The Good Guys (pilot) – serijala.com
Trenutno čitaš
The Good Guys (pilot)

The Good Guys (pilot)

Od kreatora Burn Noticea, Matta Nixa stiže nam još jedna akcijsko-humoristična serija kojoj je jedino u cilju zabaviti gledatelje. Ovaj put pod okriljem FOX-a, a nakon prve epizode malo je razloga za oduševljenje.

Polako se gomila sve više serija kojima je u cilju isključivo zabaviti gledatelje sa poštenom dozom akcije i humora (Burn Notice, Human Target), tako da bi se The Good Guys izdvajao iz mase, mora biti po nečemu poseban. Nažalost, nije. Klasika. Dva policajca partnera, jedan slučaj, malo akcije, malo humora, i to bi bilo to. Prerano je suditi o seriji tek nakon viđenog pilota, no uspoređujemo li ovu seriju sa već navedenim dvjema najsličnijima, ova izgleda najslabije.

Prva stvar koja nije ohrabrujuća su uloge i likovi. Samo je jedan zanimljiv, očekivano, Bradley Whitford. On samom svojom pojavom potiče na smijeh, posebno što tumači šaljivog i neozbiljnog policajca. Svi ostali su nula. Po pitanju akcije čovjek može ostati zadovoljan, nešto pucnjave i jurnjave, pokoja eksplozijica, ali opet klasika, ništa što bi čovjeka posebno impresioniralo.

Nekoliko zgodnih stvari ima, tu i tamo biste se mogli nasmijati, no pilot epizoda je poprilično labava. Dosadno nije, ponajprije zbog hitre kamere i neobičnog pristupa događajima. Kad upoznamo novog karaktera, vraćamo se nekoliko dana ili tjedana u prošlost kako bismo shvatili kako je završio tu gdje je jeste. I tako nekoliko puta tijekom epizode, za svakog novog negativca. Njih ima, a već u prvoj epizodi imamo prilike upoznati prvog i drugog najboljeg ubojicu na svijetu.

Sve je to u šaljivom i zabavnom tonu, tako da ako mislite uživati u gledanju serije, poželjno je da se opustite, pustite mozak na pašu, zaboravite na sve brige i gledate. Treba naglasiti da pojačate zvuk na svojim zvučnicima, jer je jedna od rijetkih pozitivnih strana glazba. Simpatična, ugodna za slušanje, svakako pridonosi boljem ugođaju.

Vidjet ćemo u sljedećim epizodama kako će se serija dalje razvijati, hoće li imati kakvu glavnu radnju ili će biti čisti procedural, no pilot vas neće oboriti s nogu. Gledanost je bila poprilično slabašna tako je upitno hoće li The Good Guysi uopće dočekati drugu sezonu. Trebali bi pokazati puno više od ovoga, no za razbibrigu će poslužiti. Imate li viška vremena, a volite serije ovakvog tipa, dajte šansu. Nije toliko loše koliko bi vam se moglo učiniti čitajući ovaj tekst, jer je ipak riječ o čistoj zabavi, no moralo bi to biti puno bolje.

4.5 10 1
4.5

Žanr:

Autor:

Mreža:

Glume:

Datum premijere:

Komentari (0)

Odgovori

Serijala je online magazin posvećen aktualnim i popularnim televizijskim serijama, kritici i novostima.

© 2009-2023 Serijala.com, sva prava pridržana

ISSN 2459-5861