Lord of the Rings: Amazonova serija dobila podnaslov i novi teaser – serijala.com
Trenutno čitaš
Lord of the Rings: Amazonova serija dobila podnaslov i novi teaser

Lord of the Rings: Amazonova serija dobila podnaslov i novi teaser

Napokon nekoliko svježih novih informacija oko misteriozne Amazonove serije temeljene na svijetu Johna Ronalda Reuela Tolkiena. Amazon je pripremio kratki video koji predstavlja puni naziv serije — The Lord of the Rings: The Rings of Power. S jedne strane sam naslov nije previše loš i jasno daje do znanja o čemu će se ovdje raditi. S druge strane, ionako će je svi zvati “Lord of the Rings serija”.

Redatelj ovog kratkog videa Klaus Obermeyer radio je s legendarnim SFX umjetnikom Douglasom Trumbullom i Landonom Rayanom, tipom koji se bavi metalom i željezom. Tim je koristio sekvoju za kalupe, aluminij i broncu iskovane na 1750 do 2100 stupnjeva Fahrenheita za slova, posebno se pazilo i s pješčanim odljevima sekvoje za svako slovo kako rastaljeni metal ne bi spalio drvo. I onda je to sve snimljeno posebnom kamerom da izgleda tako kako izgleda. Ako ste se pitali na što one silne milijarde Bezosovih dolara odlazi. Glas u teaseru daje Morfydd Clark, glumica koja će utjeloviti Galadriel u Amazonovoj seriji.

“Ovo je naslov za koji mislimo da bi mogao živjeti na hrptu knjige pored Tolkienovih klasika. “Prstenovi moći” (The Rings of Power) objedinjuju sve glavne priče Drugog doba Međuzemlja: kovanje prstenova, uspon Mračnog Gospodara, epsku priču o Numenoru i Posljednji savez vilenjaka i ljudi.” izjavio je dvojac showrunnera i izvršnih producenata serije JD Payne i Patrick McKay u zajedničkom priopćenju za medije.

Osim Paynea i McKaya titulama izvršnih producenata okitit će se i Lindsey Weber (Star Trek Beyond), Callum Greene (Pacific Rim), J.A. Bayona (Jurassic World: Fallen Kingdom), Belén Atienza (The Orphanage), Justin Doble (Stranger Things), Jason Cahill (Halt and Catch Fire), Gennifer Hutchison (Breaking Bad), Bruce Richmond (From the Earth to the Moon) i Sharon Tal Yguado (Outcast).

Pročitaj još

Amazon je prava na priču platio 250 milijuna dolara, a od isplaniranih pet sezona trenutno su potvrđene samo prva i druga. Očekuje se da će Amazon iskeširati preko milijardu dolara kad se sve završi i podvuče. Prva sezona od osam epizoda snimljena je na lokacijama na Novom Zelandu, a produkcija se u sljedećim sezonama seli u Veliku Britaniju. Prva sezona od osam epizoda svoju će premijeru imati 2. rujna ove godine. Živi bili pa vidjeli.

Komentari (0)

Odgovori

Serijala je online magazin posvećen aktualnim i popularnim televizijskim serijama, kritici i novostima.

© 2009-2023 Serijala.com, sva prava pridržana

ISSN 2459-5861