J.J. Abrams ima dva nova pilota, režira Star Warse, praktički kontrolira svemir – serijala.com
Trenutno čitaš
J.J. Abrams ima dva nova pilota, režira Star Warse, praktički kontrolira svemir

J.J. Abrams ima dva nova pilota, režira Star Warse, praktički kontrolira svemir

J.J. Abrams je najsretniji geek na svijetu. Nakon što je dobio slobodne ruke da “ponovo izmisli” Star Trek franšizu, ovo tjedna dobio je u ruke dobio jednako skupu igračku, jednako ogromne i privrđene baze fanova — Star Wars. U četvrtak je The Wrap objavio vijest da je Abrams odabran za redatelja prvog filma nove Star Wars trilogije, a Disney ju je jučer i službeno potvrdio. Prevelika je to odgovornost i moć za jednog smrtnika! I povrh toga, u pripremi ima dva nova pilota na Foxu i NBC-u. Onako, usput.

Obje mreže ovog tjedna naručile su pilot epizode predloženih serija koje dolaze iz njegove producentske kuće, Bad Robot. U prvom, Abrams se ponovo udružuje sa dosadašnjim showrunnerom pokojnog Fringea, J.H. Wymanom. Radi se o futurističkoj policijskoj “buddy cop” seriji smještenoj u blisku budućnost gdje svi losađeleski policajci imaju svog androida-partnera. Wyman je scenarist pilota i autor projekta.

S druge strane, na NBC-u nastavlja partnerstvo započeto ovogodišnjim Revolutionom. Nadnaravna drama Believe prati djevojku koja posjeduje neobičan dar te bivšeg zatvorenika koji ima zadaću zaštititi je od mračnih sila koje se žele dokopati njenih moći. Na ovom projektu surađivat će sa redateljem filma Harry Potter i zatočenik Azkabana, Alfonsom Cuaronom, koji će napisati scenarij.

Važno je napomenuti da Abrams ovdje nije autor ni scenarist, već samo izvršni producent u sklopu svoje producentske kuće Bad Robot. Baš kao to nije bio ni na posljednjim projektima, kao što su Revolution, Alcatraz i Person of Interest. Zapravo, posljednji scenaristički potpis imao je na pilotu brzo propale špijunske drame Undercovers u jesen 2010. godine. U slučaju Fringea to je bila premijera druge, a kod Losta premijera treće sezone. Što ne sprečava dobar dio ljudi da preuveličavaju njegovu ulogu kod eventualnih nedostataka navedenih serija…

Pročitaj još

Proročanska fotografija iz kolovoza 2007. godine, nakon što je Abrams preuzeo Star Trek franšizu (Joi Ito)
Proročanska fotografija iz kolovoza 2007. godine, nakon što je Abrams preuzeo Star Trek franšizu (Joi Ito)

No, vratimo se na Abramsovo vođenje Star Trek i Star Wars franšiza… To je… To je kao da u karijeri vodite Dinamo i Hajduk (ali nimalo slično), što će reći da je Abrams ekvivalent Nenada Gračana (plus, obojica nose naočale. Slučajnost?). Ako ste se tek sada probudili iz hibernacije, podsjećamo da je Disney krajem listopada kupio Lufasfilm te promptno najavio snimanje nove trilogije, s prvim nastavkom planiranim za 2015. godinu. Abrams je bio među najspominjanijim redateljima kandidatima, nedavno je izjavio da će je radije odgledati kao obožavatelj, no vjerojatno ga nije trebalo predugo nagovarati. Nova trilogija nastavit će se na originalnu, a scenarij piše Michael Arndt, Oskarom nagrađeni scenarist filmova Little Miss Sunshine i Toy Story 3. Novi Star Trek film, Into Darkness, u kina stiže 17. svibnja, a ostaje upitno tko će nastaviti redateljsku ulogu nakon Abramsa, pošto se očekuje trilogija filmova.

Ček. Pardon. Zaboravili smo na lens-flare viceve… Morat ćete ih smisliti sami.

2 komentara
  • Ova nova Wymanova serija zvuci kao procedural, ali nadam se da ce se desiti isto sto se desilo sa Fringe-om, tj da ce evoluirati u dobar Sci-FI.

  • Jako me zanima ova NBC-eva serija zbog Alfonsa Cuarona koji je osim treceg dijela Harry Pottera bio zasluzan i za Children of Men (među najboljim filmovima 2000-tih).

Odgovori

Serijala je online magazin posvećen aktualnim i popularnim televizijskim serijama, kritici i novostima.

© 2009-2023 Serijala.com, sva prava pridržana

ISSN 2459-5861