Petak: Rekordno niska gledanost za Fringe – serijala.com
Trenutno čitaš
Petak: Rekordno niska gledanost za Fringe

Petak: Rekordno niska gledanost za Fringe

Čitav lineup od petka zabilježio je pad gledanosti, ukjučujući seriju koja vas najviše interesira – Fringe. Rekorno niska gledanost u ukupnom zbiru te iznednačen najniži rating serije dosad (1,2) već u drugoj epizodi sezone, uz 20%-tni pad u odnosu na premijeru. Foxov Kitichen Nightmares, kao Fringeov lead-in, imao je rating 1,6.

Na CW-u, Supernatural je pao desetak posto u odnosu na premijeru (na 0,7), a Nikita zadržala ionako nizak startni rating od 0,6. CBS-ov Gifted Man pao je 15% u drugoj epizodi (1,2), dok CSI:NY nije doživio bitan pad (s 1,8 na 1,7). U posljednjem satu, Blue Bloods bio je nagledaniji program večeri u ključnoj demografiji (1,8 rating) i ukupnom zbiru te potvrdio CBS-ovu pobjedu ispred Foxa.

Malo smo u cajtnotu, pa danas nema potpune tablice gledanosti.

17 komentara
 • Ne razumijem se baš u to, ali ima li ijedna serija da je iz epizode u epizodu sa sve većim rejtingom?

  Ili je usphijeh zadržati rejting iz prošle epizode..

 • Kad gledas od epizode do epizode, gledanost stalno fluktuira, vise ili manje. Premijere sezona u pravilu su najgledanije epizode sezone, pa je pad u nastavku logican.

  Ima dosta primjera serija cija gledanost, na razini sezone, raste. To uopce nije neuobicajeno. Iz epizode u epizodu konstantno – bas i ne, to je nerealno.
  Zadrzati gledanost je uvijek uspjeh, da. Odnosno, ako je istom s gledanoscu obnovljena lani, osim u iznimnim slucajevima bit ce opet.

  Ipak, treba imati na umu da broadcast (ABC, CBS, CW, Fox, NBC) mreze gube gledanost svake sezone nekih 7% ukupno. To je zbog rasipanja gledatelja kroz sve jace kabelske mreze i prihvacanja internetskih tehnologija.

 • a nije ni cudo poslije onakve prve epizode. stvarno volim Fringe, ali je prva epizoda bila skroz cudna.
  a primjer serije kojoj raste gledanost: GoT valjda :D

 • Sve je kriv Peter :D Sad će valjda pola epizoda proći u stilu “sad me vidiš, sad me ne vidiš” :( Nadam se ipak da neće, druga epizoda mi je bila ipak mrvicu bolja od prve..

  • Slažem se…. druga je bila bolja, odličan slučaj, napravljena je genijalno, Olivija i Folivija totalno iste, a opet totalno drugačije :)

   Ali već dvije epizode, a mi zapravo još ništa ne znamo o glavnoj misteriji sezone “gdje je Peter?”…. nadam se da će iduća biti malo više mitološka nakon ove dvije pomalo proceduralne epizode.

 • Trebalo bi srediti da telcima kaj gledaju Big Brother da im svakih 15 min bljesne kratka scena iz Fringa a la Peter Bishop pa bi podsvjesno počeli dobivati želju da gledaju kvalitetan program…

 • Vjerujem da je “problem” u “internerskim tehnologijama” i odgođenom gledanju, pogotovo što se ima tako puno serija za pogledati. Barem je takav problem kod mene. Možda je vrijeme da TV-kuće same sebi priznaju, kako gledanost “direktnog prijenosa” i više nije baš toliko presudna za gledanost njihovih programa. Mislm, tko voli “gledati” reklame LOL

 • možete prevrtat očima ili ne,al sam siguran da je Fox ostavio Tima Rotha i LTM na bar još jednu sezonu ovako kao Fringe,LTM bi imo korektnu gledanost,ovo je za razliku stvarno smiješno…

  • To je sad ki-bi-da-bi.

   Ako se ne varam, LTM i Fringe su bili podjednaki u gledanosti, LTM je cak u timeslotu ponedjeljkom *iza Housea* znao biti ispod 2,0.

   Mislim da je Foxova linija razmišljanja bila da Fringe ima lojalniju bazu fanova te ce lakse pretrpjeti shift na petak. Drugo i važnije, Fringe je vrlo vjerojatno dobio 4. sezonu zbog syndicaitona. Zbog gledanosti sigurno nije. LTM-u bi falile 2 pune sezone za syndication.

   • @Krešo – možeš pojasniti to s brojem sezona za syndication? Serije s manje od 4 sezone ne daju u syndication (ili ih druge televizije ne žele uzeti) ili što?

    Što se tiče samog Fringea, loše je počeo. Prva epizoda je bila toliko loša da bih zapravo skoro pa mogao reći da me za Fringe više uopće nije ni briga. Nadam se da će se korigirati. Tek sad vidim koliko je Petar važan za seriju – ni dvije Olivije ni onaj cvikeraš ne mogu ga zamijeniti.

    • Syndication je malo kompleksniji pojam za reprize. Ukratko, serije s vise od ~88 (nekad je bilo 100) epizoda – ili ravno pune cetiri sezone – pogodne su za prodaju prava za emitiranje nekoj drugoj mrezi od maticne. Obicno za visemilijunske svote. Zbog toga se cesto spominje da je 4. sezona izgledna za sve serije koje imaju “on the bubble” status.

 • Sta znam, meni ove 2 epizode mnogo zabavnije nego ijedna u drugoj polovini prosle sezone. Jeste cudno bez Petera, a u ovoj drugoj epizodi je bilo vrlo malo i Waltera, ali sve u svemu zabavno je.

Odgovori

Serijala je online magazin posvećen aktualnim i popularnim televizijskim serijama, kritici i novostima.

© 2009-2023 Serijala.com, sva prava pridržana

ISSN 2459-5861