Serije i rasporedi za iduću sezonu – serijala.com
Trenutno čitaš
Serije i rasporedi za iduću sezonu

Serije i rasporedi za iduću sezonu

Sezona 2010/11 – kakva, takva – je za nama. Završili su i upfrontovi, godišnje prezentacije programa i rana prodaja oglasnog prostora za iduću sezonu. Sve mreže riješile su dvojbe oko obnove starih serija, narudžbe novih te otkazivanja viška. Kao i svake godine, među otkazanima se sasvim sigurno našlo nekoliko vaših favorita, no to je dio folklora na koji je iskusniji gledatelj američke televizije već debelo navikao. Sad kad se prašina slegla, analiziramo rasporede po mrežama, te rezimiramo otkazane, obnovljene te nove serije. Naravno, napominjemo da se radi isključivo o američkim broadcast mrežama, dakle petorki ABC, CBS, Fox, NBC i The CW, isključujući kabelske mreže poput HBO-a, AMC-a, FX-a, Showtimea…

Vijesti o predstavljanju programa

Traileri novih serija

Rasporedi programa po danima

Ponedjeljak

Ponedjeljak20:0020:3021:0021:3022:0022:30
ABCDancing With The StarsCastle
CBSHow I Met Your Mother2 BROKE GIRLSTwo and a Half MenMike & MollyHawaii Five-0
FoxTERRA NOVAHouseLokalni program
NBCThe Sing-OffTHE PLAYBOY CLUB
The CWGossip GirlHART OF DIXIE

Ponedjeljak će ove jeseni na nekim mrežama biti dobro, staro i poznato mjesto, dok će na nekima večer doživjeti popriličnu preobrazbu. Najveća promjena događa se na NBC-u, koji je odlučio riješiti se svog akcijskog/SF bloka. U timeslotu u 20h četiri je godine “vladao” Chuck, a sada nastupa jedan reality show, The Sing-Off. NBC je prve dvije sezone showa emitirao tijekom Božićnih praznika, u razdoblju od dva tjedna, a kad je gledanost uspjela nadmašiti veliku većinu igranih serija s mreže, NBC je uspio sasvim slučajno naletjeti na potencijalni hit. Showu neće biti lako – emitira se nasuprot ABC-evog diva Dancing With The Stars, a Fox također prijeti sa kombinacijom Housea i dugoočekivane Terra Nove. NBC nastavlja riskirati i u 22h s The Playboy Club. Iako je pokazan veliki interes u seriju na ovogodišnjim upfrontovima, The Playboy Clubu će biti teško protiv dvije divovske proceduralne serije s ABC-a i CBS-a.

Na CBS-u stara priča – dvosatni blok sitcoma + proceduralna serija u 22h. How I Met Your Mother sparen je s Two Broke Girls, koji je navodno imao vrhunske rezultate testiranja, dok u 21h ostaje kombinacija Two and a Half Men i Mike & Molly. Hawaii Five-0 također ostaje na svom starom mjestu, te će biti zanimljivo vidjeti hoće li moći vratiti gledanost s početka prošle sezone ili će i dalje regularno završiti na drugom mjestu iza ABC-jevog Castlea. CW eksperimentira s novim serijama – dok Gossip Girl ostaje ponedjeljkom, mreža je seriju odlučila spariti s novopridošlicom Hart of Dixie. Koja je logika iza te odluke vjerojatno nikada nećemo saznati.

Utorak

UTORAK20:0020:3021:0021:3022:0022:30
ABCLAST MAN STANDINGMAN UPDancing With The Stars - rezultatiBody of Proof
CBSNCISNCIS: Los AngelesUNFORGETTABLE
FoxGleeNEW GIRLRaising HopeLokalni program
NBCThe Biggest LooserParenthood
The CW90210RINGER

Utorak nam donosi povećanje broja sitcoma, i to primarno zbog otvaranja novog bloka na ABC-u. Kombinacija multi-cam/single-cam i nije nabistrija odluka koju su ABC-evci donijeli ove godine (kombinacije Hank/The Middle, The Middle/Better With You nisu se baš proslavile zadnje dvije sezone), no ABC vjerojatno cilja na uspješno lansiranje barem jednog sitcoma, a to je Last Man Standing. Mreža vjeruje da je klasični obiteljski sitcom + Tim Allen dobitna kombinacija, te s obzirom da imaju naručenih sitcoma u rezervi, neće im biti problem riješiti se Man Upa, koji se emitira u 20.30h. Pod uvjetom da propadne, naravno.

