Najdraže Halloween epizode! – serijala.com
Trenutno čitaš
Najdraže Halloween epizode!

Najdraže Halloween epizode!

U ovom Halloween specijalu donosimo vam deset naših najdražih Halloween epizoda! Svake godine i u gotovo svakoj seriji, Amerikanci uspiju nagurati jednu posebnu Halloween epizodu. nekada su te epizode dobre, ali većina ih je ipak loša. Uspjeli smo sastaviti deset najdražih, pa ako smo štogod izostavili ili imate neki svoj favorit, slobodno nam ostavite komentar. Pa, počnimo.

The Simpsons 6×06 – Treehouse of Horror V

30. 10. 1994.

Ni jedan Halloween ne bi bio potpun bez godišnje Treehouse of Horror Simpsons epizode. Iako su te epizode vrlo često iznimno loše, u dvadeset izdanja ipak ima i bar jedna odlična. Trehouse of Horror V je nadaleko i naširoko poznata kao najbolja. Kao i svaka Treehouse of Terror epizoda, sastoji se od tri segmenta. Time and Punishment pokazuje Homera kako putuje kroz vrijeme pomoću tostera, u Nightmare Cafeteria segmentu ravnatelj Skinner pronalazi način kako smanjiti gužvu učenika u školskoj kuhinji, a onaj najbolji segment, The Shining, parodira Kubrickovo remek djelo istog naziva i pokazuje nam Homera kako bez TV-a i piva ne može ostati normalan.

My So-Called Life 1×09 – Halloween

27.10.1994.

Serija koja je imala samo jednu sezonu, ukinuta je nakon samo devetnaest epizoda u svibnju 1995. godine. Desetak godina kasnije, Claire Danes je rekla da je ona djelomično kriva za ukidanje serije jer je navodno ABC htio nastaviti unatoč lošoj gledanosti. Danes se više nije dalo snimati seriju jer se htjela posvetiti filmovima. No, bez obzira na to, serija je ostavila jednu vrlo memorabilnu Halloween epizodu u kojoj Angela viđa duha jednog mrtvog bivšeg učenika, te se nekakvim halucinacijama vraća u 1963. Ni Walter Bishop ne bi na tripovima viđao takve stvari, ali bez obzira na to, epizoda je bila sjajna.

The Office US 2×05 – Halloween i 5×05 – Employee Transfer

18. 10. 2005. i 30. 10. 2008.

Nismo se mogli odlučiti između dvije Office epizode, pa smo ubacili i jednu i drugu. U prvoj epizodi, Halloween, Michael mora otpustiti jednu osobu i nakon što je ta odluka pala na Creeda slijedi jedan od najboljih Creed momenata u cijeloj seriji u kojoj Creed uvjerava Michaela da otpusti Devona, što Michael na kraju i pristane. Druga, petosezonska epizoda Employee Transfer, ima jedno od najboljih Office otvaranja sa ne jednim, ne dva, već tri radnika Dunder Mifflina u kostimu Jokera. Dwight, Kevin i neugodno uznemirujući Creed. U istoj epizodi Michael se oprašta sa Holly (vrlo talentirana Amy Ryan), koja biva premještena u Nashuu.

How I Met You Mother 1×06 – The Slutty Pumpkin

24.10.2005.

Već u šestoj epizodi serije scenaristi HIMYM-a uspjeli su napraviti sjajnu Halloween epizodu. Ted već godinama posjećuje isti tulum, u istom kostimu i traži svoju nesuđenu djevojku koju je upoznao prije nekoliko godina na krovu svoje zgrade. Barney ga nekoliko puta i u nekoliko promjena kostima neuspješno pokušava nagovoriti da ode s njim na tulum Victoria’s Secret. Marshall i Lilly na drugom tulumu, u McLaren’s baru, pokušavaju osvojiti titulu najbolje kostimiranog para. On je Johnny “gay pirate” Depp, a ona je papiga. Kako je Kramer u Seinfeldu imao svojih pamtljivih “ulaznih scena”, u ovoj epizodi imamo jednu od najboljih Barneyevih.

Buffy the Vampire Slayer 4×04 – Fear, Itself

26. 10. 1999.

