Pretty Little Liars (Slatke male lažljivice) na Doma TV – serijala.com
Trenutno čitaš
Pretty Little Liars (Slatke male lažljivice) na Doma TV

Pretty Little Liars (Slatke male lažljivice) na Doma TV

Putem press objave s Doma TV:

SLATKE MALE LAŽLJIVICE

Od producenata popularnih ‘Vampirskih dnevnika’ i ‘Tračerice’

Doma TV donosi seriju u kojoj su intriga i izdaja pokretači svega.

(Pretty Little Liars), SAD, 1.sezona

Prema knjizi: Sara Shepard

Izvršni producenti: I. Marlene King, Oliver Goldstick, Leslie Morgenstein (Tračerica, Dnevnici vampira), Bob Levy (Tračerica, Vampirski dnevnici)

‘Nikada ne vjeruj slatkoj djevojci s prljavom tajnom.’

Iz radionice producentata ‘Vampirskih dnevnika’ i ‘Tračerice’ slijedi još jedna hit serija ‘Slatke male lažljivice’ bazirana prema hit knjizi Sare Shepard. Radnja započinje godinu dana nakon tajanstvenog nestanka njihove najbolje prijateljice, a četiri djevojke vjeruju da su njihove tajne tako zauvijek sačuvane. No kada počnu primati tajanstvene poruke, shvatit će da ih od istine dijeli možda tek jedan SMS.

Serija ‘Slatke male lažljivice je ove godine osvojila nagradu ‘People Choice’, a dvije godine zaredom (2010.- 2011.godine) osvajala je nagrade Teen Choice.

Glume

  • TROIAN BELLISARIO …..(Spencer Hastings)
  • ASHLEY BENSON….. (Hanna Marin)
  • HOLLY MARIE COMBS….. (Ella Montgomery)
  • LUCY HALE…. (Aria Montgomery)
  • IAN HARDING….. (Ezra Fitz)
  • BIANCA LAWSON….. (Maya St. Germain)
  • LAURA LEIGHTON….. (Ashley Marin)
  • CHAD LOWE….. (Byron Montgomery)
  • SHAY MITCHELL….. (Emily Fields)
  • SASHA PIETERSE….. (Alison DiLaurentis)

O radnji

Nakon nestanka vješte manipulatorice Alison (Sasha Pieterse) serija prati život šesnaestogodišnjakinja – Arie (Lucy Hale), Spencer (Troian Bellisario), Hanne (Ashley Benson) i Emily (Shay Mitchell) – koje su u međuvremenu izgubile međusobni kontakt. No to se mijenja kada počnu pristizati tajanstvene poruke od osobe koja se potpisuje s ‘A’. Vezane nekadašnjim prijateljstvom te panikom i pomutnjom uzrokovanim zagonetnim porukama, djevojke se ponovno okupljaju, iako svaka ima svoj razlog da nikome ne otkrije svoju tajnu.

Aria se tek vratila u rodni grad nakon boravka u Europi te pokušava potisnuti saznanje o koketiranju svog oca Byrona (lowe) s njegovom bivšom studenticom. Aria to želi sakriti od svoje majke Elle, a u međuvremenu njenu pažnju zaokuplja markantni profesor engleske književnosti Ezra Fitz (Harding).

Hanna je buntovnica sklona nevoljama čija majka Ashley (Leighton) uzima stvari u svoje ruke u nastojanju da sačuva svoju reputaciju te imidž svoje kćeri.

Spencer je perfekcionistica i odlična učenica koja se cijeli život bori s tim da drži korak sa svojom uspješnom obitelji. Upravo zbog toga se osjeća jako usamljeno. Čini se da je nitko ne razumije dok ne pronađe pravo razumijevanje – u zagrljaju sestrinog zaručnika.

Emily je sportašica koja pokušava pronaći svoje mjesto u svijetu, a počne se družiti s novom susjedom Mayom (Lawson), djevojkom slobodnog duha koja se nedavno preselila u Alisoninu staru kuću preko puta ulice.

Prijeteće poruke ujedine djevojke, a njihov život u pitoresknom predgrađu odjednom se čini jako daleko od savršenstva, kada laži i izdaje počnu prijetiti svemu što im je drago. Pravi šok uslijedi kada i nakon pronalaska Alisoninog tijela poruke ne prestaju stizati.

O glumcima

TROIAN BELLISARIO (Spencer Hastings)

Troian Bellisario je utjelovila Spencer Hastings, odličnu učenicu nevjerojatnog potencijala koja se mora suočiti s očevom nevjerom.

Ova lijepa glumica imala je ulogu u seriji ‘Navy CIS’ te gostovala u sljedećim: ‘JAG’, ‘First Monday’ i ‘Quantum Leap’. Gumila je u nezavisnim filmovima ‘Peep World’ te ‘Consent’ i ‘Billboard Dad’. Na daskama koje život znače Troian je odigrala uloge u predstavama ‘Farragut North’ te ‘Equivocation’. Bellisario živi u Los Angelesu gdje je diplomirala glumu na University of Southern California’s School of Theatre.

ASHLEY BENSON (Hanna Marin)

Ashley Benson tumači ulogu Hanne Marin koja je nedavno otkrila svoju ‘cool’ stranu te se nastoji prilagoditi ekipi.