Na NBC-u sve ostaje po starom, The Biggest Loser u 20h i odlični Parenthood u 22h. Svakako pametna odluka od strane NBC-evaca da ne premještaju Parenthood, riskirajući time veliku eroziju gledanosti. CBS će drastično izgubiti na kvaliteti svog bloka utorkom, s obzirom da su premjestili Good Wife na nedjelju, a doveli vrlo zaboravljivi (pun intended) Unforgetabble. Ne bi se čudili da serija postane uspješna čisto iz razloga što savršeno odgovara klasičnoj CBS-ovskoj publici.

Fox će uz Glee i Raising Hope predstaviti novi sitcom New Girl, i to u 21h, dok se Raising Hope pomiče pola sata kasnije. Zanimljivo će biti vidjeti imali Hope vlastite noge ili je samo “timeslot hit” zahvaljujući Gleeju. I na posljetku, The CW i utorkom ostavlja WTF? pogled na našim licima, s kombinacijom 90210, klasične tinejdžerske sapunjare, i Ringera, akcijske drame sa Sarom Michelle Gellar.

Srijeda

SRIJEDA20:0020:3021:0021:3022:0022:30
ABCThe MiddleSUBURGATORYModern FamilyHappy EndingsREVENGE
CBSSurvivorCriminal MindsCSI
FoxTHE X FACTORI HATE MY TEENAGE DAUGHTERLokalni program
NBCUP ALL NIGHTFREE AGENTSHarry's LawLaw & Order: SVU
The CWH8RAmerica's Next Top Model

Od svih večeri nadolazeće jesenske sezone, srijeda je ta koja će doživjeti najveći makeover. Čak sedam novih serija, novi blok sitcoma, i dvije novopridošlice s drugih večeri.

Novonastala gužva među sitcomima uglavnom je krivica NBC-a, koji otvara novi blok s Up All Night (još uvijek čekamo novi naziv) i Free Agents. Sparivanje ove dvije serije možda ima smisla, no opet, draže bi nam bilo vidjeti novi sitcom Willa Arnetta i Christine Applegate iza Officea četvrtkom, a da je NBC predstavio svoj novi blok kao “female-centric” s Whitney i Are You There Vodka? Obje serije imaju poznate komičarke kao scenaristice te producentice i u oba je slučaja riječ o klasičnim, multi-cam sitcomima. Up All Night i Free Agents neće imati lak posao – emitirat će se kontra Survivora na CBS-u, ABC-jevog bloka sitcoma, a i Foxovog X Factora. Bit će zanimljivo pratiti borbu The Middle/Suburgatory vs. Up All Night/Free Agents. Fox će također predstaviti novi sitcom srijedom, a riječ je o multi-camu I Hate My Teenage Daughter s Jaime Pressly u glavnoj ulozi.

Ostatak večeri, NBC planira udahnuti novi život u svoj raspored srijedom, koji im je slaba točka već godinama, a protekle je sezone bio dom za dvosatna izdanje game showa Minute to Win It. Mreža sad polaže nade u svoju jedinu novu dramsku seriju koju su obnovili prošlog mjeseca, Harry’s Law. Sparivanje s Law & Orderom možda ima smisla, no emitiranje iza sitcom bloka koji cilja na iznimno mladu publiku dok prosječni gledatelj Lawa ima godina koliko i Kathy Bates, baš i nema. Kao ni činjenica da će se serija emitirati nasuprot CBS-ovog hita Criminal Minds.

Posljednji sat primetimea srijedom bit će itekako interesantan, posebice zbog toga što predstavlja novi dom za planetarno popularni CSI, čija je gledanost drastično pala u zadnje dvije sezone. Također, ABC ondje planira lansirati Revenge, bez ikakvog specijalnog lead-ina. Ovo smještanje na raspored u stilu “bacit ćemo seriju bezveze na raspored, pa ako nam se posreći, super” podsjeća na prošlogodišnji propalitet The Whole Truth, koji se zadržao na malim ekranima kojih 5-6 tjedana. Stoga ne očekujte da će Revenge proći išta bolje.

