BBC je naručio drugu sezonu za His Dark Materials – serijala.com
Trenutno čitaš
BBC je naručio drugu sezonu za His Dark Materials

BBC je naručio drugu sezonu za His Dark Materials

Mnogo je vjere u svoju seriju odlučio danas pokazati BBC kada je obnovio svoju, tek nadolazeću, ekranizaciju Pullmanovog fantasy serijala knjiga, His Dark Materials. Prva sezona koja će adaptirati prvu knjigu, “The Golden Compass”, počela se snimati početkom kolovoza, a britanska javna televizija naručila je osam epizoda. Osam epizoda sada je i službeno zaradila i druga sezona.

Prvi dio ove trilogije, “Polarno svjetlo” ili “Zlatni kompas” u američkom izdanju, izdan je 1995., Pullman je 1997. izdao “Tanki bodež”, da bi sve završio s “Jantarnim dalekozorom” još 2000. Knjige su prevedene i izdane kod nas u nakladi SysPrinta od 1998. do 2002.

His Dark Materials, u najšturijim crtama, je priča koja prati avanture dvoje djece, Lyre Belacquae i Willa Parryja, dok lutaju i skitaju se kroz niz paralelnih svemira. Prva knjiga već je doživjela ekranizaciju na velikom ekranu 2007. u vidu kritički pokopanog filma i 180 milijuna skupog promašaja, “The Golden Compass”. BBC-jeva ekranizacija snima se u Walesu, također s visokim budžetom i sjajnom glumačkom postavom koju predvode Dafne Keen, James McAvoy, Ruth Wilson i Lin-Manuel Miranda. Cijelu sezonu režirat će Tom Hooper, Oscarom nagrađeni redatelj za “Kraljev govor” iz 2010.

Phillip Pullman nagrađen je nagradom Whitebread za najbolji dječji roman i za najbolji roman 1998.

 

2 komentara

Odgovori

Serijala je online magazin posvećen aktualnim i popularnim televizijskim serijama, kritici i novostima.

© 2009-2023 Serijala.com, sva prava pridržana

ISSN 2459-5861