Daredevil dobio drugu sezonu – serijala.com
Trenutno čitaš
Daredevil dobio drugu sezonu

Daredevil dobio drugu sezonu

Niti dva tjedna nakon što je prva sezona izašla na Netflixu, streaming servis nastavlja tradiciju brzog obnavljanja svojih serija. Marvelov slijepi osvetnik vratit će se u drugoj sezoni negdje tijekom 2016. godine, nakon što je prva sezona Daredevila dočekana odličnim reakcijama publike, ali i dobrim kritikama.

No, druga sezona bit će pod vodstvom novih scenarista. Dosadašnji showrunner, autor Spartaka, Steven DeKnight napušta seriju, iako je još pred tjedan dana u intervjuima govorio da nije upućen u Netflixove planova, ali da bi rado nastavio rad na projektu. U Netflixovoj objavi stoji DeKnightov citat koji navodi ranije ugovorene poslove zbog kojih neće moći nastaviti svoje autorske dužnosti.

Autor adaptacije Daredevila je zapravo Drew Goddard, jedan od vjernih frendova Jossa Whedona, koji je napisao prve dvije epizode serije, no kasnije predao showrunnersku palicu upravo DeKnightu. Novi showrunneri su ponovo iz Whedonovog kruga prijatelja — Doug Petrie i Marco Ramirez, koji su radili kao scenaristi u prvoj sezoni.

Petrie je sa Whedonom surađivao na Buffy, da bi u narednim godinama povremeno pisao za serije tipa Pushing Daisies, treće sezone American Horror Storyja, ali i CSI-u te Charlijevim anđelima. Ramirezov IMDb profil uključuje rad na ranijom sezonama Sons of Anarchyja te DaVinci’s Demons.

Nova sezona Daredevila najavljena je za 2016. godinu, a od Marvelovih serija na Netflixu, okvirne datume imaju tek AKA Jessica Jones (krajem godine) i Luke Cage (iduće godine). Ostaju još Iron Fist te njihovo zajedničko okupljanje u The Defenders mini-seriji.

3 komentara
  • daredevil mi je definitivno najbojla marvelova serija, velik sam fan frank millera i daredevil mi je oduvijek bio u top10 iz marvela.luke cage bi trebao bit jako zanimljiv, mislim da će to biti najbolje od netflixovog plana, ako će se držat iste formule da prate indentičnost stripa, za razliku od arrowa

Odgovori

Serijala je online magazin posvećen aktualnim i popularnim televizijskim serijama, kritici i novostima.

© 2009-2023 Serijala.com, sva prava pridržana

ISSN 2459-5861