Četvrtak

ČETVRTAK20:0020:3021:0021:3022:0022:30
ABCCHARLIE'S ANGELSGrey's AnatomyPrivate Practice
CBSThe Big Bang TheoryHOW TO BE A GENTLEMAN PERSON OF INTERESTThe Mentalist
FoxTHE X FACTOR (rezultati)BonesLokalni program
NBCCommunityParks and RecreationThe OfficeWHITNEYPRIME SUSPECT
The CWThe Vampire DiariesTHE SECRET CIRCLE

ABC, a posebice CBS, odlučili su se kockati ove sezone, stavivši svoje najiščekivanije projekte na najatraktivniju večer tjedna. Tako će CBS u mjestu kojeg je godinama okupirao originalni CSI lansirati akcijski triler Person of Interest, o kojem smo već u nekoliko navrata pisali. Serija svakako odskače od tipične CBS-ovske serije, stoga se nadamo da će POI pronaći svoju publiku i izbjeći katastrofu Lone Starovskih razmjera. S druge strane, ABC će u 20h emitirati remake Charlie’s Angelsa. Mreža u tom slotu još otkako je Ugly Betty ondje emitirana ima velikih problema, a lanjska je žrtva bio brzo propali My Generation. U drugoj polovici sezone mjesto je okupirao Wipeout, kojeg je Američki idol redovito rasturao u gledanosti, te je upitno hoće li redovna, ljetna verzija showa, moći vratiti svoju staru slavu.

Ostatak večeri uglavnom je sličan onome što smo i dosad gledali, čast izuzecima – CBS će lansirati How to be a Gentleman iza Big Banga, CW će pokušati stvoriti još jedan hit ala Vampire Diaries sa The Secret Circle, dok će NBC probati vratiti staru slavu drama u 22h četvrtkom – što im nedostaje još od dana ER-a. (Podsjećamo, imali su iznimno kvalitetnu seriju u rukama prije 2 godine – Southland – kojeg su se riješili u korist neslavno propalog Jay Leno Showa.)

Petak

PETAK20:0020:3021:0021:3022:0022:30
ABCExtreme Makeover: Home EditionShark Tank20/20
CBSA GIFTED MANCSI: NYBlue Bloods
FoxKitchen NightmaresFringeLokalni program
NBCChuckGRIMMDateline NBC
The CWNikitaSupernatural

Petak će i iduće sezone potvrditi svoj status televizijskog groblja, mjesta gdje serije odlaze prije nego što ih se otkaže. Tako će petkom na NBC-u biti emitirana posljednja, peta sezona Chucka. Malo tko je vjerovao da će ovaj geekovski špijun dogurati do pete sezone, no NBC je dao fanovima posljednju sezonu da scenaristi mogu priču kvalitetno privesti kraju. Iza Chucka emitirat će se Grimm, koji je imao tu nesretnu sudbinu da bude ona nova serija za koju mreža nema pojma kuda smjestiti, pa ju baci na jedino slobodno mjesto u rasporedu (slična situacija kao i ABC s Revengeom). “Peacock” se izvlači govoreći da će Chuck i Grimm biti solidna kombinacija, no Grimm će vrlo vjerojatno biti jedna od prvih novih serija maknutih s rasporeda i zamijenjen s dodatnim satom news magazina Dateline.

ABC se odlučio na večer ispunjenu reality showovima – u 20h emitirat će se Extreme Home Makeover, koji je dosad godinama emitiran nedjeljom u 20h, a sada će biti iskorišten kao odskočna daska za Shark Tank, koji je nakon skorog otkazivanja prije dvije godine proljetos pokazao znakove života.

S druge strane, CBS nastavlja s tri sata igranih serija petkom, no njihova odluka da probaju s novom serijom (A Gifted Man) u 20h iznenadila je mnoge. Ne samo da im je Chaos katastrofalno propao na istom mjestu unatrag nekoliko mjeseci, čak ni veteranski Medium nije ondje mogao zadržati svoje gledatelje. Preostala dva sata ostaju ista kao i dosad – kombinacija CSI:NY+Blue Bloods.

Fox se drži kombinacije kuharski show + SF serija – ma koliko god to suludo zvučalo, Kitchen Nightmares i Fringe uspjeli su zadržati koliko-toliko dobru gledanost i Fox će sada pokušati zadržati te brojke. Na CW-u, Supernaturalu se pridružuje, kako se i nagađalo, Nikita.

