3 Body Problem: Netflixova serija autora HBO-ove “Igre prijestolja” temeljena na SF romanu – serijala.com
Trenutno čitaš
3 Body Problem: Netflixova serija autora HBO-ove “Igre prijestolja” temeljena na SF romanu

3 Body Problem: Netflixova serija autora HBO-ove “Igre prijestolja” temeljena na SF romanu

Temeljena na serijalu romana kineskog autora Liu Cixina, Netflixova serija 3 Body Problem stiže u siječnju sljedeće godine. Netom prije završetka “Igre prijestolja” D.B. Weiss i David Benioff bili su vrlo tražena roba na tržištu, ali oduševljenje je splasnulo nakon tih posljednjih epizoda serije. Weiss i Benioff su trebali raditi s Disneyjem na novoj trilogiji “Ratova zvijezda”, ali taj projekt je samo pometen ispod tepiha. Netflix je brže-bolje ugrabio dvojac producenata kako bi adaptirali jedan od najcjenjenijih znanstveno-fantastičnih romana iz Kine.

Priča prati Ye Wenjie (Tine Tseng i Rosalind Chao), astrofizičarku čiji je otac ubijen u Maovoj revoluciji. Zbog svoje znanstvene podloge regrutirana je i poslana u tajnu radarsku bazu u udaljenu regiju Kine. Njezina sudbonosna odluka iz šezdesetih odjekuje prostorom i vremenom do skupine modernih znanstvenika, prisiljavajući ih da se suoče s najvećom prijetnjom čovječanstvu.

Priča je svoje putovanje započela još 2006. u prvom romanu, The Three-Body Problem. Liu je trilogiju nastavio s The Dark Forest, a završio s Death’s End. Trilogija knjiga bavi se susretom čovječanstva s misterioznim izvanzemaljcima Trisolaranima. Prva knjiga izdana je na engleskom jeziku 2014., a trilogija je do sada prodana u najmanje osam milijuna primjeraka.

Snimanje na prvoj sezoni je započelo krajem 2021., a Netflix će predstaviti prvu sezonu u siječnju.

Pročitaj još

Komentari (0)

Odgovori

Serijala je online magazin posvećen aktualnim i popularnim televizijskim serijama, kritici i novostima.

© 2009-2023 Serijala.com, sva prava pridržana

ISSN 2459-5861