Bored to Death (Ubi me dosada), utorkom na HTV2 – serijala.com
Trenutno čitaš
Bored to Death (Ubi me dosada), utorkom na HTV2

Bored to Death (Ubi me dosada), utorkom na HTV2

Bored to Death, poster

Putem najave s Hrvatske radio televizije:

UBI ME DOSADA, I. – humoristična serija

(BORED TO DEATH 1)

utorak, HTV2, 08.11.2011., 22:26

Upoznajte Jonathana Amesa: pisca, romantika, nelicenciranog privatnog istražitelja. Jonathan se kroz novi honorarni posao, uz pisanje romana i članaka za časopis New York, pokušava riješiti teškog emocionalnog tereta (jer ga je upravo ostavila cura) odlučivši se za rješavanje slučajeva nestalih osoba, špijunaže i nevjere u Velikoj Jabuci.

Zasnovana na poluautobiografskim promišljanjima eklektičnog autora Jonathana Amesa, Ubi me dosada priča je o piscu (Jason Schwartzman – zvijezda filmova kao što su Rushmore, Ja volim Huckabees i Darjeeling d.o.o.) opsjednutom kriminalističkim romanima u stilu film noira, koji nakon bolnog prekida sa svojom djevojkom Suzanne (Olivia Thirlby) impulzivno odluči na internetu objaviti oglas u kojem nudi usluge privatnog istražitelja – iako nema ni dozvolu ni ikakva iskustva u tom poslu. Uskoro, na njegovo veliko iznenađenje, obraća mu se niz očajnih klijenata koji ga angažiraju za raznorazne slučajeve (jedan po epizodi), koje istražuje izbjegavajući pisati svoj drugi roman i članke za časopis koji vodi njegov ekscentrični šef George Christopher (Ted Danson). Uz to provodi vrijeme družeći se sa svojim komičnim prijateljem, crtačem stripova Rayem (Zach Galifianakis).

Autor serije je Jonathan Ames, pisac iz New Yorka, pripovjedač anegdota i glumac koji redovito nastupa s pripovjedačkom trupom The Moth. Ames je napisao 8 knjiga, od kojih je posljednja The Double Life is Twice As Good (Dvostruki je život dvostruko bolji). Ames je dobitnik dotacije zaklade Guggenheim i nekadašnji kolumnist New York Pressa. Gostovao je u Late Night Showu Davida Lettermana, sudjelovao je u dva amaterska boksačka meča kao The Herring Wonder i glumio u off-off Broadway monodrami Oedipussy. Film se bavi i temom odnosa. Gdje se odvijaju razni događaji. A također i tema: ključ dugotrajne veze

Fasciniran noir piscima poput Chandlera, Dashiela Hammetta i Davida Goodisa, Ames je 2007. godine za Esquire napisao pripovijetku iz koje je proizašla serija Ubi me dosada. Projekt se udvostručio pa je dulja verzija objavljena u McSweeneyevu književnom časopisu. Dramsku adaptaciju HBO-u je ponudila Sarah Condon, bivša direktorica programa HBO-a, a sada izvršna producentica.

Osim Schwartzmana, u seriji glume i Ted Danson (Kafić Uzdravlje, Bez oduševljenja, molim), Zach Galifianakis (hit Mamurluk) i Olivia Thirlby (Juno). U seriji gostuju Kristen Wiig (Saturday Night Live), Oliver Platt (Frost/Nixon), Jim Jarmush (filmski redatelj), Bebe Neuwirth (Kafić Uzdravlje), Parker Posey (Supermen: Povratak), Branka Katic (Big Love), Patton Oswalt (Kralj Queensa), John Hodgman (The Daily Show), Laila Robins (In Treatment), Heather Burns (Dva tjedna za ljubav) i drugi. Pojavljuju se i Dave Becky (Svi mrze Chrisa), Stephanie Davis (The Starter Wife) i Troy Miller (Flight of the Conchords).

  • Autor: Jonathan Ames
  • Izvršni producenti: Jonathan Amer, Sarah Condon, Troy Miller, Stephanie Davis i Dave Becky
  • Producent: Martin Gero
  • Urednica scenarija: Samantha McIntyre
Komentari (0)

Odgovori

Serijala je online magazin posvećen aktualnim i popularnim televizijskim serijama, kritici i novostima.

© 2009-2023 Serijala.com, sva prava pridržana

ISSN 2459-5861