Nedjelja

NEDJELJA19:3020:0020:3021:0021:3022:0022:30
ABCONCE UPON A TIMEDesperate HousewivesPAN AM
CBSThe Amazing RaceThe Good WifeCSI: Miami
FoxThe Cleveland ShowThe SimpsonsALLEN GREGORYFamily GuyAmerican DadLokalni program
NBCSunday Night Football

Nakon sezona i sezona u kojima je nedjelja redovito bila dan s najmanje promjena na rasporedu (NFL na NBC-u, Housewivesice na ABC-u, animirane serije na Foxu, Amazing Race na CBS-u…), ove je godine nekolicina mreža odlučila riskirati, i to primarno ABC. “Alfabet” je premjestio Extreme Home Makeover iz slota u 20h kako bi napravio mjesta za fantasy seriju Once Upon a Time, a u 22h, nakon što je pet godina ondje vladala obitelj Walker (Brothers & Sisters), sada su na red došle američke stjuardese (Pan Am).

CBS se odlučio na neobičnu kombinaciju reality show + kvalitetna serijalizirana drama + izlizani, istrošeni procedural. The Good Wife se nalazi u neobičnom društvu, a činjenica da će se emitirati kontra Housewivesica ne pomaže budućnosti serije. Na Foxu ostaje stara kombinacija animiranih serija, s novopridošlicom Allen Gregory, dok će na NBC-u, ukoliko sezona krene na vrijeme, iz tjedna u tjedan vladati američki nogomet.

Obnovljeno

ABC ni ove sezone nije uspio etablirati novi dramski hit, te baš kao i lani, obnavljaju samo jednu novu dramu – Body of Proof. Lani je to bio V, koji je ove sezone očekivano otkazan. Drugi problem za mrežu – glavni hitovi Grey’s Anatomy i Desperate Housewives na izmaku su snaga. Lani su dobili hit sa Modern Familyem te obnovili dodatna dva sitcoma, no ove godine obnovljen je samo jedan – Happy Endings, i to jedva.

Po običaju, CBS obnavlja najviše serija. Mreža je to sa najstabilnijim rasporedom – malo toga otkazuje, samim time i najmanje naručuje. Očekivalo se da je ovo konačno godina kada će jedan od CSI-jeva biti otkazan, no više nego gledanost u SAD-u, spasila ih je velika popularnost u inozemstvu. Više epizoda = veći prihod od repriza, pa CBS-u očito odgovara pretrpjeti još koju slabije gledanu sezonu, te u narednim godinama profitirati od repriza. Nakon trakavice oko Charlija Sheena, Two and a Half Men ostaje na rasporedu, a mijenja ga Ashton Kutcher. Dodatni publicitet za seriju koja to ne zaslužuje, no recimo da ćemo malo povećanim interesom pratiti gledanost iduće sezone.

Najgledanija mreža u 18-49 demografiji, Fox, obnovila je Fringe, za koji smo se bili spremni kladiti da će biti otkazan – no promatrajući gledanost u zadnjoj trećini sezone, nismo baš sigurni da čelnici nisu požalili zbog vrlo rane obnove. Je li razlog syndication (Fringe će četvrtom epizodom doseći dovoljan broj epizoda za komotno repriziranje i nakon kraja serije) ili neki dogovor iza kulisa sa Warner Bros. studijem koji producira seriju? Nešto treće? Trenutno nas nije previše briga, već nam je drago da nismo ostali bez praktički jedinog dobrog SF-a trenutno. Računamo li otkazivanje The Good Guysa, Fox je otkazao jednak broj serija kao ABC, no Guysi su bili mrtvi i prije nego je jesenska sezona krenula; njihovo je emitiranje započelo još prošlog ljeta.

NBC je testirao velik broj serija tokom sezone, no nije našao nijedan hit – sve do kraja sezone i reality showa The Voice. Show bi trebao postati okosnica njihovog programa u narednim godinama, no što se originalnog serijskog programa tiče – samo je katastrofalni Harry’s Law preživio sezonu.

CW? Oni još uvijek posluju? Nikita je preživjela prvu sezonu, Hellcats nije, Smallville je završio, ostalo je obnovljeno.

