sterilno, mlako, nezanimljivo…

Zaključak

Big Lake trati Chrisa Parnella, čovjek nema sreće ni sa drugom svojom serijom, nakon što je 2008. kratko trajala Miss Guided sa Judy Geer. Sumnjam da se Ferrell nešto previše angažirao oko ovog. Big Lake je njegova druga humoristična serija na televiziji, osim što je izvršni producent, u neusporedivo boljem HBO-ovom Eastbound and Downu čak ima manju sporednu ulogu kroz šest epizoda prve sezone.

Ukratko, potrošen i izlizan format, plitak humor te jednodimenzionalni likovi.

3 10 1
3

Žanr: Sitcom

Autor: Lew Morton, Adam McKay, Will Ferrell

Mreža: Comedy Central

Glume: Chris Gethard, Horatio Sanz, Chris Parnell, Deborah Rush, Dylan Blue, James Rebhorn

Datum premijere: 17. kolovoz 2010.

2 komentara

Odgovori

Serijala je online magazin posvećen aktualnim i popularnim televizijskim serijama, kritici i novostima.

© 2009-2023 Serijala.com, sva prava pridržana

ISSN 2459-5861