Hawthorne (Sestra Hawthorne) – prva sezona na Novoj TV – serijala.com
Trenutno čitaš
Hawthorne (Sestra Hawthorne) – prva sezona na Novoj TV

Hawthorne (Sestra Hawthorne) – prva sezona na Novoj TV

Putem press objave s Nove TV:

SESTRA HAWTHONE (HAWTHRONE)

Supruga Will Smitha u ulozi šefice osoblja koja će sve učiniti za svoje pacijente.

Nova serija od 26.svibnja na Novoj TV

(Hawthorne), 2009., Sony

Dramska serija, 1. sezona

Redatelj: Mikael Salomon

Serija je 2010. godine dobila nagradu Image za najbolju glumicu. Jadi Pinkett Smith ovo je prva glavna uloga u TV seriji, a ona je ujedno i izvršna producentica.

ULOGE:

  • Jada Pinkett Smith …  Christina Hawthorne
  • David Julian Hirsh …  Ray Stein
  • Suleka Mathew …  Bobbie Jackson
  • Michael Vartan …  Dr. Tom Wakefield

U epizodnoj ulozi Amande Hawthorne pojavljuje se glumica Joanna Cassidy.

O RADNJI:

U bolnici Richmond Trinity šefica osoblja Christina Hawthorne (Jada Pinkett Smith) nastoji sve držati u najboljem redu kako bi pacijenitma omogućila najbolje liječenje.U privatnom životu Christina je nedavno ostala bez supruga koji je preminuo te je majka tinejdžerke Camille (Hanna Hodson). Uz sve to Christina se mora baviti bolničkom birokracijom, doktorima i apatičnim kolegama koji se nalaze u sustavu koji je zaboravio da je tu kako bi pomogao ljudima. Christina je ponosna što se uvijek brine za svoje pacijente te im omogućava da ne padnu u ruke stroge bolničke birokracije.

O LIKOVIMA:

CHRISTINA HAWTHORNE

Christina Hawthorne obavlja težak posao u bolnici. Njezina je misija pomoći pacijentima da ne upadnu u rupe lošeg medicinskog sustava. Posvećenost njima ne ostavlja joj mnogo prostora da se brine dovoljno za sebe i svoju kćer. Nakon suprugove smrti nastoji ići dalje, ali zbog zahtjevnog posla zapravo nije ni imala vremena suočiti se sa svojom žalošću. Odnos s kćeri tinejdžerkom ponekad se naruši, osobito kada svoje dužnosti u bolnici stavi ispred njezinih potreba. Ipak, Christina je dobra majka koja se koristi kreativnošću kako bi se nosila s obiteljskim obvezama.

Jada Pinkett Smith

Glumica se okušala i kao producentica i redateljica, a poznata je kao filantrop i bivša supruga Willa Smitha. Uloga u ovoj seriji joj je prva vodeća rola, a potpisuje se i kao koproducentica.

Mogli smo je čuti u sinkronizaciji u oba nastavka filma ‘Madagaskar’ i gledati u ‘The Women’, ‘Matrix: Reloaded’ i ‘Matrix: Revolutions’, ‘Collateral’, ‘Parazan grad’ i dr. Njezina produkcijska kuća ‘100%Womon’ producirala je film ‘Igra osjećaja’ u kojemu je i glumila.

Jada je poznata po opreznom biranju projekata u kojima će sudjelovati, studirala je ples i glumu u Sjevernoj Karolini.

TOM

Dr. Tom Wakefield (Michael Vartan) je onkolog i šef kirurgije. On je jaka ličnost koja je jako povezana s Christinom, osobito nako što je liječio njenog preminulog supruga od tumora.

Michael Vartan

Michael Vartan je rođen u Parizu, a slavu stekao u ulozi agenta u seriji Alias. U filmski opus ovog glumca spadaju filmovi Užas iz rijeke, Za sve je kriva svekrva u kojem je glumio s Jennifer Lopez i Jane Fondom, Nikada se nisam poljubila u kojem je glumio s Drew Barrymore. U televizijski opus ovog glumca spadaju uloge u seriji Ally McBeal te uloga Sir Lancelota u seriji Tajne Avalona u kojoj glumi s Angelicom Huston.