ABC (8)CBS (15)Fox (10)NBC (8)The CW (6)
Body of Proof*Blue Bloods*American Dad30 Rock90210
CastleCriminal MindsBob's Burgers*ChuckGossip Girl
Cougar TownCSIBonesCommunityNikita*
Desperate HousewivesCSI: NYFamily GuyHarry's Law*One Tree Hill
Grey's AnatomyCSI: MiamiFringeLaw & Order: SVUSupernatural
Happy Endings*Hawaii Five-0*GleeParenthoodThe Vampire Diaries
Modern FamilyHow I Met Your MotherHouseParks & Recreation
Private PracticeMike & Molly*Raising Hope*The Office
The MiddleNCISThe Cleveland Show
NCIS: Los AngelesThe Simpsons
Rules of Engagement
The Big Bang Theory
The Good Wife
The Mentalist
Two and a Half Men

* zvjezdica označava nove serije u sezoni 2010/11

Otkazano

Bila je to grozna sezona za serije sa broadcast mreža. Dobre serije nabrojali bismo na prste jedne ruke i još bi nam ostalo prstiju za broj emitiranih epizoda Foxovog Lone Stara i ABC-jevog My Generation. Obje su otkazane nakon dvije epizode. Lone Star je ujedno ta jedina nova serija koja se istakla kvalitetom, barem prema onom što smo imali prilike gledati u dvije emitirane epizode. Tek još par sitcomova vrijedilo je pogledati ove sezone. Isključujemo kabelske mreže, dakako.

ABC i NBC otkazali su najveći broj serija, osam i deset, no oni su ujedno predstavili uvjerljivo najveći broj serija. Friday Night Lights je “tehnički” bio otkazan davno, nakon druge sezone, no suradnjom NBC-a i DirecTV-a doživio je čak pet divnih sezona. NBC nije uspio lansirati novi spin-off Law & Ordera, koji je i nakon “reboota” usred sezone nastavio kliziti prema ponoru, a J. J. Abrams je NBC-u prodao svoju najnemaštovitiju seriju dosad, Undercovers, koja je vrlo brzo i otkazana. Možda je sazrijelo vrijeme za crnog predsjednika, ali izgleda nije za afro-američke špijune u glavnim ulogama.

Neuspjehom Criminal Mindsa: Suspect Behaviour CBS konačno nije uspio afirmirati još jednu franšizu, kraj CSI-a i NCIS-a. Preuzevši seriju preklani od NBC-a, CBS je naštancao još 35 epizoda Mediuma za syndication te ga konačno otkazao. Žao nam je što će televizija ponovo biti Shatner-free, ali ionako nismo imali snage gledati $#*! My Dad Says. To čak ni CBS nije uspio prodati svojoj gerijatriji od gledatelja. Usprkos jakim glumačkim imenima, sitcom Mad Love (Jason Biggs, Sarah Chalke, Tyler Labine, Judy Geer) nije funkcionirao, kao ni ABC-jevi No Ordinary Family (Michael Chiklis, Julie Benz) i Mr. Sunshine (Matthew Perry), ni Foxov Running Wilde (Will Arnett, Keri Russel).

Fox je neposredno prije predstavljanja rasporeda otkazao sve serije koje prethodno nisu bile obnovljene, no mreža je već ranije ispucala broj obnova za osrednje gledane serije (Fringe, Raising Hope, Bob’s Burgers). Puno iracionalnih kritika na račun mreže, no nijedna uspješna mreža ne želi uzdržavati polumrtve serije. Nemojte kriviti Fox, budite sretni što naručuju serije koje bi teško prošle na drugim mrežama.

Ukupno, nekih 80% novih serija otkazano je. Porazno.

ABC (8)CBS (6)Fox (8)NBC (10)The CW (2)
Better With You*Chaos*Breaking In*Chase*Smallville
Brothers & SistersCriminal Minds: SB*Human TargetEvent*Hellcats*
Detroit 1-8-7*Mad Love*Lie to MeFriday Night Lights
Mr. Sunshine*MediumLone Star*Law & Order: LA*
My Generation*$#*! My Dad Says*Running Wilde*Outlaw*
No Ordinary Family*The Defenders*The Chicago Code*Outsourced*
Off the Map*The Good Guys*Perfect Couples*
VTraffic Light*The Cape*
The Paul Reiser Show*
Undercovers*