Rođena u Kaliforniji Ashley je rano razvila strast prema kazalištu te počela glumiti u dobi od devet godina. Ova glumica je imala ulogu u seriji ‘Eastwick’ u kojoj je utjelovila kćer Rebecce Romijn. Ostvarila je uloge i u filmu ‘Fab Five: The Texas Cheerleader Scandal’.  Na malom ekranu Ashley su gledatelji mogu gledati u serijama ‘Zapadno krilo’ te ‘O.C.’, kao i u sapunici ‘Naši najbolji dani’ u kojoj je utjelovila lik Abigail Deveraux.

HOLLY MARIE COMBS (Ella Montgomery)

Holly Marie Combs tumači Arijinu majku koja sumnja da ju njen suprug Byron vara sa svojom bivšom studenticom.

Combs je poznata po svojoj ulozi Piper Halliwell u poznatoj seriji ‘Čarobnice’ koju smo pratili na Novoj TV. Osim što je glumila u toj seriji, Holly je bila i producentica četiri sezone. Combs je rođena u San Diegu u Kaliforniji te se preslila u New York u dobi od osam godina. S deset godina Holly je dobila priliku na velikom platnu kada je zajedno s Donom Johnsonom te Susan Sarandon glumila u filmu ‘Sweet Hearts Dance’. Za ulogu u seriji ‘Kućice u cvijeću’ Combs je osvojila nagradu Young Actors. Ostvarila je i ulogu u filmu Stevena Soderbergha ‘Ocenovih 11’ u kojemu glavne uloge tumače George Clooney i Brad Pitt.

LUCY HALE (Aria Montgomery)

Lucy Hale tumači ulogu Arije Montgomery, djevojke koju zanima književnost kao i profesor koji joj predaje taj predmet, Ezra Fitz.

Lucy Hale je nedavno ostvarila ulogu u seriji ‘Privileged’ te ‘The Sisterhood of the Traveling Pants 2’. S obzirom da je rođena u Memphisu u Tennesseju Lucy je odmalena voljela glazbu te je rano počela pohađati sate pjevanja. Ostvarila je ulogu u filmu ‘Sorority Wars’ te imala gostujuću ulogu u serijama ‘Privatna praksa’ i ‘CSI Miami’. Lucy je glumila i u serijama ‘Kako sam upoznao vašu majku’ te ‘O.C.’.

IAN HARDING (Ezra Fitz)

Ian Harding tumači Ezru Fitza, učitelja engleskog jezika koji pokazuje veliki interes za svoju učenicu Ariju.

Harding je rođen u Njemačkoj te je bio najmlađe dijete vojne obitelji. Obitelj se preselila u sjevernu Virginiju gdje se Ian počeo baviti nogometom i košarkom.  U srednjoj školi priključio se dramskoj grupi, a satove glume je nastavio pohađati na Carnegie Mellon Universityju.  Ostvario je ulogu u seriji ‘NCIS: Los Angeles’, a glumio je i u filmu Eda Zwicka  ‘Love and Other Drugs.’.

LAURA LEIGHTON (Ashley Marin)

Laura Leighton u seriji tumači Ashley Marin, uspješnu poslovnu ženu koja više vremena provodi na svom mobitelu nego sa svojom kćeri Hannom.

Laura je poznata publici po svojoj ulozi u seriji ‘Melrose Place’. Ostvarila je uloge u sljedećim serijama: ‘CSI: Miami’, ‘Bostonsko pravo’, ‘Zakon i red’. Laura je glumila u filmovima ‘Love Notes’, ‘Daniel’s Daughte’r te ‘Mending Fences.’. Laura je rođena u Iowa Cityju, a za ulogu u ‘Merlose Placeu’ nominirana je za Zlatni globus u kategoriji najbolje sporedne glumice.

CHAD LOWE (Byron Montgomery)

Chad Lowe tumači Arijinog oca Byron Montgomeryja, profesora na lokalnom sveučilištu koji je omiljen među ženskim studenticama.

Glumac Chad je za ulogu u seriji ‘Life Goes On’ dobio nagradu Emmy za najboljeg sporednog glumca. Lowe je započeo svoju karijeru kao glumac 1980.–ih godina te ostvario mnogobrojne uloge. Glumio je u serijama: ‘Melrose Place’, ‘Popular’, ‘Opet iznova’ te ‘Hitna služba’. Na velikom ekranu Chad se okušao u sljedećim filmovima:

‘Nobody’s Perfect’, ‘True Blood’, ‘Quiet Days in Hollywood’. Kao redatelj Lowe je režirao pojedine epizode serija ‘Braća i sestre’, ‘Kosti’, ‘Zakon i red’, ‘Hack and Without a Trace’. Lowe je producirao i režirao film ‘The Emperor’s Club.’.

SHAY MITCHELL (Emily Fields)

Shay Mitchell je utjelovila Emily Fields, sportašicu koja se bori sa svojom seksualnošću.

Shay Mitchell je dijete Filipinke i oca irsko-škotskog podrijetla. Rođena je u Torontu u Kanadi. Čak i kao malo dijete Shay je imala interes za glumu, a počela se baviti plesom u dobi od pet godina. S deset godina obitelj se preselila u Vancouver gdje je Shay započela svoju karijeru modela. Ostvarila je ulogu u seriji ‘Degrassi:The Next Generation.’.

Komentari (0)

Odgovori

Serijala je online magazin posvećen aktualnim i popularnim televizijskim serijama, kritici i novostima.

© 2009-2023 Serijala.com, sva prava pridržana

ISSN 2459-5861