There Can Only Be One – serijala.com
Trenutno čitaš
There Can Only Be One

There Can Only Be One

Dvadeset serija, tri kovine različita sjaja. Sedmi tjedan obilježila je Halloween groznica, što je najbolje iskoristio Community s genijalnom epizodom. Sljedeći tjedan dvadeset naslova svesti ćemo na deset, a ispod crte naći će se i pokoja razvikanija žrtva od Two and a Half Men. Prognoze?

crta

1. isto

Modern Family [1×07]

*

Nekako se zalomila greška da je prošlotjedna epizoda dobila vrlo dobru umjesto odlične ocjene. To je sada ispravljeno, a i ovaj put Modern Family nije ispustio priliku oduševiti. Spomenuo bi samo da me iritira kako Phil već kronično slini nad Glorijom, iako ima zgodnu ženu. Čemu takve scene?

ocjene:

odlicnodosta dobrocisto OKodlicnoodlicnoodlicnoodlicno

produženo: 13+9

crta

2. isto

The Office [6×07]

* *

Još jedna odlična epizoda koja se koncentrira na odnos šefova u Uredu. Naime, Jim mora na sastanak, ali stranka inzistira da i Michael pođe što ga stavlja u neugodan položaj, s obzirom na nedavno promaknuće. Michael doživi nezgodu, a onda počinje urnebesni dio. Steve Carell je neponovljiv, a posveta Noći vještica na početku je izvrsna. Obavezno pogledajte video. :-)

ocjene:

odlicnoodlicnocisto OKodlicnocisto OKodlicnoodlicno

epizode: 11

crta

3. isto

Big Bang Theory [3×06]

Navlačio sam za Big Bang često, al sada ću im naplatiti dug. Epizoda je možda i iznad prosjeka, očigledno, ali mene je totalno razočarala. Pasivno-agresivni ekscentrik kojega ništa ne dira (čak i kada je to nevjerojatno s obzirom na situaciju), ima probleme sa svađanjem ljudi jer ga podsjećaju na mamicu i taticu? Bu-hu-hu. Svađa je bila očekivana, ali realizacija je izostala do te mjere da sam neke dijelove preskakao na svome TiVo-u (epizoda traje 19 minuta, čisto za kontekst).

ocjene:

dosta dobroodlicnoodlicnodosta dobrodosta dobrodosta dobroprosjecno

produženo: 22+1

crta

4. gore

How I Met Your Mother [5×07]

Epizoda s debelim Barneyem je legendarna. On i Robin se igraju kukavice, ali umjesto upravljanja jurećim autima čekaju da vide tko će prije predložiti prekid. Ekipa ne može izdržati plesanje po rubu, pa ih pogura. Rezultat je izvrstan, što je i očekivano s obzirom koliko dugo su pripremali teren za ovo. Uglavnom, čak mi Lily nije išla na živce, a na neke scene sam se potrgao. P.S. Ono o vezama i zapuštanju je tako istina! :-)

ocjene:

odlicnocisto OKcisto OKcisto OKdosta dobrodosta dobroodlicno

produženo: 22+2

crta

5. isto

Curb Your Enthusiasm [7×07]

*

Nisam znao što misliti o ovotjednom Curbu. Jednim dijelom sve mane koje sam spominjao izražene su i u ovoj epizodi, drugim dijelom iritantni deda David mi se zavlači pod kožu i jedva čekam novi fiks. Nepojmljive akcije pojedinaca, način na koji prikazuje sebičnost ljudi, zatim sve one društvene norme i sitnice koje iritiraju malog čovjeka ali nitko im se ne usudi posvetiti pažnju kao da su tabu tema jer su opće prihvaćene… sve to Larry David hiperbolira kao Seinfeld na steroidima, i kada se na to naviknete – nije uopće loše.

ocjene:

prosjecnodosta dobroodlicnoprosjecnoodlicnodosta dobrodosta dobro

epizode: 10

crta

6. dolje

Californication [3×07]

Kolega Ostojić recenzirao je epizodu, pročitajte, ja se u maniri bezobraznog oportuniste slažem s njime u potpunosti – jedino što sam ocjenu mrvicu povećao.

ocjene:

odlicnodosta dobrocisto OKdosta dobrocisto OKdosta dobrocisto OK

obnovljeno: 12

crta

7. gore

30 Rock [4×05]

Jack i Liz epizoda: na trenutke odlično, na trenutke bezveze. Prošli put sam zaboravio spomenuti pojavljivanje genijalnog Briana Williamsa, voditelja NBC-jevih vijesti. Ovaj tjedan 30 Rock je poprilično skočio pošto su ocjene dobile odgovarajući indeks, s obzirom na manji broj epizoda.

ocjene:

odlicnodosta dobrodosta dobrocisto OKcisto OK

epizode: 22

crta

8. dolje

Cougar Town [1×07]

Okupili su ih i dali više prostora susjedu. Rezultat je gotovo odlična epizoda, ali ne sasvim pa ipak ocjena niže. Razvija se i odnos Jules sa bivšim, nešto što nisam očekivao nakon uvodnih epizoda. Laurie i sin su nepotrebna komplikacija, dok je Andy standardno jako dobar. Prošli tjedan sam pohvalio Courtney Cox, ali ovaj put je Christa Miller izgledala apsolutno zanosno, kao da nešto isijava iz nje. Bravo cure.

ocjene:

dosta dobrodosta dobrocisto OKdosta dobrocisto OKprosjecnodosta dobro

produženo: 13+9

crta

9. dolje

Parks and Recreation [2×07]