* zvjezdica označava nove serije u sezoni 2010/11

Nove serije

Neke od ovih serija unaprijed u osuđene na propast. Primjerice, NBC-jevi Bent i Best Friends Forever možda nikad neće ni doći na raspored, obzirom na narudžbu od samo 6 epizoda, što ne ulijeva naročito povjerenje. Vjerojatno su ovdje u stilu “razbij staklo u slučaju nužde”, ukoliko će NBC morati krpati raspored krajem sezone. No, i neke od serija koje imaju svoje mjesto na rasporedu izgledaju mrtvo prije samog početka. Nove serije petkom rijetko uspjevaju, a kad žanrovska serija poput Grimma uleti kontra etabliranih geekovskih favorita kao što su Fringe i Supernatural, teško je vjerovati u uspjeh. No, vjerojatno slično razmišlja i NBC.

Druge su serije potencijalne žrtve nekompatibilnih lead inova. Prime Suspect, recimo, koji će slijediti Whitney, multicam sitcom koji se čak manje od ovosezonskog Outsorceda uklapa u trojac Community, Parks i The Office. A može li NBC lansirati novi blok sitcoma (srijedom, Up All Night i Free Agents) kotra ABC-jevog, te popularnih starih reality showova (Survivor) te razvikanih novih (X Factor)? Opet NBC.

Problem sa ovolikom količinom novih serija jest upravo taj da hrpa njih neće naći svoju publiku. Pritom mislimo na ABC i NBC, koji dovode uvjerljivo najveći broj noviteta. Financijski, nemoguće je promovirati sve serije jednako kvalitetno. ABC je pred nekoliko godina stavio sav ulog na Desperate Housewives, Grey’s Anatomy i Lost, te dobio tri hita koji su narednih godina bili čvrsti stupovi rasporeda. Ima li mreža ove godine uopće materijal za takvo nešto? Te su mreže i lani naručivale sličan broj novih serija, a praktički sve su redom propale, što objašnjava zašto su im CBS i Fox nedostižni. Njihov je raspored neusporedivo stabilniji. NBC je priča za sebe, mreža koja će se još godinama oporavljati od lošeg vođenja Bena Silvermana i Jeffa Zuckera te odluka poput prepuštanja čitavih pet sati primetimea tjedno Jayu Lenu.

O CW-u ne treba ni trošiti riječi, mreža se zadovoljava sa mizernom gledanošću na razini kabelske televizije, a ima tek par nebitnih serijica na programu. A čini se da ni novim serijama ne radi uslugu sparujući ih sa nekompatibilnim programom.

ABC (13)CBS (6)NBC (12)Fox (8)The CW (3)
Charlie's AngelsA Gifted ManAre You There Vodka? It’'s Me, ChelseaAlcatrazHart of Dixie
Apartment 23How to be a GentlemanAwakeAllen GregoryThe Ringer
Good Christian BellesPerson of InterestBentFamily AlbumThe Secret Circle
Last Man StandingThe 2-2Best Friends ForeverI Hate My Teenage Daughter
Man UpTwo Broke GirlsFree AgentsNapoleon Dynamite
MissingUnforgettableGrimmLittle in Common
Once Upon a TimePrime SuspectsThe Finder
Pan AmSmashThe New Girl
RevengeThe Firm
ScandalThe Playboy Club
SuburgatoryUp All Night
The RiverWhitney
Work It
15 komentara
 • uh,svaka cast na clanku!!!

  1.ja mislim da ce TGW razbiti vec uzasno dosadne DH.barem se nadam:)
  2.meni CW uopce nije toliko los!!tj.njihov sf blok koji je cista zabava
  3.jos jednom svaka cast:)))))))))))))

  • you wish hahahah, nema šanse da razbiju DH, budi siguran the good wife slijedeće godine će biti otkazan, to je realno

   • Mislim da sam rekao vec prije, ja bih rekao upravo suprotno.
    Makar će je gurnuti u timeslot petkom. Sami je produciraju i isplati im se, kad već imaju tri sezone, snimiti i četvrtu te je prodati u syndication.

    • ma dobro moguće da ih obnove, ali realne šanse da pobjede DH su nikakve pošto serija ima veliku bazu fanova…
     Ali za 3 mjeseca ćemo vidjet možda i griješim.
     Ja se nadam samo da će two and the half men propasti,

     • Ne, nema teorije da TGW bude gledanija od DW. Ali sigurno ni CBS nije premještao seriju sa nadom da dobiju DW, razmak u gledanosti izmedju serija je golem.

