Vulture.com izabrao najbolje drame televizije: The Wire i The Sopranos – serijala.com
Trenutno čitaš
Vulture.com izabrao najbolje drame televizije: The Wire i The Sopranos

Vulture.com izabrao najbolje drame televizije: The Wire i The Sopranos

Vulture.com prošlog je tjedna imao veliko sučeljavanje najboljih televizijskih drama posljednjih 25 godina — što se uglavnom može nazvati i izborom najbolje televizijske drame, točka. Sučeljavanje je organizirano po klasičnom sportskom “kup sustavu”, gdje je u osmini finala suprotstavljeno po osam parova serija.

Pobjednike sučeljavanja birali su razni televizijski kritičari i autori — primjerice dvoboj Buffy i Deadwooda “sudio” je Paul Sheer (The League), a završni obračun te odabir najbolje drame pripao je njihovom glavnom kritičaru, Mattu Zolleru Seitzu. I pobjednici preostalih duela odlučeni su nakon podužih analiza i obrazloženja u pripadajućim esejima — možete ih pročitati ako kliknete na “view the bracket” u uglu prvog odjeljka završnog članka.

Seitz je u finalu birao između The Wirea i Sopranosa, analizirajući ih u podugačkom eseju prema šest kriterija, a kao pobjednika izabrao je — The Wire. Prethodno su u “polufinalu” The Wire i Sopranosi odnijeli pobjedu kontra Breaking Bada i Mad Mena, a čini nam se da je ždrijeb bio “namješten” s tim finalnim parovima na umu. Sasvim opravdano, kao što smo komentirali ranije, radi se o dvjema najboljim serijama nultih godina, odnosno dvjema najboljim aktualnim.

U “četvrtfinalu” su bili eliminirani The Shield, Twin Peaks, Buffy i The X-Files, a u samom početku sučeljavanja ispali su Six Feet Under, NYPD Blue, Friday Night Lights, Battlestar Galactica, My So-Called Life, West Wing, Deadwood i Lost. Ako će nekom zatrebati neka dugotrajnija kompletirana drama za gledanje, bacite “eci peci pec” i izaberite jednu.

The Wire vs. The Sopranos

32 komentara

Odgovori

Serijala je online magazin posvećen aktualnim i popularnim televizijskim serijama, kritici i novostima.

© 2009-2023 Serijala.com, sva prava pridržana

ISSN 2459-5861