Dovoljno je samo reći: Giles motornom pilom razvaljuje vrata dok Anya u plišanom kostimu zeca zanovijeta kraj njega. Epizoda u kojoj se na tulumu za Halloween u studentskom domu svima ostvaruju najveći strahovi nije uopće strašna, već urnebesno zabavna; čak nam i doslovno pokaže koliko su mali naši strahovi kad se materijaliziraju. I, usput, potpuno suprotno od 2×06, nakon nje slijedi vjerojatno najgora epizoda u povijesti Buffy.

Dead Like Me, 2×15 – Haunted

31. 10. 2004.

Unaprijed se znalo da će ova epizoda DLM-a biti zbilja posebna. Serijski ubojica ubija u kvartu, kosci kupe njegove žrtve i legenda koja govori o tome kako se na Halloween kosci mogu vidjeti onakvima kakvi su bili kada su bili živi. Bryan Fuller, Stephen Godchaux i John Masius zajedno su napisali ovu epizodu, koja se prikazivala na samu večer Halloweena i koja je, što će se kasnije nažalost ispostaviti biti i finale serije. Vjerojatno i najbolja serija koju je Showtime napravio završila je na groblju na kojem je George pokopana sa sada već kultnom zadnjom rečenicom: “It’s not so bad, being dead like me.”

Freaks and Geeks 1×03 – Tricks and Treats

30. 10. 1999.

Još jedna prerano ukinta serija pokazala nam je kako su Amerikanci Halloween slavili u osamdesetima. Isto kao i danas. Halloween epizoda legendarnih Freaks & Geeksa bila je treća epizoda serije i već se tada naslućivalo, ne samo da se radi o jednoj od najboljih serija ikada, već da će ta ista serija biti u velikim problemima zbog očajne gledanosti i prtljanja NBC-a oko kreativnih procesa. Kao i kod MSCL, radilo se o jednoj tužnoj epizodi koja je proizvela jedan od najboljih Halloween kostima i najčudnijih momenata na TV-u. Bill Haverchuck ispred ogledala kao old-skul Jamie Summers (Bionic Woman). Martin Starr je kasnije rekao kako nikad nije vidio ni jednu epizodu Bionic Woman.

Buffy the Vampire Slayer 2×06 – Halloween

27. 10. 1997.

Imali su i Buffy i Angel tokom svojih ukupno 12 sezona nekoliko Halloween epizoda, no svakom fanu sigurno je najviše u pamćenju ostala upravo ova rana, istoimena epizoda – prvi uvid u Gilesovu mutnu prošlost i prva pojava njegovog starog prijatelja Ethana Raynea čiji kostimi pretvaraju osobu u ono što nose. Buffy dama iz osamnaestog stoljeća, vojnik Xander, Willow duh u minici i noć u kojoj vampiri obično ne izlaze. Bila je to najjača epizoda druge sezone dotad, kombinirajući humor i dramu kako samo Joss to može, ali i samo uvertira u Lie to Me, epizodu koja nam je tek pokazala koliko odlična serija Buffy može biti.

Reaper 1×06 – Leon

30. 10. 2005.

Jedna od boljih CW-ovih serija doživjela je samo dvije (nepune) sezone. Obzirom na temu serije, morala je biti i jedna Halloween epizoda. Nakon vrlo dobrog pilota, serija se malo izgubila na dosadnoj proceduri lovljenja demona pobjeglih iz pakla, ali bilo je dovoljno da na Halloween naprave ovu odličnu epizodu da se koncept malo osvježi. Demon, kojeg Sam lovi konačno je dobio malo osobnosti (nije bilo loše što je demona glumio Patton Oswalt), Vrag (odlični Ray Wise) je depresivan zbog komercijalizacije Halloweena, a Gladys ne radi u uredu za predavanje pobjeglih demona jer svi zaposleni demoni imaju praznik i taj dan ne dolaze na posao.

Tekst napisali (dš) i (m.đ.).

2 komentara

Odgovori

Serijala je online magazin posvećen aktualnim i popularnim televizijskim serijama, kritici i novostima.

© 2009-2023 Serijala.com, sva prava pridržana

ISSN 2459-5861