FlashForward 1×13: Blowback – serijala.com
Trenutno čitaš
FlashForward 1×13: Blowback

FlashForward 1×13: Blowback

Kao što smo i predviđali, nova epizoda FlashForwarda nije donijela gotovo nikakvih novih informacija. Ponovno jedna od slabijih epizoda, ali dobra stvar je što se radnja pomakla, barem u priči pojedinih likova.

Prije svega da ponovno napomenemo kako je gledanost ove epizode bila još slabija od gledanosti prethodne (6.29 milijuna gledatelja), tako ova serija drži jedan crni niz, a to je da je od prve pa sve do ove 13. epizode svaka epizoda imala sve manju i manju gledanost. Bit će uistinu katastrofalno ako epizoda koja dolazi sljedeći tjedan bude imala  gledanost ispod 6 milijuna gledatelja. No vjerujemo kako ste svjesni slabe gledanosti FlashForwarda jer smo na to podsjećali kad god bi se ukazala prigoda, a što se 13. epizode tiče najviše je napredovala priča Aarona Starka, odnosno njegove kćerke Tracy, pa ćemo ovu recenziju započeti njima.

Aaron Stark je nekoć bio alkoholičar, u ovoj epizodi saznašmo i da je dvije i pol godine ležao u zatvoru, a otkako serija traje uspio se odviknuti od pića. Prilagodio je život bez alkohola, pokušavao se naviknuti na život bez kćerke koja je poginula u vojsci, i onda na dan zamračenja dolazi vizija u kojoj on vidi sebe zajedno s kćerkom. Moramo priznati kako je to ispočetka bila jedna od najmističnijih stvari u seriji, s jedne strane mu je kćerka mrtva, dok s druge strane u viziji vidi sebe i nju u zagrljaju. Prva istina je bila da se ona izvukla živa, bez noge, vratila kući, no Jericho je traži i ako se pročuje da je živa mogla bi biti u opasnosti.

Tako je i bilo, kriva osoba saznaje da je ona živa,  dva nepoznata muškarca provaljuju u kuću, uspješno je otimaju i odlaze. Kada se Aaron vratio kući, vidio da nje nema i prisjetio  kako je par sati prije rekao mladiću kako je ona živa, povezao je stvari i krenuo na put spašavanja kćerke. Uhvatio je on tog mladića, vrlo maštovito ostavio za rođendanski poklon kćerki Jamesa Erskina, CEO-a Jericha, te se nakon toga uputio za Kandahar, mjesto gdje bi mu trebala biti kćerka, mjesto gdje je vidio sebe s kćerkom u zagrljaju u viziji. Lijepo su mu se stvari poklopile s vizijom.

Mark je doveo sebi u kuću Lloyda da mu on pobliže objasni svoju viziju. Nije rekao ništa što već nismo znali, a čini se kako bi oni mogli postati bliski, jedino što na tom putu stoji jedna velika prepreka – Lloydova vizija gdje je on u krevetu s Markovom ženom. Zeznuto, kako god okreneš, a da žene znaju biti pošten davež pokazala je to Zoi, zaručnica Demetria koji ništa nije vidio u viziji jer će do tada biti mrtav. Kako ona to sada zna, ne može nikako mirovati, poduzela je neke uistinu neprimjerene mjere, tako da smo dobili još jedan zgodan pokazatelj kako je ipak bolje neke stvari držati u tajnosti od žena. :) Da skine zaručnicu s vrata, Demetri je odlučio otići po taj pištolj s kojim će ga navodno Mark ubiti, da ga se riješi, a kad tamo šok – pištolja nema, i onda taman kraj epizode. Zanimljivo.

Više-manje, to bi bilo to, jedna od slabijih epizoda, ali na to se već navikavamo, u svakom slučaju, polako se primjećuje kako se sezona polako približava kraju, sve je bliži dan zamračenja, dosta toga se posložilo, ekipa se sprema na put u Somaliju tako da su ovaj puta predviđanja da bi sljedeća epizoda mogla biti bolja.

punapunapunapraznaprazna

2 komentara
  • šteta ove serije, stvarno sam je iščekivao kao pravog nasljednika losta, ali iz epizode u epizodu ovo mi postaje sve dosadnije, a likovi sve nezanimljiviji. prosle dvije sam jedva odgledao do kraja, pogotovo prvi dio, koji me poprilicno uspavao. cak bi i volio da ih otkazu i da naprave neki smisleni kraj jer stvarno nema smisla vise razvlaciti toliko radnju.

  • lost sam prestao gledat već na početku druge sezone, a bojim se da bih ovo mogao i ranije :(

Odgovori

Serijala je online magazin posvećen aktualnim i popularnim televizijskim serijama, kritici i novostima.

© 2009-2023 Serijala.com, sva prava pridržana

ISSN 2459-5861