The Walking Dead, 2. sezona na Fox Crimeu dan nakon američke premijere – serijala.com
Trenutno čitaš
The Walking Dead, 2. sezona na Fox Crimeu dan nakon američke premijere

The Walking Dead, 2. sezona na Fox Crimeu dan nakon američke premijere

The Walking Dead, AMC

Druga sezona najpopularnije AMC-jeve serije, Živi mrtvaci, dolazi u našu regiju, dakle uključujući Hrvatsku, 17. listopada, samo dan nakon američke premijere. Kao i prvu sezonu, prenosit će je kabelski kanal Fox Crime, kojeg možete naći u ponudi domaćih kabelskih i IPTV pružatelja usluga.

Već smo podosta pisali o ovoj seriji, uključujući recenziju sjajne pilot epizode (kao najboljeg dijela kratke prve sezone). Posljednja bitna vijest bila je odstupanje, ili otkaz, showrunnera Franka Darabonta, koji je vodio adaptaciju serije sa istoimenog stripa.

Druga sezona imat će 13 epizoda, a njeno emitiranje je prepolovljeno. Prvih sedam epizoda u SAD-u kreće 16. listopada 90-minutnom premijerom, nakon čega serija ide na tromjesečnu pauzu. Druga polovica i idućih šest epizoda nastavlja se 12. veljače.

Fox Crime emitirat će novu sezonu svakog ponedjeljka u 22.20 sati, počevši od 17. listopada. Trailer, novi poster te sinopsis sa Fox Internationala u nastavku:

The Walking Dead, poster

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=Ff7q8Keb8JU[/youtube]

U središtu serije “Živi mrtvaci” je Rick Grimes, policajac iz gradića Cynthiana u državi Kentucky i njegova obitelj koja se udružila s ostalim preživjelima kako bi zajednički obranili svijet preplavljen zombijima. Kako serija napreduje, likovi pod stresom zombi-apokalipse mijenjaju svoju osobnost, a najviše se mijenja Rick.

Na početku serije Rick i njegov parter Shane nađu se pod paljbom i ranjeni Rick pada u komu. Nakon buđenja u bolnici otkriva da su živi mrtvaci zauzeli bolnicu i cijeli gradić. Vraća se kući, a uskoro odlučuje krenuti prema Atlanti gdje je preživjelima rečeno da čekaju pomoć, a na putu susreće suprugu Lori i sina Carla. Otkriva da je grad pun zombija i slučajno nabasa na Glenna, vođu preživjelih. Slijedeći Glenna, Rick otkriva da su Lori i Carl živi i zdravi, kao i Shane, koji baš i nije presretan što se njegov bivši partner vratio.

Na svakome koraku prate ih neviđene strahote i napadi živih mrtvaca. Grupa preživjelih suočena je s raspadom civilizacije i pojedincima koji se bore svaki za sebe u situaciji u kojoj uređeno društvo više ne postoji.

Prva sezona proglašena je najgledanijom serijom na američkom i svjetskom tržištu kabelske televizije. Serija je nominirana za nekoliko prestižnih nagrada uključujući onu za najbolju televizijsku dramsku seriju na 68. dodjeli “Zlatnoga globusa”, kao i za nagrade u trima kategorijama na 63. dodjeli “Emmyja” u Sjedinjenim Američkim Državama. Na međunarodnome tržištu prva sezona osvojila je nagradu za najbolju seriju, najboljeg pisca i čovjeka godine, Roberta Kirkmana, na dodjeli nagrada “Stan Lee” u Ujedinjenom Kraljevstvu te je osvojila nominaciju za najbolju seriju na dodjeli nagrada “Seoul International Drama”, a “Fox International Channels” osvojio je nagradu “Promax” za najbolju globalnu kampanju za promociju prve sezone.

2 komentara

Odgovori

Serijala je online magazin posvećen aktualnim i popularnim televizijskim serijama, kritici i novostima.

© 2009-2022 Serijala.com, sva prava pridržana

ISSN 2459-5861