HawthoRNe (Glavna sestra Hawthorne) – druga sezona na AXN-u – serijala.com
Trenutno čitaš
HawthoRNe (Glavna sestra Hawthorne) – druga sezona na AXN-u

HawthoRNe (Glavna sestra Hawthorne) – druga sezona na AXN-u

Putem press priopćenja s AXN-a:

SVAKI PACIJENT TREBA JUNAKA

GLAVNA SESTRA HAWTHORNE NASTAVLJA SE NA AXN-u U LISTOPADU

Listopad, 2011. – Ovog listopada na AXN-u ponovno gledamo dirljivu bolničku dramu GLAVNA SESTRA HAWTHORNE, punu novih moralnih i profesionalnih izazova i s Jadom Pinkett Smith u naslovnoj ulozi. Sa zatvaranjem bolnice Richmond Trinity, glavna sestra Christina Hawthorne mora izgraditi novu instituciju iz bolnice na rubu kolapsa, rastrgane sukobljenim interesima.

Bolnička drama GLAVNA SESTRA HAWTHORN iz AXN-ove produkcije prati neumoljivu, no brižnu glavnu medicinsku sestru Christinu Hawthorne (Jada Pinkett Smith). Ona se ponosi time što se uvijek zalaže za svoje pacijente i pomaže im da se ne izgube u bolničkoj birokraciji. Ali posvećenost pacijentima znači da se ne može uvijek posvetiti sebi i svojoj kćeri. Pokušava nastaviti sa životom nakon suprugove smrti, ali nije zapravo imala ni vremena tugovati zbog dužnosti na poslu. Njezin odnos s kćeri tinejdžericom katkad je napet, pogotovo kada Christina stavi bolnicu na prvo mjesto. Pa ipak, ona je brižna majka koja na kreativan način rješava obiteljske probleme.

U prvoj sezoni vodila je bitke u bolnici Richmond Trinity protiv sila s kojima se nitko sam ne bi mogao nositi. Bilo da se bori kako bi se prema beskućnici odnosili kao prema ljudskome biću, bilo da odgovara prijateljicu i suicidalnu bolesnicu od raka da skoči s prozora, bilo da smiruje sukobljena ega darovitih liječnika i bolničkih činovnika ili upravlja osobljem sestara sastavljenog od sijedih veteranki i idealističkih mladih novakinja, ona je prijeko potrebna savjest organizacije koja prečesto zaboravlja komu služi…

No druga sezona počinje s još kritičnijom situacijom i zatvaranjem Richmond Trinityja jer bolnica više ne može izaći na kraj s golemim financijskim deficitom. Stoga se sestra Christina Hawthorne mora suočiti s novim izazovima, i moralnima i profesionalnima, kada je pozovu da se pridruži mnogima od svojih kolega na drugom kraju grada u bolnici James River. Budući da je James River kao institucija na rubu kolapsa, Christina umjesto toga prihvaća posao kućne njegovateljice. Ali prije nego što napusti Trinity, žrtva pucnjave kojoj je potrebna hitna skrb dovodi je u James River gdje se mora suočiti s teškim uvjetima koje pogoršava vodstvo tamošnje cinične glavne sestre, Gail Strummer…

Osim što u seriji glumi glavnu ulogu, Jada Pinkett Smith je i izvršna producentica serije preko svoje producentske tvrtke, Overbrook Entertainment. Također je producirala ljetni hit Karate Kid. Osim toga, realizatorica je i izvršna producentica projekta All of Us u suradnji s mužem Willom Smithom. To je dirljiv autoportret, komedija inspirirana obiteljskim dogodovštinama tih dviju superzvijezda zabavne industrije. Najnoviji filmovi Pinkett Smith uključuju Madagaskar 2, gdje je posudila glas Gloriji, te novu verziju filma Žene u režiji Diane English.

Druga sezona serije GLAVNA SESTRA HAWTHORN prikazuje se u Hrvatskoj od 3. listopada svakog ponedjeljka u 21.00.

Komentari (0)

Odgovori

Serijala je online magazin posvećen aktualnim i popularnim televizijskim serijama, kritici i novostima.

© 2009-2022 Serijala.com, sva prava pridržana

ISSN 2459-5861