Netflix radi na novim adaptacijama Kronika iz Narnije – serijala.com
Trenutno čitaš
Netflix radi na novim adaptacijama Kronika iz Narnije

Netflix radi na novim adaptacijama Kronika iz Narnije

Kroz vrlo šturo priopćenje za medije preko Facebooka — The C.S. Lewis Company i Netflix su najavili nove adaptacije “Narnijskih kronika” u obliku serija i filmova.

“Pod uvjetima višegodišnjeg ugovora između Netflixa i C.S. Lewis Companyja, Netflix će u narednim godinama raditi na ekranizaciji klasičnih priča iz Narnije za svoje pretplatnike diljem svijeta.”

Detalji o načinu distribucije tih “filmova i serija” u potpunosti su nepoznati, čak do te mjere hoće li se uopće adaptirati same Lewisove knjige ili će priče biti inspirirane svijetom kojeg je pisac stvorio. “Kronike iz Narnije” je fantasy serijal od sedam knjiga koje je C. S. Lewis izdao između 1950. i 1956. Prva knjiga, “Lav, vještica i ormar”, adaptirana je kroz tri različite televizijske emisije, a Disney je 2005. napravio i visokobudžetni film temeljen na prvoj knjizi.

“Princ Kaspijan” i “Plovidba broda Zorogaza” također su zaradili adaptacije za velike ekrane, ali i ostvarili slabije rezultate na kino-blagajnama i u kritičarskim krugovima.

Komentari (0)

Odgovori

Serijala je online magazin posvećen aktualnim i popularnim televizijskim serijama, kritici i novostima.

© 2009-2023 Serijala.com, sva prava pridržana

ISSN 2459-5861