*

Dosta dobro. Momak u ulozi Leslienog zakletog neprijatelja je podigao dinamiku epizode, a još su tu i dečko policajac, bivši od Ann i standardno ubojiti Ron Swanson. Poprilično sam popljuvao Parks, dio toga još uvijek itekako stoji, no napredak kako sezona odmiče je jasno vidljiv. Ipak, publika se slaže s mojim prvim viđenjima pa komediji prijeti otkazivanje zbog loše gledanosti (da se to ne dogodi najviše je pomogla upravo ova Halloween epizoda, s boljim rezultatima no inače).

ocjene:

prosjecnocisto OKprosjecnocisto OKodlicnodosta dobrodosta dobro

produženo: 13+9

crta

10. isto

Community [1×07]

*

Nekih šest minuta podsjeća zašto s Communityem nisam na ti (užasno loše i forsirano s iritantnim likovima, jel), ali sve ostalo je naprosto urnebesno. Šteta što je Jeff zakinut tu večer, to djeluje poput scenarija van karaktera, a o predvidljivosti scene da ne pričamo. Ipak, Abed kao Batman (video ispod) osigurava titulu epizode tjedna. Bravo Community.

ocjene:

ispod prosjekacisto OKdosta dobrocisto OKcisto OKcisto OKodlicno

produženo: 13+9

crta

Pročitaj još

11. dolje

Accidentally on Purpose [1×07]

Ovdje ne nedostaje humorističnih trenutaka, samo su često isforsirani, predvidljivi, ili oboje. Ono što je zabavno među grupom prijatelja u izlasku, obično nije smješno široj publici na televiziji. Otprilike takav humor obilježio je i ovu epizodu. Sestra je dobila više prostora, upoznali smo njenog muža, no toliko su stereotipni da ih je teško doživjeti. Iskreno, ne vidim dalje od prve sezone za Accidentally on Purpose, premalo je tu materijala.

ocjene:

dosta dobrocisto OKprosjecnocisto OKodlicnoprosjecnocisto OK

produženo: 13+5

crta

12. dolje

Sunny in Philly [5×07]

Jao, koliko su jenkija ovom epizodom raspiz..li. Američka vojska, himna, simboli, običaji – o sve su se ogrebali. Ostatak je standardno nerealan i utjelovljuje ponašanje koje se asocira uz neku mentalnu ustanovu, no ovo svaki tjedan kao papiga ponavljam i ubuduće neću pravdati stajalište naspram Sunnya, skrolajte preko.

ocjene:

cisto OKprosjecnoispod prosjekacisto OKdosta dobrodosta dobrodosta dobro

obnovljeno: 13

crta

13. isto

Gary Unmarried [2×03]

Ne znam. Serija ima goru premisu od Accidentally on Purpose, tu i tamo zasja, ali ne sviđa mi se što gledam u globalu, a sa mnom se i u ovom slučaju slaže publika pošto je serija već drugu godinu zaredom loše gledana. CBS je najuspješnija mreža ove godine i pitanje je politike hoće li ići u rezove ili se nastaviti kladiti na konja koji trenutno pobjeđuje.

Par po terminu za ovu seriju je New Adventures of Old Christine (također katastrofalna gledanost), čiji sam pilot kao što sam obećao i odgledao – ali odbio recenzirati iz istih razloge koje ovdje navodim za Garya: nisam siguran diskvalificirati seriju ili nastaviti davati prosječne ocjene – u natjecanju za najbolju humornu?!

ocjene:

prosjecnodosta dobroprosjecno

epizode: 13

crta

14. isto

The League [1×02]

*

Ne, ne, ne. Nadine Velazquez (većini poznata kao seksi latino teta iz My name is Earl) nije za ovakve uloge, kako to nisu vidjeli? Okupili su postavu pristojnih fizikalija, i onda nju stavili do njih? To je kao da je Monicu u Prijateljima glumila Eva Longoria. Ne štima. Osim te pojedinosti, epizoda malo iznad solidne. Klik za video iz prve epizode. Još uvijek imam dobar osjećaj za ovu seriju. A saznao sam i odakle mi je poznata jedna od zvijezda:

ocjene:

odlicnodosta dobro

eppizode: 13

crta

15. isto

Jeff Dunham Show [1×03]

Nastavlja se festival neukusa: svaki tjedan drugi lanac, stvarno Jeff? Osim Waltera i malih djelova s Achmedom, ovo je bilo pretragično. Čak su i dobri dijelovi patili od starih boljki. Gosti su još uvijek ukrasni materijal, neuvjerljivi i predvidljivi; humor je još uvijek isforsiran i unaprijed serviran, bez trunke improvizacije tipične za trbuhozborce; Jeffa još uvijek snimaju pod krivim kutem…

ocjene:

prosjecnoprosjecnouzasno

epizode: 13

crta

16. isto

Two and a Half Men [7×01]

Dva i pol muškarca. Zato što glavne uloge imaju dva brata i jedno dijete. Sedam godina kasnije, nešto je pošlo po zlu. Dijete je preraslo odrasle članove obitelji (i u visini i u obujmu), a ova druga dvojica su podbuhla, natečena i ostarjela. Ali ne očajavajte, Charlie Sheen još uvijek nosi (pre)kratke hlačice i ponosno ističe kokošje nožice. Noćna mora. Ako vas zanima, spomenut ću da je epizoda imala trenutak ili dva, ostalo sve loše. Neće to izaći na dobro.

ocjene:

prosjecno

epizode: 13

crta

17.

The Middle

prosjecnoispod prosjekauzasno

18.

‘Til Death

uzasnouzasno

19.

Bored to Death

uzasnouzasno

20.

Hank

uzasnouzasno
2 komentara

Odgovori

Serijala je online magazin posvećen aktualnim i popularnim televizijskim serijama, kritici i novostima.

© 2009-2023 Serijala.com, sva prava pridržana

ISSN 2459-5861