Flashback – svibanj – serijala.com
Trenutno čitaš
Flashback – svibanj

Flashback – svibanj

Zamislite da je 1. lipanj i da smo na vrijeme pokrili zanimljivosti i bizarnosti proteklog mjeseca. Mental note za ubuduće, članci se ne pišu sami čak ni ako ostavite otvoren draft.

Najbolje u proteklom mjesecu

Nedavno repriziranje filma Najduži dan na domaćoj televiziji povodom obljetnice Dana D podsjetilo nas je na Pacifik i odlično finale prošlog mjeseca. Iako formatom i trajanjem daleko od višesezonskih blockbuster serija, Pacifik nas je toliko očarao da smo tužni što ga više nema. Dobro napisana priča, blockbuster akcione scene i općenito skupa/kvalitetna produkcija blijede u usporedbi s životopisnim likovima koji su nam osvojili srca. Dodajte u finale još i Caroline Dhavernas i dobit ćete seriju koju ćemo preporučati do sudnjeg dana.

Breaking Bad je tako prokleto dobar. Koliko? Toliko da nam nije bilo žao što je Lost završio. Žao nam je samo što je ostala još samo jedna epizoda i što ćemo dugo čekati na sljedeću sezonu. Izgleda da sve sezone imaju istu temu i poruku, a to je don’t fuck with the Heisenberg.

Treme opet. Seriously folks, you gotta watch this show. Iako ozbiljna serija, Treme zabavlja kroz prikaz svojih jedinstvenih i višedimenzionalnih likova. Nema CGI-a, nema glomaznih produkcijskih troškova i bijesnog reklamiranja, samo ljudi. Natural TV-show. “Fuck you, you fucking fucks.” Eh da i koliko taj Bunk ima djece?!

Odgledali smo zadnju epizodu Parks and Recreationa i sada više ne znamo što bi sa sobom. Sušu komedija u lipnju morat ćemo zaliti Party Downom u kojem glumi Adam Scott, a upravo njega možemo vidjeti u finalu Parksa. Druga sezona definitivno zaslužuje borbu za titulu najbolje humoristične serije godine, a Nick Offerman Oscara za životno djelo.

Fringe je drugi dio druge sezone izvršio bez ijedne greške. FOX je pokazao povjerenje u svoju znanstveno fantastičnu seriju odobrivši treću sezonu, a ljudi iz serije uzvratili su možda i najboljim finalem sezone neke serije proteklog mjeseca. “Over There” (u dva dijela) obećavao je velike stvari, a uz kolektivni uzdah fandoma, izvršio ga je s uspjehom. Vidjeli smo “drugu stranu”, naše alternativne junake, Petera ponovno s majkom, a dobili smo i šakački meč između dvije Olivije. Iako očekivana, zadnja scena nas je ipak uznemirila, pogotovo zato što moramo čekati tri mjeseca da vidimo što će se dogoditi.

Kroz cijelu sezonu Parenthood je bio je na fantastičnoj razini, a zadnja epizoda upakirala je sve ono najbolje od Parenthooda u jednu epizodu. Emocije, vedrina, pozitiva, obitelj i fantastični odnosi između likova te gluma. Zeek na gitari na samom kraju držat će nas pod dojmom sve do jeseni i povratka sa drugom sezonom. P.S. Tko bi rekao da Monica Potter može biti ne-iritantna?

Lost. Let it go. Move on.

…i najgore

Glee. Kako je ono išlo… Biti gej nije izbor, rođen si takav. Na drugu stranu, biti homofob je stvar osobnog izbora. Glee nas tjera na homofobiju. A mi ni krivi ni dužni. Kao dokaz, posebno izdvajamo Lady Gaga epizodu. Ako ste jedni od onih koji mogu probaviti Glee, morate pogledati epizodu s NPH i Joss Whedonom. Budimo realni, ionako gledate sve što nosi njihovo ime.

The Big Bang Theory finale. Recite što hoćete, ali mi smo blizu da najgledaniju seriju prošle sezone maknemo sa naše liste gledanja. Sreća pa nas još koji tjedan dijeli do povratka IT Crowda.

V je najbolja serija ikad i želimo joj svijetlu budućnost. Nismo gledali seriju, ali smo surfajući pronašli ovu scenu koja je stvarno odlična. Pogledajte samo kako Morena Baccarin dominira sa svojim glumačkim sposobnostima. Čujemo da je prikazan i reptilski seks u jednoj od epizoda, vjerojatno je napravljen kvalitetno i ukusno kao ova scena.

Momenti mjeseca

Najbolji makeover – Altlivia

Altlivia

Epizoda mjeseca: Community – Modern Warfare

Community je možda bio malo previše neujednačen kroz sezonu da bi ga opisali komedijom godine, istaknuta epizoda možda nije ni najkvalitetnja proteklog mjeseca, ali prokleto je zabavna. Ovakve epizode van konteksta same serije ili završe fantastično ili budu užasno loši. Community je bio savršen.

Najbolji izbor djevojke

Jeff između Britte i Lauren Stamile odabrao najbolju opciju – Annie (Jubito nema clip zadnje scene, pa evo mashup sa Vimea).

Idiotski potez mjeseca

NBC pomaknuo Parks u polusezonu. Hvala, a taman smo počeli vjerovati u vas nakon što ste otkazali Heroese / obnovili Parenthood / naručili više od jedne interesantne nove serije.

Penzionerka mjeseca

Betty White bluffin’ with her muffin i njeno gostovanje u Satrurday Night Live. Interneti su ludi za njom, a nismo ni mi ravnodušni, koliko god to možemo reći za jednu 88-godišnjakinju.

Ironija mjeseca

Lost: Sayid odlazi u smrt kao bombaš samoubojica.

Ringtone mjeseca

Ron fucking Swanson

Hrana mjeseca

The Swanson

Jebanje muhe u letu… mjeseca*

Bizarni uvod u desetu epizodu Breaking Bada, Fly. Walter popizdio zbog muhe u kuhinji (metha) te se skoro polomio loveći je. Sto i jedan način kako ne loviti muhu (bacanje cipele u 5-6 metara visok strop, ozbiljno Heisenberg?). Video nemamo jer interneti nemaju. Ili barem mi nismo našli. Ali gledajte Breaking Bad, gledajte…

*ponestaje nam ideja za titule… mjeseca

9 komentara

Odgovori

Serijala je online magazin posvećen aktualnim i popularnim televizijskim serijama, kritici i novostima.

© 2009-2023 Serijala.com, sva prava pridržana

ISSN 2459-5861