Breaking Bad je najpopularnija serija na Twitteru – serijala.com
Trenutno čitaš
Breaking Bad je najpopularnija serija na Twitteru

Breaking Bad je najpopularnija serija na Twitteru

Uz standardnu gledanost, Nielsen posljednjih godinu dana prati televizijske događaje koji podižu najviše prašine na Twitteru, jednoj od najpopularnijih društvenih sezona. Sada, nakon završetka televizijske sezone 2013/14, objavili su listu najpopularnijih serije — ako ste se nadali da će Game of Thrones zauzeti prvo mjesto na Nielsenovoj listi, varate se.

Doduše, iz vremenskog raspona ispale su one najšokantnije epizode svake sezone Igre prijestolja — posljednje tri te posebice predzadnja — pa je prvo mjesto zauzela finalna sezona Breaking Bada i time postala najtweetanija serija tokom ove sezone sa preko pola milijuna tweetova. Ukupno je preko 6 miliona tweetalo i reetweetalo o seriji.

Na drugom mjestu se nalazi The Walking Dead sa preko pola milijuna tweetova, također kao i Breaking Bad, ali na drugom mjestu ga je ostavio za jedan milijun mali auditorij koji je tweetao o seriji. Na trećem mestu se nalazi Pretty Little Liars, čiji sa nešto malo manje od pet milijuna angažiranih twitteraša.

Najpopularniji “specijal” ove sezone na Twitteru bila je dodjela Oskara, čiji broj tvitova iznosi preko 11 miliona, dok je 48. po redu SuperBowl, naravno, bio najpopularniji sportski događaj sa preko 25 milijuna tweetova.

Evo kompletne Nielsenove statistike u obliku infografike:

Komentari (1)

Odgovori

Serijala je online magazin posvećen aktualnim i popularnim televizijskim serijama, kritici i novostima.

© 2009-2023 Serijala.com, sva prava pridržana

ISSN 2459-5861