House of the Dragon se nastavlja snimati, za Rings of Power snimanje je završeno – serijala.com
Trenutno čitaš
House of the Dragon se nastavlja snimati, za Rings of Power snimanje je završeno

House of the Dragon se nastavlja snimati, za Rings of Power snimanje je završeno

Bez obzira na štrajk SAG-AFTRA-e, snimanje na drugoj sezoni HBO-ove serije House of the Dragon nastavlja se u Velikoj Britaniji. Početak produkcije na drugoj sezoni započelo je 11. travnja, a kako većina glumačke postave dolazi upravo iz Britanije, ugovore s lokalnim sindikatom Equity moraju ispoštovati. Članovi Equityja legalno ne smiju štrajkati u znak solidarnosti s američkim kolegama. Equity je poslao priopćenje svojim članovima da će podržati članove SAG-AFTRA-e svim zakonitim sredstvima, ali i da ne mogu garantirati legalnu sigurnost članova koji ipak odluče podržati članove SAG-a u štrajku.

Što se tiče scenarista, druga sezona HBO-ove serije u potpunosti je napisana, a izvršni producent Ryan Condal član je američkog sindikata WGA koji je trenutno isto u štrajku. Što će se točno dogoditi kada će na samom setu trebati dopisivati dijaloge koji ne funkcioniraju ili popraviti ih kasnije putem ADR-a zasad nije poznato. Vrlo su male šanse da će sve trenutno napisano biti dovoljno za potpuni završetak produkcije na seriji. Vidjet ćemo.

U relativno sličnoj situaciji nalaze se i kolege iz Amazonove serije The Lord of the Rings: The Rings of Power koji su ipak nedavno dovršili snimanje na drugoj sezoni serije. U ovom trenutku ne očekuje se kašnjenje druge sezone, ali hoće li prilikom montaže trebati raditi ispravke u ADR-u ili dosnimavanja opet nije poznato.

Komentari (0)

Odgovori

Serijala je online magazin posvećen aktualnim i popularnim televizijskim serijama, kritici i novostima.

© 2009-2023 Serijala.com, sva prava pridržana

ISSN 2459-5861