FlashForward 1×15: Queen Sacrifice – serijala.com
Trenutno čitaš
FlashForward 1×15: Queen Sacrifice

FlashForward 1×15: Queen Sacrifice

Prekinut je crni niz pada gledanosti. Ovu epizodu nije gledalo manje od 5 milijuna ljudi, nego je čak bila nešto gledanija od prethodne. Da li to znači da serija ide na bolje? U biti da. Ne nekim užurbanim tepmom, no vidljivo je kako su ozbiljnije prionuli poslu, te kako su novi showrunneri unijeli nešto više zanimljivosti u seriju.

Prošla epizoda je ostavila zanimljiv cliffhanger koji je odmah na početku ove razriješen. D. Gibbons, ili kako mu je pravo ime – Dyson Frost je treuntno glavna osumnjičena osoba za zatamnjenje, ili jednostavno rečeno, glavni negativac. Prošlotjednim putovanjem u Somaliju, ekipa je naišla na zanimljivu snimku. Ono što je još zanimljivije je prava istina oko toga – gospodin Frost je imao kakvih stotinjak vizija. Ponosno ga možemo proglasiti novim rekorderom, on je imao viziju u kojoj je vidio čak 19 godina u budućnost! Tako je on u snimci snimljenoj 1991. znao za neke stvari koje se trenutno, u 2010. događaju, a vrhunac svega je detalj u njegovoj viziji u kojoj on umire istoga dana kada i Demetri. A voli gospodin Frost i šah.

Mark i Demetri su na poslu razbijali Morseov kod koji je gospodin Frost zapisao igrajući šah na turniru s protivnikom Ianom. Zgodan detalj koji je navedenu dvojicu odveo do San Francisca, mjesta gdje se nalazi Ian. Nažalost, dok su došli do tamo, Ian je već bio mrtav, bila je to kap koja je prelila čašu, tako su u FBI-u svi sjeli za stol i napokon je došlo vrijeme da se otkrije tko je krtica. Krtica je bila Marcie Turoff, ne nešto pretjerano naglašavana i prikazivana, ali nije to glavno iznenađenje ove epizode. Ono što je iznenadilo je otkriće da ona nije jedina krtica, druga, daleko važnija, je, ni više ni manje, nego Janis Hawk.

Ipak, nitko osim Simona ne zna da je Janis krtica, tako da, što se tiče ostalog ljudstva iz FBI-a, krtica je nađena i taj problem je riješen. Pao je i dugoočekivani poljubac između Bryce i Nicole. Jeste da je Bryce u viziji vidio sebe s Keiko, Japankom koju još nije ni upoznao, a Nicole kako je nepoznati muškarac guši, tako da, po vizijama nije bilo neke šanse da se oni spetljaju, međutim, upravo su na to slutile sve silne scene između njih dosada u sezoni, bilo je samo pitanje vremena, a sada kada se to dogodilo, vidjet ćemo hoće li utjecati na obistinjenje vizija.

Inače, Keiko je u Los Angelesu, u potrazi za Bryceom kojeg vidjela u viziji, no nikako da ga nađe. U ovoj epizodi su se nekoliko puta mimoišli, a sudbina nije htjela da se još uvijek upoznaju. I dok je Bryce ljubio Nicole, Keiko je širila svoje poslovne vidike. Zaposlila se na crno, i eto, baš nedugo nakon što je dobila novi posao upada policija, razotkrivaju sve, a što će biti s njom budemo vidjeli. Po trenutnom tijeku događaja i nisu neke velike šanse da joj se vizija obistini, no nikad se ne zna gdje čuči sljedeći preokret u priči.

Nešto zanimljivija epizoda, uočljivo je poboljšanje, dobili smo još jedno veliko iznenađenje, FlashForward se polako popravlja, a ako nastave ovako sigurno nas čeka još dobrih epizoda. Neka se i dalje posvete nešto više glavnoj radnji i njezinom razvoju, a nešto manje ostalim, sporedim likovima i stvarima u seriji.

punapunapunapolaprazna

Komentari (0)

Odgovori

Serijala je online magazin posvećen aktualnim i popularnim televizijskim serijama, kritici i novostima.

© 2009-2023 Serijala.com, sva prava pridržana

ISSN 2459-5861