Supergirl vrlo blizu dolaska na televiziju – serijala.com
Trenutno čitaš
Supergirl vrlo blizu dolaska na televiziju

Supergirl vrlo blizu dolaska na televiziju

Superjunaci su u pravilu muški teritorij u kojem žene imaju nižu prosječnu plaću, teže dobivaju povišice i rade na nižim pozicijama. Ali zeznuto je kad superjunakinja ode na porodiljni i ostavi grad izložen raznim kriminalcima, ne? Otkako je NBC odbacio navodno vrlo užasan pokušaj adaptacije Wonder Woman, nije bilo značajnijih pokušaja dovođenja superjunakinja na tv ekrane.

To bi mogla promijeniti Supergirl, ženski pandan i rođakinja jednog od najpopularnijih stripovskih junaka te jedna od omiljenih inspiracija cosplayerkiBog ih blagoslovio. Također rođena na Kriptonu, “Kara Zor-El je 24-godišnjakinja koja odlučuje prihvatiti svoje superherojske sposobnosti i biti junakinja za što je uvijek bila predodređena”– kaže službeni opis potencijalne buduće serije.

Pilot je naručen i sletio je na mrežu od koje ne biste očekivali superherojske projekte — CBS. Mreža se obvezala na produkciju serije, što će je koštati određenog broja šlepera novaca ako nakon snimljenog pilota odustane od narudžbe prve sezone. Seriju producira Greg Berlanti, odnosno njegov Berlanti Productions, koji u svom portfelju drži također DC-jeve Arrow i Flash, smještene na CBS-ovoj korporativnoj rođakinji, mreži CW.

DC Comics se poprilično ukorijenio na televiziji — Smallville je završio, no sada imaju Arrow, Flash te iZombie na CW-u, Gotham na Foxu i Constantine na NBC-u. ABC ostaje vjeran Marvelu, obzirom da dijele korporativnog vlasnika Disney, a Agentima Š.T.I.T.A. ove sezone pridružuje i Agent Carter. Netflix, pak, se obvezao da će udomiti čak četiri Marvelove serije; prva među njima je Daredevil, najvjerojatnije dolazi iduće godine.

Supergirl iliti Kara Zor-El dobila je sredinom osamdesetih svoj film, koji je poprilično podbacio u svim segmentima, dok je na televiziji Laura Vandervoort popunila ulogu u 15-ak epizoda CW-ovog Smallville.

Komentari (1)

Odgovori

Serijala je online magazin posvećen aktualnim i popularnim televizijskim serijama, kritici i novostima.

© 2009-2023 Serijala.com, sva prava pridržana

ISSN 2459-5861