The Walking Dead (Živi mrtvaci) – druga sezona na Fox Crime, službeno priopćenje – serijala.com
Trenutno čitaš
The Walking Dead (Živi mrtvaci) – druga sezona na Fox Crime, službeno priopćenje

The Walking Dead (Živi mrtvaci) – druga sezona na Fox Crime, službeno priopćenje

O dolasku druge sezone The Walking Deada na Fox Crime već smo pisali, no evo i službenog press priopćenja:

FOX INTERNATIONAL CHANNELS NAJAVIO PREMIJERU DRUGE SEZONE HIT SERIJE “ŽIVI MRTVACI”

Prva sezona postigla je najveći uspjeh od svih serija američke kabelske produkcije na međunarodnom tržištu

Predstavljanje druge sezone uz koncert TBF-a u petak 23. 9. na Weekend Media Festivalu

Fox International Channels (FIC) najavio je premijeru druge sezone televizijske serije Živi mrtvaci (The Walking Dead) na kanalu FOX Crime za 17. listopada. FIC će drugu sezonu hit serije predstaviti uz ekskluzivni koncert grupe TBF u petak 23.9. na Weekend Media Festivalu u Rovinju.

I ove će godine, nekoliko sati nakon premijere na američkoj mreži AMC u nedjelju 16. listopada, Fox International Channels započeti s emitiranjem i na ostalim kanalima. Od ponedjeljka 17. listopada pa do američke premijere drugog nastavka, sva FIC-ova tržišta emitirat će prvi nastavak druge sezone.

“Publika Živih mrtvaca želi vidjeti seriju odmah. Prva sezona postala je globalni medijski događaj pa osjećamo obavezu međunarodnoj publici prikazati seriju neposredno nakon američke premijere”, izjavio je Tal Yguado, stariji dopredsjednik za igrani program u Fox International Channels.

Druga sezona Živih mrtvaca bit će prikazana u 122 zemlje, uključujući Hrvatsku, na 35 jezika, a gledat će je preko 200 milijuna ljudi. Prvih 7, od  ukupno 13 nastavaka druge sezone Živih mrtvaca, emitirat će se ponedjeljkom od 22.30 sati, od 17. listopada do 28. studenog 2011. a narednih 6 nastavaka bit će emitirano od 13. veljače  do 19. ožujka 2012.

Prva sezona Živih mrtvaca je u 2010. godini bila najuspješnija od svih serija američke kabelske produkcije na međunarodnom tržištu. Nominirana je za Zlatni globus za najbolju televizijsku dramsku seriju te za nagradu Emmy u tri kategorije.

Na međunarodnom tržištu osvojila je nagradu za najbolju seriju i najboljeg pisca godine, Roberta Kirkmana, na dodjeli Stan Lee Awards u Velikoj Britaniji te osvojila nominaciju za najbolju seriju na dodjeli Seoul International Drama Awards, a Fox International Channels osvojio je nagradu Promax za najbolju globalnu kampanju za promociju prve sezone.

Živi mrtvaci temelje se na stripu Roberta Kirkmana u izdanju Image Comicsa. Kirkman je i izvršni producent projekta, a Frank Darabont (Iskupljenje u Shawshanku, Zelena milja) scenarist, redatelj i izvršni producent projekta. Izvršni producenti također su i Gale Anne Hurd (The Terminator, Aliens, Armageddon, The Incredible Hulk), predsjednik Valhalla Motion Picturesa, David Alpert (Circle of Confusion), te Charles “Chic” Eglee (Dexter, The Shield, Dark Angel).

Video službene najave za drugu sezonu serije dostupan je na:
http://thewalkingdead.foxinternationalchannels.com/

Živi mrtvaci prva je serija u potpunosti u vlasništvu mreže AMC. FOX International Channels (FIC) posjeduje međunarodna prava za projekt na svim tržištima izvan Sjeverne Amerike, a nedavno je potpisan ugovor s eOne za TV prava i Digitalna/DVD prava za sva tržišta.

FOX International Channels

FOX International Channels (FIC) je međunarodni multimedijalni projekt tvrtke News Corporation. FIC razvija, producira i distribuira 183 zabavna, sportska, filmska i dokumentarna kanala u Južnoj Americi, Europi, Aziji i Africi, na 35 jezika. Ovi kanali i njihovi mobilni, nelinearni i HD-partneri sežu na više od 300 milijuna domova pretplatnika (oko 875 milijuna ljudi) diljem svijeta. FIC vodi i međunarodni sustav oglašavanja na internetu .FOX („dot-fox“), koji je specijaliziran za video i prikazivanje na internetu te četiri tvrtke za televizijsku produkciju.

Komentari (0)

Odgovori

Serijala je online magazin posvećen aktualnim i popularnim televizijskim serijama, kritici i novostima.

© 2009-2022 Serijala.com, sva prava pridržana

ISSN 2459-5861