Prva sezona Amazonove serije The Lord of the Rings: The Rings of Power koštala je preko 700 milijuna dolara – serijala.com
Trenutno čitaš
Prva sezona Amazonove serije The Lord of the Rings: The Rings of Power koštala je preko 700 milijuna dolara

Prva sezona Amazonove serije The Lord of the Rings: The Rings of Power koštala je preko 700 milijuna dolara

Prošli je tjedan Wall Street Journal objavio da je prva sezona “Gospodara prstenova” koštala Amazon otprilike 715 milijuna dolara. Daleko najskuplja serija u povijesti svoju će premijeru imati ovaj petak s dvije epizode. Ukupno je naručeno osam epizoda za prvu sezonu koje će se emitirati na tjednoj bazi nakon premijere.

HBO i Netflix su se natjecali s Amazonom oko prava, ali jedino je Amazon bio spreman iskeširati 250 milijuna dolara prije početka bilo kakve produkcije. WSJ javlja da su ukupni troškovi snimanja na Novom Zelandu i promocije serije bili negdje oko 500 milijuna dolara. Amazon Prime ima otprilike 200 milijuna korisnika, a samo cijenu ove prve sezone pokrile su godišnje pretplate 5.1 milijuna ljudi.

Već naručena druga sezona snimat će se u Velikoj Britaniji. Prva sezona od osam epizoda svoju će premijeru imati u petak, 2. rujna. Prve dvije epizode bit će dostupne u 03:00. Prve recenzije počet će kapati sutra kada istekne embargo.

2 komentara
  • 700 milki, a izgleda hebeno jeftino kao uobičajene netflixove fantasy serije/filmovi.
    voleo bih da grešim ali videćemo za koji dan kakve su te prve dve epizode.

Odgovori

Serijala je online magazin posvećen aktualnim i popularnim televizijskim serijama, kritici i novostima.

© 2009-2023 Serijala.com, sva prava pridržana

ISSN 2459-5861