    • mislim da će sve ovisiti o promociji koju će TGW dobiti najesen. ako CBS bude napravio dobar posao u promociji novog termina i večeri (kao što je bio s TBBT prošle godine) mislim da će TGW zadržati gledanost. ono što je najveća prednost serije je njena kvaliteta. druga sezona je bilo čak i bolja od prve IMO. a tu kvalitetu DH više nema, kao ni svježinu i pratnju medija (slično situacija i s Grey’s Anatomy). i ovo je vjerojatno zadnje sezona DH jer ko zna hoće li glavne glumice potpisati novi ugovor. ali tu se javlja još jedan problem najesen, jer CBS prenosi utakmice NFL nedjeljom koje znaju otići u produžetke često i još je nejasno kakav će to utjecaj imati na glednost TGW. nadam se na će to biti samo nabolje.

 • Steta sta je Awake tek na zimu, to je jedina nova serija koja mi se cini zanimljiva ovako na prvi pogled…

  Community i dalje ima jaku konkurenciju :/

 • Ja sam i dalje u čudu da je ABC ostavio “Good Christian Bitches” za midseason, kao i Apt 23.

  Osim toga, ne znam dal se TGW treba toliko bojati Kućanica. DH su pale jako i u gledanosti, još jače u kvaliteti. Ako iduće sezone budu imale 8-9 milijuna gledatelja, svaka im čast LOL.

  “Whitney” izgleda očajno, iako mi je sama Whitney Cummings presmiješna kad nastupa u “Comedy Central Roast”. za “Revenge” se potajno nadam da će uspijeti, treš sapunjara na Hamptonsu, me likes :D

 • Svaka čast na članku, gotovo pa se nema što dodati. Vidi se da se ‘kužite’ :)

  Ne mogu dočekati da vidim kako će proći Terra Nova. I što će prvo biti otkazano. Novi LoneStar?! Eh, sve nešto iščekujemo. :)

  Sveukupno, po mom mišljenju, ima puno loših serija za novu sezonu.

 • PA ZASTO I EVENT OTKAZAN??????????
  SVAKI PUT SE NAVUCEM NA NEKU KAO FLASHFORWARD ILI HEROES I ONI OTKAZU
  IDIOTS :)

  • S obzirom na navedene serije, zadnji epitet se odnosi na tebe.

   Ako imas 15 godina, ispricavam se, te su serije primjerene tvom uzrastu.

   • Ok, zašto odmah vrijeđaš čovjeka? Meni je FlashForward bio odličan, pogotovo u drugom dijelu sezone, Heroje nisam baš volio, a Event nisam gledao pa neću niti suditi….Čovjek ima pravo na svoje mišljenje…

    A sad zašto otkažu takve serije (FF i Evnet)? Mislim da je problem prvenstveno da sve mreže pokušavaju stvoriti “novi LOST”, a nakon 6 sezona LOST-a to nije jednostavno, na kraju upadnu u zamku da se odmah počnu bazirati na SF-u koji kod šire publike ne prolazi baš bajno ukombinirano s rupama i nedostacima u radnji dolazi do polagane, ali sigurno erozije gledatelja…. LOST je SF elemente puštao u tragovima kroz prve 3 sezone, a kasnije kad je SF ušao kao glavna odlika serije mnogi su mu okrenuli leđa… još je veći problem što su takve serije užasno serijalizirane, propusti jednu i izgubljen gledatelj… zbog toga čim gledanost padne na 4-5 milijuna svima je jasno da tu više nema života…

 • Sad da prokomentiram jedan dio koji mene osobno najviše zanima, a već ste spomenuli i sami to u tekstu. Petak od 21h – Fringe, Grimm i Supernatural i još k tome CSI: NY i Shark Tank koji imaju svoju publiku, jednostavno nemoguće jeda ovdje netko preživi… još SN ima najviše šanse zbog mreže na kojoj se emitira, ali zaista su napravili jak blok SF serija za petak slab petak :(

Odgovori

Serijala je online magazin posvećen aktualnim i popularnim televizijskim serijama, kritici i novostima.

© 2009-2023 Serijala.com, sva prava pridržana

ISSN 2459-5861