Prvi pogled na Defiance, autora Farscapea, miks SF serije i MMO igre – serijala.com
Trenutno čitaš
Prvi pogled na Defiance, autora Farscapea, miks SF serije i MMO igre

Prvi pogled na Defiance, autora Farscapea, miks SF serije i MMO igre

Iako je snimanje serije tek počelo, mreža Syfy i producenti projekta objavili su konceptualne skice i prvi video u kojem opisuju “revolucionarnu novu seriju” Defiance, koja će po prvi puta istovremeno krenuti kao televizijska serija i MMO (Massive Multiplayer Online) igra — umjesto tradicionalnog pristupa brzom i površnom razvoju jedva upotrebljive igre nakon što serija postane popularna.

Defiance je nova serija autora Farscapea i seaQuesta, Rocknea S. O’Bannona, smještena u distopijsku, postapokaliptičnu budućnost razrušene Zemlje. Radnja se odvija nakon rata ljudi i tuđinske vrste čiji je dom uništen. Nakon što Zemlja odbija pružiti dom svemirskim beskućnicima, očajni započinju rat i mijenjaju Zemlju po svojim potrebama. Rat koji je trajao desetljećima završava primirjem, a dvije nekad sukobljene vrste započinju zajednički suživot na uništenom planetu.

Iako bi O’Bannon zbog Farscapea trebao imati dovoljan kredit za samostalno vođenje serije, iz ovog ili onog razloga kao showrunner mu je prodružen Kevin Murphy koji je kao producent i scenarist posljednjih godina radio na serijama poput Desperate Housewives, Caprice i Hellcatsa. U glavnim ulogama su Grant Bowler (Ugly Betty, GCB) kao šef sigurnosti izbjegličkog kampa Defiance i Julie Benz (Dexter, No Ordinary Family), gradonačelnica kampa.

U videu dodanom možete vidjeti par konceptualnih skica, misteriozne ejlijene u svemirskim odijelima te razrušeni američki grad St. Louis u kojem se odvija radnja serije. Autori projekta te čelnici Syfyja hvale se kako je ovo prvi takav pokušaj u povijesti zabavne industrije — što vrlo vjerojatno jest. Doduše, ukoliko i igra i serija budu promašaji, ostat će im samo trivijalni statistički podatak…

Datum premijere zasad nije određen, ali Syfy okvirno cilja na premijeru tokom travnja iduće godine.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=Ed7j3_xHxBw[/youtube]

7 komentara
 • Serija ko serija zvuči zanimljivo, glumačka ekipa je odlična i svakako ću gledat.

  Ali, ovo tv serija – igra povezanost, je fail i smiješno, osuđeno na propast.

  • ovdje je jako teško reći nešto pamteno, jer postoji užasno velik AKO. naime, ako uspije, imaju neovisan izvor prihoda i solidan fan-base tako da neće u potpunosti ovisiti o gledateljstvu.
   ali, ako ne uspije,…

 • Svaki novi MMO će gotovo sigurno propast jer je tržište prezasićeno, ali Rift im je prošao ok (financijski i kao kvaliteta igre/sadržaja) tako da možda može i ovaj.

  A ovu povezanost već vidim – dogodi se nešto ogromno u igri a u seriji dobiju radio signal ili im neki zalutali putnik kaže “što ne znate da je tamo xyz?”. Lijep detalj, ali ništa važno. Ili važno ali ćeš onda čekati novu szonu da vidiš utjrcaj u seriji.

  • Možda je ovo pravi model za uspjeh MMO-a. S jedne strane će TV gledatelji htjeti probati igru, a s druge će igrači koji nabasaju na igru htjeti pogledati seriju. Double win?

   • Da, ali obavezno je za bilo kakav uspjeh da i serija i igra budu kvalitetne, te da opstanu.

    Ovo je vrlo teško izvesti,

    Kvaliteta kod današnjih MMO-a je rijetka i većina se izgubi u velikoj količini sličnih MMO-a.

    Tako da je po defaultu MMO u minusu i mora iskazat neki originalan element (izuzev povezanosti serij-igra).

    A za seriju, vidjeli smo svi da kvaliteta nema veze sa opstankom i mnoge odlične serije budu otkazane.

    Ovo je ujedno zanimljivo, ali i problematično.
    Ja mislim da im treba reklamiranje, vrlo dobro reklamiranje

Odgovori

Serijala je online magazin posvećen aktualnim i popularnim televizijskim serijama, kritici i novostima.

© 2009-2023 Serijala.com, sva prava pridržana

ISSN 2459-5861