Autor The O.C., Chucka, Gossip Girl, Hart of Dixie planira remake Misfitsa – serijala.com
Trenutno čitaš
Autor The O.C., Chucka, Gossip Girl, Hart of Dixie planira remake Misfitsa

Autor The O.C., Chucka, Gossip Girl, Hart of Dixie planira remake Misfitsa

Pripremite baklje i vile, američki remake Misfitsa sve je bliže. Teoretski, moglo bi se dogoditi da projekt sleti na The CW, pa nemojte zaboraviti i na kanistre benzina. Svakako, najmanje što možete učiniti je ostaviti ljutit komentar ispod vijesti, jer to će sigurno pomoći.

Prava na razvoj projekta dobio je Fake Empire, produkcijski studio Josha Schwartza, autora i producenta nekoliko guilty pleasure serija, poput The O.C., Gossip Girl, Chuck i Hart of Dixie, a odnedavno radi na razvoju prequela Seksa i grada, The Carrie Diaries. Ako već niste obožavatelj Schwartzovog rada, utjehu potražite u činjenici da Schwartz projekt razvija zajedno s autorom originala, Howardom Overmanom. Doduše, Overman već sad napominje da je svjestan “kulturoloških razlika između dvaju zemalja”, što će reći ublažavanje jednog od glavnih aduta originala – britanskog humora, nesputanosti i prljavosti.

Prije nego požurite s upoznavanjem Schwartzove rodbine, CW spominjemo kao mrežu koja često surađuje s njime, no iskreno, nismo naročito uvjereni u takav rasplet događaja. Dvojac projekt razvija kao spec script, kao nešto neuobičajeniju metodu razvoja serije pri čemu se scenarij za pilot piše prije nego je uopće projekt prodan nekoj mreži. Što će reći, dražba i prodaja ponuđaču koji je najfleksibilniji u pogledu transfera novca ispod stola. Dobro, nije to Hrvatska, već ‘Merika, pa držimo palčeve da neka kabelska mreža baci oko na projekt.

Iako se već daje naslutiti takav razvoj, voljeli bismo da autorski tim ne podlegne pritisku pretjeranog prekrojavanja serije za američko tržište, jer to je metoda koja je upalila, brat bratu, jednom od deset puta. Misfitsi su se već pokazali “kompatibilnim” s američkim gledateljstvom, Variety procjenjuje da ju je na streaming servisu Hulu pogledalo oko 9 milijuna Amera, a serija je redovito bila među popularnijim programom u Huluovoj ponudi. Ali… Je li kompatibilna s američkim mrežama i oglašivačima u originalnom formatu? Slično provokativni Skinsi nisu dobro primljeni na MTV-u, a već nakon prve epizode napuštali su ih oglašivači.

Ono što svakako, sigurno, ruku u vatru, sto posto neće funkcionirati je prilagodba serije za nacionalnu televiziju. George Carlin u sedamdesetima je nabrojao sedam nepodobnih riječi za američku televiziju – shit, piss, fuck, cunt, cocksucker, motherfucker i tits – no iako se televizija u protekla tri-četiri desetljeća liberalizirala, Nathanu omiljen pridjev “cunt” još uvijek nije dobrodošao na ipak konzervativnim američkim nacionalnim tv valovima.

Treća sezona britanskog originala je sve bliže emitiranju, a mi bismo mogli napisati nekakvu recenziju kao najavu, zar ne? Evo – ukoliko ovu vijest uspijete podijeliti 50 puta na Facebooku, prije premijere pišemo recenziju.

Šalimo se, ne bismo nikad pribjegavali takvim ucjenjivačkim metodama prikupljanja posjećenosti.

Pedeset.

5 komentara
  • CW, Schwart, seriously?

    Odličan članak Krešo, ali to me neće odvratiti od samoubojstva koje krećem počiniti. Sad su sve novine tiskane (osim nekih poslijepodnevnih izdanja?!), ali budete u subotu čitali o meni u Crnoj kronici ili ako netko naruči osmrtnicu, možda se nađem među ostalim maturantima. Trololo? I know. :/

    blasfemija!!!

  • Zašto bi itko gledao kopiju kad može gledat original? Blah. 13 episodes, 10 unaired, canceled.

  • Lose. Zar Ameri stvarno ne mogu smisliti neku vlastitu originalnu seriju pa umjesto toga mesare europske? Ako netko i otkupi US Misfitse, serija ce najvjerojatnije propasti nakon 2-3 epizode.

  • Upalit cu na GOM video od US Misfitsa i na MPC ton od UK Misfitsa, vamo cu se divit efektima i glumicama koje ce vjerojatno bit lipse :P a na UK cu opet umirat od smija :D

Odgovori

Serijala je online magazin posvećen aktualnim i popularnim televizijskim serijama, kritici i novostima.

© 2009-2023 Serijala.com, sva prava pridržana

ISSN 2459-5861