Animation Domination – serijala.com
Trenutno čitaš
Animation Domination

Animation Domination

Fox od sada nedjeljom ima poker animiranih aseva. Hoće li novi The Cleveland Show biti još jedan adut?

Animation Domination Foxov je naziv za nedjeljnu večer sa tri poznate i jednom novom animiranom humorističnom serijom. Osim neuništivih Simpsona, tu su tri serije Setha MacFarlanea: originalni Family Guy, te spin-offovi American Dad! te The Cleveland Show. Ogroman preokret u odnosu na 2002. kad mu je Fox otkazao Family Guy.

Simpsoni su već klasika, najdugovječnija američka serija vraća se u 21. sezoni. Premijeru nove sezone između ostalog potpisuje Seth Rogen, koji će posuditi glas jednom od likova u epizodi. Serija će u ovoj sezoni posebnom epizodom obilježiti i dvadesetu godišnjicu emitiranja.

Family Guy je prva animirana serija Setha MacFarlanea i još uvijek najkvalitetnija. Bezobrazni humor koji ne štedi nikog i ne mari za granice dobrog ukusa možda nije po svačijem ukusu, no osam sezona i dva spin-offa govore za sebe. Serija ide u svoju devetu sezonu, a ugovorene su nove epizode najmanje do 2012. godine.

American Dad! nastao je 2005. i dosad je emitirano 80 epizoda u 4 sezone. Centralna figura je Stan Smith, otac dvoje djece, CIA-in agent, zadrti republikanac, homofob i gun nut. Poznavajući MacFarlaneov tip humora, sve vam je jasno. Ponovo je prisutan MacFarlaneov trademark iz Family Guya, antropomorfni likovi. Osim izvanzemaljca Rogera, tu je i zlatna ribica Klaus sa mozgom njemačkog olimpijca.

Konačno dolazimo i do The Cleveland Showa, koji će ove nedjelje krenuti sa pilot epizodom. Već prije nego što je uopće prva epizoda emitirana, serija je obnovljena za drugu sezonu. Doduše, zasad samo half-season pickup, odnosno 13 epizoda, povrh ugovorene 22 za prvu sezonu.

Serija se temelji na Clevelandu Brownu, koji će, nakon što ga je ostavila supruga, zajedno sa svojim sinom Clevelandom mlađim svoj novi dom naći na američkom jugu, u Južnoj Karolini. Cleveland će tamo naći svoju ljubav iz srednje škole, majku dvoje djece pred razvodom te se ponovo zaljubiti. Osim nove obitelji, likove u seriji dopunjava obitelj religioznih medvjeda, te pokoji redneck.

A sad kratki komentar. Serija u pilotu djeluje kao razvodnjena preslika Family Guyja, sa gotovo identičnim likovima i kao u ostale dvije serije. Na prvi pogled formula serije izgleda ovako: religiozni medvjedi + američki jug = obilato ismijavanje konzervativaca i religije. Cleveland je dosta drugačiji lik nego Peter iz Family Guyja te Stan iz American Dada. Smireniji, tiši, umjereniji i – dosadniji.

Sličnost sa ostale dvije MacFarlaneove serije prevelika je, gotovo svi likovi su preslike iz Family Guyja / American Dada, a sama serija ne djeluje kao da nudi nešto novo u odnosu na prethodnike, te se zasad nema neki svoj prepoznatljivi element.

Ako osnovu Family Guya čine Peter, Stewie i Brian, American Dad ima Stana, Rogera i Klausa, The Cleveland Show zasad ne samo da nema svoj glavni trio, nego nema niti jedan zanimljiv lik. To bi s vremenom trebali biti Rallo (najmanji član nove obitelji), medvjed Tim te Cleveland, ako ga uspiju razviti u nešto više od dosadnog lika sporog govora.

Komentari (0)

Odgovori

Serijala je online magazin posvećen aktualnim i popularnim televizijskim serijama, kritici i novostima.

© 2009-2023 Serijala.com, sva prava pridržana

ISSN 2459-5861