Terra Nova: Druga sezona na pomolu? – serijala.com
Trenutno čitaš
Terra Nova: Druga sezona na pomolu?

Terra Nova: Druga sezona na pomolu?

U ovim posljednjim danima godine, kada nema nekih značajnijih vijesti u svijetu TV-serija, evo ponešto glasina i činjenica o sudbini Terra Nove, novoj FOX-ovoj seriji u kojoj je svoje prste imao i Steven Spielberg, a ispala je, osim jedne od najskupljih, jedna i od najrazočaravajućih ove sezone. Istina, pilot je bio solidan, ili barem pokazivao potencijal, no kasnije epizode bile su razočaravajuće; svejedno, možete očekivati recenziju cijele sezone.

Ono što je javnosti poznato, dakle, službeno rečeno, 16. ovog mjeseca je održan sastanak između glavešina s FOX-a i producenata Terra Nove, gdje je trebala biti donešena odluka o sudbini serije, međutim, kao što je svima sada već poznato – nije.

Ipak, neke stvari su izašle na vidjelo, novi ugovori za glavni dvojac, Jasona O’Maru i Stephena Langa navodno su riješene stvari, a aktivno se traga za novim scenaristom koji bi se pridružio Brannonu Bragi i Reneau Echevarriji u drugoj sezoni.

Službena odluka se očekuje negdje tijekom sljedećeg mjeseca, tim više što je postprodukcija Terra Nove zahtjevnija nego na prosječnoj seriji, što zbog efekata i svih tih dinosaura. Ukoliko će biti druge sezone, a premijera bude zakazana na jesen sljedeće godine, snimanje novih epizoda bi trebalo početi već u travnju.

Zbog toga FOX nema previše vremena za donošenje konačne odluke, niti za analiziranje gledanosti Alcatraza i Toucha (ukoliko budu čekali do tada), a zbog svih iznad navedenih stvari, šanse za obnovu su trenutno neznatno veće od onih za otkazivanje.

9 komentara
  • Finale je bilo prepuno nekih klasičnih gluposti kod TV serija, ali sačuvati ću rađe komentar za recenziju, valjda će brzo :-)

  • “…svih tih dinosaura” U seriji jedva da smo videli 10 dinosaurusa. Uopšte mi nije jasno zašto su seriju stavili u jursko doba kad priča nema nikakve veze sa dinosaurusima. Totalan fail. Željno sam čekao ovu seriju sa kojom sam užasno razočaran. :(

  • Ti ameri su stvarno sadomazohisti obnavljat ovako sranje od serije,finale u rangu najgorih filmova Ž produkcije,radnja smješna nepostoječa kao što je Bob napisao ni d od dinosaura ma smeče…

  • srećom pa sam odustao nakon šeste epizode. naivni, predvidljivi. procedural koji je lako mogao biti smješten i u srednji vijek, žalibože truda oko tih “dinosaura” ;)

    a imao je potencijala u početku biti nešto..

    • Hehe, taman si prestao kad je iz proceduralne radnje krenulo u serijaliziraniju, od sedme epizode pa na dalje serija se bazira na glavnu radnju, samo što to čini loše, no sačuvam sve za recu. :)

  • serija je zakon, šta god vi rekli imate li malo mašte za filmove a što sto se tiće dinusaurusa istina je da nije bilo puno dinusaurusa ali se prica bazira na stvaranju nove kolonije na drugoj planeti a zbog toga su stavili dinusauruse i nazvali jursko doba zato sto ima veze sa dinusaurusima. Jedva čekam da pogledam drugu sezonu :))

Odgovori

Serijala je online magazin posvećen aktualnim i popularnim televizijskim serijama, kritici i novostima.

© 2009-2023 Serijala.com, sva prava pridržana

ISSN 2459-5861