RAY STEIN

Ray je jedan od rijetkih muških tehničara među medicinskim sestrama u bolnici. Zbog toga je često frustriran, budući da ne može zaraditi poštovanje kod osoblja i pacijenata kao njegove kolegice. Radeći posao koji se smatra dominantno ženskim, nerijetko ga zamijene za homoseksualca. No Ray je zapravo bacio oko na kolegicu Candy. Oduvijek je želio biti liječnik, a plan mu je otići na Medicinski fakultet.

David Julian Hirsh

David je Kananđanin, završio je kriminalistiku i englesku književnost u Montrealu. Nakon diplome doselio je u New York zbog Kazališnog instituta te glumio u nekoliko brodvejskih produkcija. Producirao je i glumio u dokumentarnom filmu ‘Camp Hollywood’ koji je osvojio nagradu Gemini.

BOBBIE JACKSON

Bobbie je najbolja Christinina prijateljica i jedna od boljih sestara u bolnici. Pametna je, iskrena, požrtvovna i duhovita. Ipak i ona se bori sa svojom nesigurnošću. Ostala je bez noge i radi s protetičkom, te ne otkriva kako joj se to dogodilo. Jedino je s njom Christina potpuno otvorena i povezana.

Suleka Mathew

Rođena u Indiji i odrasla u Kanadi, Suleka iza sebe ima 20-ogodišnju glumačku karijeru. Prošla je i film, televiziju, radio i kazalište. Najzapaženije uloge su joj u serijama ‘Muškarci na stablima’ i ‘Da Vinci’s Inquest’. Među posljednjim snimila je film ‘Republic of Love’ te mini seriju ‘Posljednji dani planeta Zemlje’.

CANDY SULLIVAN

Candy je nova i vrlo susretljiva medicinska sestra koja je postala hit u bolnici. Na glasu je zbog ‘posebne pažnje’ koju je pružala vojnicima ranjenima u ratu što ona smatra podrškom nacionalnim trupama u borbi. Unatoč tome, vrlo je sposobna kao sestra i član Christininog tima na kojeg može računati.

Christina Moore

Christina se pojavljivala u nizu serija, a hrvatska publika ju je mogla gledati u ‘Special Unit 2’ koja se prikazivala na Novoj TV. Na velikom ekranu ostvarila je role u filmovima ‘Bez vesla’, ‘In the Hole’, ‘Second Skin’ i dr. Diplomirala je na sveučilištu u Illinoisu, a udana je za glumca Johna Duceyja.

CAMILLE

Camille je Christinina kći, buntovna tinejdžerica koja je bila bliskija s pokojnim ocem nego s majkom. Sada kada su ostale same Camille se ponaša kao da joj je cilj izludjeti majku svojim ponašanjem. Kontinuirano laže i nastoji manipulirati, a posebno uživa s bakom u partnerstvu sklopljenom protiv Christine. Ipak nije posve iskvarena, povremeno s majkom dijeli trenutke iskrenosti i ljubavi, osobito kada si priznaju da su itekako slične.

Hannah Hodson

Hannah je glumila u filmu ‘Ron Clark Story’ za koji je osvojila nagradu Young Artist Award. Svoj glumački debi imala je u filmu Spikea Leeja ‘Jesus Children of America’. Uloge je ostvarila i u ‘The Greatest’, ‘Sati vožnje’ i ’25/8′. Snimila je brojne reklame među kojima je najzapaženija ona za Nike koju je režirao Spike Lee.

Komentari (1)
  • ne sviđa mi se. jedna epizoda je bila dovoljna da se ne poželim više vratiti. sladunjavao i previdljivo.

Odgovori

Serijala je online magazin posvećen aktualnim i popularnim televizijskim serijama, kritici i novostima.

© 2009-2023 Serijala.com, sva prava pridržana

ISSN 2459-5861