Brian K. Vaughn scenarist na Under the Dome – serijala.com
Trenutno čitaš
Brian K. Vaughn scenarist na Under the Dome

Brian K. Vaughn scenarist na Under the Dome

Ranije ove godine pisali smo o Showtimeovoj adaptaciji Kingove knjige Under the Dome. Projekt se polako pokreće s mrtve točke, a Deadline je jučer objavio kako je odabran i glavni scenarist spomenute televizijske adaptacije.

Brian K. Vaughn, čovjek najpoznatiji po svom odličnom stripu Y: The Last Man, ali i raznim drugim (Ex Machina, Runaways), odabran je za pisanje televizijskog pilota Kingove uspješnice Under the Dome. Ukoliko projekt dobije zeleno svjetlo od mreže, Vaughn će najvjerojatnije služiti kao showrunner i izvršni producent serije.

Under the Dome je priča o jednom malenom gradiću u saveznoj državi Maine, na koji se spusti/pojavi nevidljivo kupolasto polje sile. Kako i zbog čega te koji su razlozi nitko ne zna, no nitko ne može ući, niti izaći iz nje.

Vaughn je služio i kao scenarist na ABC-jevom Lostu.

2 komentara
  • Knjiga je odlicna posle “Uporista” najbolje Kingovo delo. Jedva cekam da vidim adaptaciju, jedini problem je sto u knjizi ima materijala za jedno dve sezone. Ian McShane je idealan za ulogu James “Big Jim” Rennie-a- drugog gradskog oca opsednutog vlascu i vlasnika najveceg laboratorija “Kristal-meta” u SAD.

Odgovori

Serijala je online magazin posvećen aktualnim i popularnim televizijskim serijama, kritici i novostima.

© 2009-2022 Serijala.com, sva prava pridržana

ISSN 2459-5861